Fairest (Marissa Meyer, 2015)

Fairest_cover-Final

In this stunning bridge book between Cress and Winter in the bestselling Lunar Chronicles, Queen Levana’s story is finally told.

Mirror, mirror on the wall,
Who is the fairest of them all?

Fans of the Lunar Chronicles know Queen Levana as a ruler who uses her “glamour” to gain power. But long before she crossed paths with Cinder, Scarlet, and Cress, Levana lived a very different story – a story that has never been told . . . until now.

(Tekst fra goodreads)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Det var med tvungen afventning at jeg tvang mig selv til at læse den bog jeg var i gang med færdig, før jeg gav mig i kast med denne, et par dage efter den dumpede i postkassen. Marissa Meyers univers i The Lunar Chronicles er så ufatteligt spændende at hver enkelt karakter er fascinerende at læse om. I det jeg læste den var jeg himmelrykt over at være tilbage i den verden at jeg læste den færdig alt for hurtigt, så da jeg var færdig sad jeg med en følelse af at den var for kort – hvilket den jo ikke var. Jeg ville bare gerne læse meget mere.

Baghistorien om Dronning Levana bliver afsløret i Fairest, og vi får en indsigt i hvorfor hun er så ‘ond’ som hun her. For det er hende der hare forestillet at skulle være skurken i hele serien om Cinder og resten af det univers, men pludselig læser man den her historie og så bliver det synspunkt også vendt lidt på hovedet. Levanas historie fortælles så flot og tryllebindende at man helt glemmer at hun skal forestille at være skurken.

”Rage burst inside Levana’s head. She was suddenly trembling – and even her glamour was showing the anger. It had been a long time since she’d lost such control. Breathing slowly, she forced herself to relax. Her sister insulted others so that she could lift herself up in comparison. She was to be pitied, if anything.”

Jeg syntes den verden Meyer har skabt på månen er utrolig fascinerende, at en hel verden skal kunne foregå på den facon. De skikke og traditioner der allerede ligger i Meyers fortælling ligger bare og spirer under overfladen, og jeg er sikker på der er meget mere at fortælle om livet på Luna for det fornemmes mellem linjerne. Og det familieforhold der bliver præsenteret i den royale familie er også noget for sig. En hel del ting blev forklaret, mens andre ting bare lægger op til at jeg glæder mig endnu mere til sidste bog kommer til efteråret.

”Levana refused to be haunted by the ghosts of dead children and sisters, princesses and queens. In the year following Selene’s death, she leaped into her role as the new, true queen of Luna.”

Som eventyrelsker er jeg stor fan af hvordan man kan blive ved med at læse det samme eventyr, men alligevel få noget nyt ud af det for hver forskellige genfortælling der kreeres. Jeg er vild med hvordan Meyer formår at fortælle en historie fra så mange vinkler at vi får så dyb en indsigt i hver eneste person. Det skaber virkelige nogle solide karaktere og en endnu bedre historie på kryds og tværs. Fairest præsenterer også den sidste eventyrinspiration i Snehvide ganske godt så man allerede har en lille smule indsigt inden vi får sidste bog i serien til efteråret. Det er den værste/bedste teaser til en bog der stadig er forholdsvis længe til udkommer, og det er næsten pinefuldt at bogen har inkluderet de tre første kapitler af Winter. Jeg har endnu ikke læst dem, fordi jeg ved jeg vil blive endnu mere forhippet på at få fat i den endelige bog når det kommer, først engang til efteråret, desværre.

Hvis man er vild med eventyr og deres forskelligheder og firnurlige måder man kan genfortælle disse klassiske og tidsløse historier, så vil jeg klart anbefale Fairest! Det er bøger der appellerer til de eventyrlystne og dramatikeren med flair for en god kærlighedshistorie tilsat, for man kan jo ikke have eventyr uden kærlighed til deres dages ende? Det er en bog som man vil forelske sig i og sluge alt for hurtigt fordi man bliver opslugt af den verden der skabes omkring dig, så hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med Meyers verden, så syntes jeg du skulle tage at gøre det.

6-star

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *