Bookish Wonders #04

I formiddags kom der lige en lysstråle i stuen og lyste lidt op, og jeg udnyttede det meget hurtigt til at tage lidt billeder til en lille pre-jul book haul. Jeg regner dog ikke med at få synderligt mange firkantede pakker til jul; af en eller anden grund så syntes folk jeg har nok bøger, og de behøver ikke at forære mig flere(?). Det forstår jeg simpelthen ikke. Men okay, i år har vi også ønsket os en masse babyting, og der forventer vi måske en del.

fullsizeoutput_f57

Om ikke andet så har jeg alligevel fået samlet 14 bøger sammen siden sidste fremvisning (!) – og det er en blandet portion, både helt tilbage fra sidste Bogbyttemarked, et par bogbokse og lidt julebøger til forkælelse af mig selv. Når jeg ser på stakken med Odd and the Frost Giants, kan jeg se at jeg ikke har fremvist bøger siden tilbage i september engang, for den husker jeg at købe på en tur til København i september. Jeg har egentlig læst Odd, men kunne ikke stå for denne smukke illustrerede udgave. Dertil tilføjede jeg endnu et par juleklassikere til min samling her i år, med The Night Before Christmas og A Merry Christmas & Other Christmas Stories, den sidste betydeligt bedre end den første.

fullsizeoutput_f58

Et par forsættelsesbøger i serier har jeg også fået anskaffet mig, blandt andet den sidste i Firebird serien, som jeg har store forventninger om at læse her i juledagene. Den anden bog i Outlander serien fandt også hjem til mig, efter jeg endelig fandt den i lige den udgave jeg samler på. Fra min Secret Santa i år modtog jeg The Time Traveller’s Wife, som jeg indtil nu kun har set som film, og den var jeg svært begejstret over, så jeg håber at bogen kun er bedre.

fullsizeoutput_f5a

Et par Owlcrate bokse er det også blevet til, hvor både Ps. I Like You og Vassa in the Night er fra. Jeg har ikke læst nogen af dem endnu, men jeg er nok mest interesseret i Vassa in the Night, jeg tror den er mere min genre end den anden, selvom jeg har hørt mange sige positive ting om den også. Celle 7 er en overraskelsesgave fra Gyldendal jeg fik for nogle måneder siden, endnu en jeg heller ikke har fået læst endnu, men også har hørt positive ting om.

fullsizeoutput_f5b

Tilbage til Bogbyttemarked kom jeg overraskende hjem med ganske få bøger, hvor The Bookstore og Ten Things I’ve Learned About Love var blandt dem. En bog der handler om bøger, og en bog der handler om kærlighed, der tænker jeg at man ikke kan gå helt galt. Alice bogen var en ekstra lille bog i min seneste Owlcrate, som I kan se mere om her.

fullsizeoutput_f5c

Til sidst de to bøger jeg nok har haft de største forventninger til. Efter at have ventet i hvad der virker som evigheder, kunne Justin Cronin endelig få snøvlet sig sammen til at skrive den sidste bog i sin trilogi, Spejlbyen, og Lindhardt & Ringhof var så søde at sende mig en kopi, og jeg har læst den, og var bidt lige til sidste side. Anmeldelse kommer i nærmeste fremtid. Heartless har jeg også ventet på med længsel, og da den kom med en Owlcrate var jeg også helt i vejret af glæde. Den planlægger jeg også at læse henover juledagen.

fullsizeoutput_f5d

14 bøger har jeg som sagt fået samlet mig sammen i løbet af de sidste 2-4 måneder, og det syntes jeg faktisk er ret godt klaret, med den bogindkøbsmani vi alle ved vi bogelskere har. Jeg har ikke planer om at købe flere bøger i dette kalenderår, og ej heller ikke lige med det samme på den anden side af nytår, men man ved jo aldrig, nu må vi se. Har I fået nogle nye bøger på det seneste? Eller hvad forventer I at få i julegaverne?

Continue Reading

#Bogbloggertræf – De mange bøger (Sponsorere)

Man kan ikke holde bogbloggertræf uden at skabe kontakt til en masse sponsorer, for vi vil også meget gerne forkæle alle træffets deltagere på boglig vis. Det har været en lang proces, med rigtig mange mails og mange (læs usandsynligt mange!) bogkasser. Eftersom jeg var den af os 3, der havde mest plads blev vi hurtigt enige om at alle bøger skulle leveres hjem til mig. En beslutning jeg tror især Kæresten blev ret utilfreds med, som bogkasserne hobede sig op, og jeg ikke selv var i bedste stand til at slæbe rundt på dem. Som kontoret derhjemme blev fyldt op, måtte jeg stille og roligt begynde at pakke bøgerne, så det fyldte knap så voldsomt derinde.

img_5649

Alligevel brugte vi det meste af fredag eftermiddag/aften på at pakke alle bøgerne færdig, og ikke mindst pakke dem lidt om for at det hele passede. Til trods for at vi pludselig var 3 til at pakke og ikke kun 1, så tog det meget længere tid end jeg havde regnet med. En ting der dog gjorde det forholdsvis nemmere, var det faktum at selvom der var enkelte forskellige bøger fra enkelte forlag, så tog vi den nemme beslutning at vi ikke ville navnepakke bookiebagsne, men i stedet lade deltagerne bytte indbyrdes på dagen, hvis de lystede. Og det fungerede også rigtig fint, og gjorde det hele meget nemmere for os.

 

img_5664

img_5657 img_5661

Men vi kunne slet ikke lave bookiebags uden den kæmpe generøsitet fra diverse forlag, der pludselig næsten smed bøger i nakken på os, og gjorde det svært at sige nej til nogle frem for andre. Vi havde i starten af planlægningsprocessen besluttet at skære ned på antallet af sponsorere og udvælge lidt mere præcist hvilke bøger vi gættede på ville gøre flest mulige deltagere mest glade. Alligevel tror jeg vi endte med omkring 15 bøger til hver deltager, og det er altså utrolig mange bøger jeg har haft stående hjemme hos mig, når jeg tænker over det. Og hvilken samling det er – og dertil det helt vildt lækre krus fra Gyldendal Ung, som lige passer til de kolde aftener i efteråret når vi skal til at læse de mange bøger.

Jeg håber at alle træffets deltagere er kommet bare i nærheden af den glæde jeg får i maven når jeg ser på bogstakken hjemme på min reol. For de ligger stadig i en stor bunke, for jeg har slet ikke plads i mine bogreoler længere, så der skal lige udtænkes en ny plan på det punkt.

En stor tak til alle træffets sponsorere;

Bog & ide, Aalborg, ØsteraaDreamlittForlaget FacetGads forlagGyldendalJentasLindhardt & Ringhof PlusbogPolitikens forlagRosinante & Co.StorytelTurbineTellerupDansk Bibelselskab

Continue Reading

Bookish Wonders #03

Som mange af jer godt er klar over, så var jeg jo et smut i London i starten af august, og man kan ikke tage til Londons boghandlere uden at komme hjem med bare et par bøger. For mit vedkommende var det bare 13 bøger (selvom en ikke er kommet med på billedet, men den var jeg i færd med at læse da jeg tog billederne). 13 er jo et uheldigt tal, og jeg har da også tilføjet et par bøger mere til samlingen siden da, men dem får I at se en anden gang. Men imens jeg denne weekend er til stur stur bryllup, så kan I nyde lidt bogporno.

img_5401

Eftersom jeg var i London lige da Harry Potter and the Cursed Child udkom, var det uundgåeligt at den røg med mig hjem i tasken. Da jeg også fik den til halv pris, så var det et tilbud meget svært at modstå. Jeg faldt over den fine udgave af A Handmaid’s Tale, og jeg har hørt at det er hendes bedste bog, og tænker at så måtte jeg hellere starte med den. Maresi var en dystopisk-agtig bog jeg faldt pladask for både på grund af baggrundsteksten, men også udseendet, og den glæder jeg mig til at læse. Så fandt jeg den første genfortælling på turen af Alice i Eventyrland i The Looking House Glass, og den måtte bare tilføjes til mine genfortællingshylder.

img_5402

The Girl From Everywhere var en ungdomsbog der tiltrak mig med det samme, for der er noget tidsrejseagtigt inde over den, og en pige der skal finde sin skæbne. Den anden genfortælling af Alice i Eventyrland faldt i tasken med Queen of Hearts, og mere er der vist ikke at sige om det. Som engelsk fagnørd kunne jeg heller ikke stå for den lille bog med gode citater fra Shakespeares bedste replikker, den var både fin af udseende og tiltalte mig engelskhjerte. Den lille bog The Tale of Peter Rabbit var et impulskøb, og i retrospekt måske ikke så godt et køb, for der er jo over 20 små bøger i serien, så det havde måske været smartere at købe en samlet udgave, men de små bøger her var bare ikke til at stå for, og jeg ser frem til at have dem alle sammen stående på hylden.

img_5405

Little Women var den sidste jeg manglede af de 4 Penguin Puffin bøger, så der var ingen tvivl om at den skulle med hjem. På British Museum fandt jeg den yderst interessante bog How to be A Heroine, som tiltaler mit feministiske hjerte, og jeg er spændt på at læse hvordan alverdens literære heltinder bliver behandlet. Og slutteligt fandt jeg at par små sorte Penguin Classics, og min lille samling af dem vokser langsomt. Jeg føler egentlig ikke behov for at eje dem alle sammen, men har det fint med at udvælge mine favoritter til at pynte min bogreol.

img_5407

Den sidste bog jeg også købte, som desværre ikke nåede med på billederne, er Rainbow Rowells Carry On, som jeg også allerede har læst, og nød i fulde drag.

Har I ellers fået nogle gode nye bøger på det seneste?

Continue Reading

Uprooted – Vinder

IMG_5234

Det er tid til at finde en vinder. For selvom jeg gerne ville gøre jer alle til vindere, så må jeg indrømme at det holder pengepungen desværre ikke til. I stedet må jeg være tvunget til at udtrække en af de af jer der deltog i min lille sommerkonkurrence. Og hvis vi kigger på vejret og bedømmer helt deraf, så er sommeren vist ved at være forbi. Man skulle næsten tro efteråret er kommet for tidligt.

Men en vinder skal der altså findes, og det blev Kæresten der trak det heldige vindernummer, som altså endte med at blive 4, hvorved Sabina bliver den heldige vinder. Tillykke til Sabina og mange tak til jer andre der deltog. Og bare rolig, der skal nok komme flere konkurrencer senere hen.

Continue Reading

Bookish Wonders #02

Som mange af jer sikkert allerede ved, så var jeg en lille tur i London for nylig, hvor jeg også kom hjem med en dejlig stak bøger. Men inden jeg vil vise dem frem til jer, opdagede jeg at jeg endnu ikke har vist jer de bøger jeg anskaffede mig til min fødselsdag i starten af sommerferien. Derfor fandt jeg fluks dem frem, og gjorde klar til at vise dem stolt frem. Af en eller anden grund så næsten nægter min familie at forære mig bøger i gaver, også selvom det stort set altid er det der står øverst på min ønskeliste, så kommer de aldrig forbi mig. Da min mor derfor sagde hun havde lidt til overs fra min fødselsdagsgave, og om jeg bare selv vil købe bøger for dem, sagde jeg straks ja tak. Dertil havde jeg lidt andre småpenge liggende så det blev alligevel til en pæn stak. Men som I vil se, er det ikke kun fødselsdagsbøger stakken indeholder.

IMG_5355

My Lady Jane var juni måneds Owlcrate-bog, og den glæder jeg mig faktisk til at læse. Jeg havde i forvejen tilføjet lydbogen på Mofibo, så blev overordentlig glad da jeg pludselig havde den i fysisk form. Det er en slags historisk genfortælling, men med lidt overnaturligt og humor oveni hatten. A Study in Charlotte har jeg hørt som lydbog, men jeg var så glad for den at jeg besluttede mig for at jeg måtte eje den fysiske udgave. Arcadia og Everland var to af de bøger jeg forærede mig selv i fødselsdag. Everland er en genfortælling af Peter Pan, men med lidt steampunk ind over den, og Arcadia skulle være ret episk, og lige noget for folk der kunne lide Philip Pullmans Dark Materials.

IMG_5357

Sådan ser lykken ud var en ekstra lille en jeg overtog da Irene ryddede lidt op i sine bøger, og hun besluttede sig for at den var der ikke plads til længere i hendes reoler. Miss Buncle’s Book var den sommerbog jeg fik tilsendt i mit lille sommerprojekt, og jeg kan læse mig til at det er en bog der handler om flere bøger og kærligheden dertil, så det kan kun blive godt. Anya’s Ghost og The Paper Magician er endnu to fødselsdagsgaver til mig selv. Jeg har læst den første, som var ganske fin, og The Paper Magician er en ny serie jeg har set mig varm på.

IMG_5359

De sidste 3 gaver til mig selv er forsættelsen af Colfers eventyrgenfortællinger i Land of Stories, og den første Outlander bog. Den lille Monster bog var en overraskelse i bogpakken da den kom, jeg havde ikke bestilt den og ved egentlig ikke hvorfor den var med, men fin er den da. De andre to har jeg læst, og den ene var kun bedre end den anden.

IMG_5361

Om ikke så længe håber jeg på at kunne vise jer min London-haul frem, men indtil da håber jeg at den har lille haul har givet jer lidt mere tålmodighed.

Har I fået nogle gode nye bøger for nylig?

Continue Reading

Bookshelf Tour

IMG_5210

Nu har jeg efterhånden fået styr på mit lille bibliotek, og derfor tænker jeg at det også er ved at være på tide at give jeg en lille rundvisning. Jeg har derfor sammensat en lille video til jer, og selvom det var lidt besværligt at filme rundt i hjørnerne, så har jeg da fået sammensat den til jer. Mit bibliotek står i et lille hjørne, og selvom jeg har fået halvanden reol mere end jeg havde før vi flyttede, så har jeg allerede formået at fylde de hylder! Næste problem bliver hvordan ekstra reoler skal tilføjes.

God søndag til jer alle.

IMG_4738

IMG_4737

Continue Reading

Bookish Wonders #01

Det er efterhånden ved at være et stykke tid siden jeg har vist jer en bookhaul, så voila! Jeg havde egentlig tænkt mig at finde på en ny måde at vise jer mine nye bøger, men tiden har ikke lige været til det indtil videre, så indtil næste gang får I den på den sædvanlige vis. Det er en stak, som faktisk er helt tilbage fra starten af maj måned, og er ret stolt at mig selv at jeg først i sidste uge har bestilt bøger igen! (Så der går nok ikke så lang tid før I får en bookhaul mere.)

IMG_4692

Den første stak er alle sammen relateret til eventyr, først Angela Carters eventyrsamling, som jeg glæder mig meget til at læse efter at have læst hendes Bloody Chamber. De andre to er essay samlinger fra kendte forfattere om deres forhold til eventyr, den ene kun skrevet af mænd den anden af kvinder. Jeg har læst Brothers & Beasts, og det er faktisk interessant at høre om andre folks holdninger til eventyr, så nu skal jeg have læst Mirror, Mirror on the Wall.

IMG_4695

Jeg har også fået et par anmeldereksemplarer, først fra Alvilda, som har sendt mig Mørke Vande, den tredje bog i Vandflammens Saga, som er en fin ungdomsserie. Fra Gyldendal har jeg fået tilsendt Fangirl, som var absolut fantastisk, du kan læse min fulde anmeldelse her. Flawed var bogen i April måneds Owlcrate, og jeg tror det er en noget anerledes dystopisk bog.

IMG_4696

Af egne indkøb var den første jeg straks måtte købe var A Court of Mist and Fury, som jeg allerede har anmeldt her – LOVED IT! The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender og Wink, Poppy, Midnight var to bøger jeg bestilte primært for deres cover. De lyder begge to spændende, den første om en pige, der lever et noget tidsløst anerledes liv, og den anden bog er lidt en mystrie bog med en utroværdig fortæller, hvilket altid er interessant. Og The Boy Who Lost Fairyland er den anden sidste bog i serien om Fairyland.

IMG_4698

Alle bøger glæder jeg mig rigtig meget til at læse, eller også ved jeg de er fantastiske fordi jeg jo allerede har læst dem.

Har du fået nogle spændende bøger for nylig?

Continue Reading