#Bogbloggertræf – Nanna Foss

Som bekendt, for nogle af jer, så havde vi i år inviteret 4 forfattere med til arrangementet, som deltog på næsten lige fod med de andre bogbloggere. En af de 4 var Nanna Foss, som jo ikke – i hendes egne ord – er nogen blogtræfjomfru. Hun har selv skrevet lidt om det på sin egen hjemmeside, men jeg vil også rigtig gerne dele med jer andre, hvordan Nannas oplevelse af dagen var, i tilfælde af at I ikke lige kommer forbi Nannas side.

Søvnunderskud, nørdehygge og bogkage

Her i 2016 havde planlægningsteamet som noget nyt inviteret en lille håndfuld forfattere med som ‘almindelige’ deltagere – så ud over Malene Sølvsten der var weekendens surprisegæst, havde jeg forfatterselskab af Nick ClausenMarie-Louise Rønning og Pernille Vørs.

Jeg havde allieret mig med Marie-Louise Rønning til en episk roadtrip fra Sjælland til Aalborg. Det var egentlig meningen at jeg ville have sovet inden, men jeg skulle være færdig med nogle rettelser i URSIDERNE til min betalæser Boris (som jeg lavede Instagram-takeoveren #BagomBøgerne sammen med før sommerferien) – så jeg endte med at sidde hele natten og drikke kaffe og lappe plothuller og snakke med en grøn døgnflue som troligt holdt mig med selskab på kontoret.

Jeg fik smidt en PDF med URSIDERNE vol. 3 af sted til Boris tidligt lørdag morgen og tonsede i bad – hvorefter jeg kørte til Vig for at blive samlet op af Marie-Louise. På Odden-Aarhus-færgen købte vi to STORE kopper kaffe og forsøgte at få sparket forfatterhjernerne ud af starthullerne.

Selvom det var en lang tur, gik den alligevel hurtigt. Men kan den andet i godt selskab? På vejen tur/retur til Aalborg fik vi både snakket om vores yndlings/hadebøger, vores arbejdsmetoder og udfordringer, udvalget af LGBT-bøger i YA og/eller fantasy, sociale medier og balancen mellem at være mor og skør forfattertype med usynlige venner. Tusind tak for turen, Marie-Louise ?

Og se lige, hvor glade de var for deres kaffe:

Da vi ankom til Aalborg, var de fleste af bloggerne allerede kommet. Det var sjovt at se velkendte ansigter igen (både fra træffet i 2014 og fra bogmesserne) – men der var også ansigter og navne som jeg kun kendte fra cyberspace.

Rigtig god idé med navneskiltene, hvor der stod både navn og blognavn (eller ‘forfatter’). Jeg er ret god til at genkende ansigter, men desværre tilsvarende dårlig til at huske hvad ansigterne hedder – så navneskiltene gjorde det lettere at sætte deltagerne ind på de mentale hylder.

Der var indlagt tid i programmet til at bloggerne kunne få signeret forfatternes bøger, men ellers deltog vi på lige fod med bloggerne – altså fik mad og kage (åh, kage!) og hørte oplæg fra Malene Sølvsten og Mie fra forlaget DreamLitt. Malene fortalte om sin debutserie RAVNENES HVISKEN, og Mie fortalte om sit arbejde med at oversætte Brandon Sandersons STEELHEART-serie. Virkelig spændende at høre deres tanker.

Og se, jeg fik Malenes bog med hjem! Den glæder jeg mig sygt meget til at læse. Har haft den hjemme fra biblioteket uden at have haft tid til at åbne den – men nu står den på min bogreol og venter på at URSIDERNE er sendt af sted til forlaget.

Der var også en rigtig spændende debat som afslutning på dagen, hvor bloggerne bl.a. diskuterede pros/cons ved brugen af stjerner i deres anmeldelser – og der opstod en interessant snak om forfatteres interaktion med læsere/bloggere på de sociale medier. Er det fx negativt eller positivt for den generelle debat om en bog, hvis forfatteren kommenterer på anmeldelser de er blevet tagget i? Det var fedt at høre bloggernes tanker – og også fedt at de langtfra var enige i de emner der blev taget op.

Til forskel fra 2014, hvor ingen anede hvad hende freaken med de lilla bøger lavede i Aalborg, så var der i år mange som kendte SPEKTRUM-serien. Flere spurgte til bind 3 eller kommenterede den nylige forsideafsløring. Jeg fik også et par teorier om hvem fortælleren i næste bog kunne være. Det gav lige mit massive søvnunderskud en ekstra dimension at det var sådan nogle skønne, engagerede læsere jeg havde siddet oppe med kaffe & døgnflue hele natten og skrevet en bog til.

Jeg er rigtig glad for at jeg blev inviteret med til bogbloggertræf igen. Jeg kan ikke tale for de andre forfattere, men jeg havde en fest. Måske især fordi jeg ikke kun var der som forfatter, men også som læser. Det er en vigtig grund til at jeg bruger de sociale medier – nemlig at interagere med andre læsere og bogelskere.

Og så er det altid hyggeligt at få tid til at snakke med folk som man ellers har fulgt på afstand i lang tid (altså på nettet – jeg lover at det ikke var mig der stod foran dit stuevindue forleden aften *hosthost*). Jeg nåede desværre ikke at snakke med alle. Men jeg glæder mig til at møde både bloggerne og mine kolleger igen, både på nettet og i virkeligheden. Hvis du har lyst til at snakke eller spørge om noget, så skriv endelig til mig, enten på mail eller på de sociale medier (oversigt på forsiden). Og kom over og sig hej til bogmesserne hvis du spotter mig. Jeg bider kun, hvis du lugter af kage … ?

Tak for denne gang, Bogbloggertræf!

 

Tusind tak til Nanna for at hun gad tage hele turen til Nordjylland og tilbringe dagen i selskab med et lokale fyldt med glade bogbloggere.

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *