#Bogbloggertræf – De mange bøger (Sponsorere)

Man kan ikke holde bogbloggertræf uden at skabe kontakt til en masse sponsorer, for vi vil også meget gerne forkæle alle træffets deltagere på boglig vis. Det har været en lang proces, med rigtig mange mails og mange (læs usandsynligt mange!) bogkasser. Eftersom jeg var den af os 3, der havde mest plads blev vi hurtigt enige om at alle bøger skulle leveres hjem til mig. En beslutning jeg tror især Kæresten blev ret utilfreds med, som bogkasserne hobede sig op, og jeg ikke selv var i bedste stand til at slæbe rundt på dem. Som kontoret derhjemme blev fyldt op, måtte jeg stille og roligt begynde at pakke bøgerne, så det fyldte knap så voldsomt derinde.

img_5649

Alligevel brugte vi det meste af fredag eftermiddag/aften på at pakke alle bøgerne færdig, og ikke mindst pakke dem lidt om for at det hele passede. Til trods for at vi pludselig var 3 til at pakke og ikke kun 1, så tog det meget længere tid end jeg havde regnet med. En ting der dog gjorde det forholdsvis nemmere, var det faktum at selvom der var enkelte forskellige bøger fra enkelte forlag, så tog vi den nemme beslutning at vi ikke ville navnepakke bookiebagsne, men i stedet lade deltagerne bytte indbyrdes på dagen, hvis de lystede. Og det fungerede også rigtig fint, og gjorde det hele meget nemmere for os.

 

img_5664

img_5657 img_5661

Men vi kunne slet ikke lave bookiebags uden den kæmpe generøsitet fra diverse forlag, der pludselig næsten smed bøger i nakken på os, og gjorde det svært at sige nej til nogle frem for andre. Vi havde i starten af planlægningsprocessen besluttet at skære ned på antallet af sponsorere og udvælge lidt mere præcist hvilke bøger vi gættede på ville gøre flest mulige deltagere mest glade. Alligevel tror jeg vi endte med omkring 15 bøger til hver deltager, og det er altså utrolig mange bøger jeg har haft stående hjemme hos mig, når jeg tænker over det. Og hvilken samling det er – og dertil det helt vildt lækre krus fra Gyldendal Ung, som lige passer til de kolde aftener i efteråret når vi skal til at læse de mange bøger.

Jeg håber at alle træffets deltagere er kommet bare i nærheden af den glæde jeg får i maven når jeg ser på bogstakken hjemme på min reol. For de ligger stadig i en stor bunke, for jeg har slet ikke plads i mine bogreoler længere, så der skal lige udtænkes en ny plan på det punkt.

En stor tak til alle træffets sponsorere;

Bog & ide, Aalborg, ØsteraaDreamlittForlaget FacetGads forlagGyldendalJentasLindhardt & Ringhof PlusbogPolitikens forlagRosinante & Co.StorytelTurbineTellerupDansk Bibelselskab

Continue Reading

#Bogbloggertræf16 – Del 2

På mange måder var det heldigt at vi var i forholdsvis god tid til at klokken blev 12, for allerede 15-20 min før, begyndte de første spændte bogbloggere at ankomme, og personligt syntes jeg det var lidt nervepirrende at rende frem og tilbage mellem lokale og køkken mens folk bare stod og ventede. Vi nåede selv lige at få klædt om, inden vi bød folk velkommen. Som altid var det mildt kaos for folk at finde ud af hvor de skulle sidde, men det gik overraskende hurtigt alt taget i betragtning. Her var det planen at folk med det samme skulle have lov til at pakke den hemmelige gave op, men da gæsten selv var faret lidt vild, måtte vi holde det hele lidt hen.

img_5609

img_5616

img_5618

img_5620

Det ændrede dog ikke på det faktum at overraskelsesglæden var oprigtig da folk fandt ud af, at det var Malene Sølvsten som til sidst fandt vejen til vores lokaler. Imens vi andre sad og spiste – en meget tiltrængt – frokost, fortalte Malene, interviewet af Irene, om sin fantasy debut og hvordan hendes inspiration af Nordjylland spillede ind i hele hendes skriveprocess. Når man selv kommer fra Nordjylland, så syntes jeg i hvert faldt at bogen pludselig blev noget mere interessant, og jeg glæder mig til at give mig i kast med den. Som billederne også fortæller, så var der stor iver til at få signeret Malenes bog efterfølgende. Jeg kan ikke sige det med sikkerhed, men jeg tror det var køen her der gjorde at vores oprindelige program skred en smule. Vi måtte tænke lidt hurtigt og finde på nødløsninger hen af vejen, så tingene stadig hang sammen.

De 4 forfattere vi havde inviteret, Marie-Louise Rønning, Nanna Foss, Nick Clausen og Pernille Vørs, havde hver især taget lidt boggodter med til deltagerne, og efter en lille konkurrence var det tid til at folk kunne få signeret de bøger de nu havde af de 4 forfattere. Alt imens folk stod i kø endnu engang, havde vi travlt i køkkenet – igen. Denne gang var det for at forberede det grande entre for føromtalte kage. Irene og jeg nåede knap at sætte pladen på bordet før vi hørte alle stole skrabe mod gulvet i hastværk for at komme op og tage billede af kagen. Man skulle tro det var kagetræf, og ikke bogbloggertræf lige i de 5 minutter hvor instagram og twitter var i overflod af billeder af den kage.

img_5624

img_5637

img_5638

img_5644

img_5647

Da folk endelig tog mod til sig rent faktisk at skære i kagen, var det blevet Mies tur til at holde oplæg om det at oversætte bøger. Hun har oversat de to første Brandon Sanderson bøger udgivet hos Dreamlitt, og personligt hæftede jeg mig ved det hun sagde, om at man ikke nødvendigvis skal være god til engelsk. I stedet handler det om hvor godt man kender sit eget sprog, altså dansk, hvilket jeg syntes var en interessant tanke. Sidste punkt på dagen var den tilbagevendende debat. I først omgang lod det til at folk ikke rigtig havde noget at sige, og vi blev hurtigt nervøse for om vi måtte droppe det alligevel. Heldigvis trak vi på nogle af de diskussioner der har floreret på facebooksiden, og pludselig løb vi næsten tør for tid, og måtte sige ikke flere kommentarer.

Bogbloggertræf er efterhånden en fast dag i kalenderen, og selvom der nu er et helt år til igen, så glæder jeg mig allerede på ny. En af grundende til at det er så helt igennem en fabelagtig dag, det er alle de skønne deltagere. Hele det netværk man stille og roligt får opbygget af bogbloggere på tværs af landet, det kan næsten ikke beskrives med ord. Jeg har i hvert fald fået en hel del flere venskaber, siden jeg blev en del af bogbloggerverden, og det kunne jeg ikke finde på at bytte for noget. Derfor skal der også lyde en helt bestemt tak til alle jer, der havde lyst og tid til at tage en hel dag ud af kalenderen for at tage til Aalborg, og tilbringe den sammen med mig og en masse andre bogbloggere.

AmalieAmandaAnne MetteAnneBenteBjørgCamillaCarolineChristinaEvaHelleIbenJosefineJulieKarinKarinaKirstenKirstineKristineLineLisbethLoneLouiseLunaMaleneMarie L.Marie T.MelaniMette J.Mette S.MiaNenaPernilleRegitzeRikkeSabinaSidselSofieSusanneTanjaXenia – og ikke mindst Simone og Irene

Continue Reading

#Bogbloggertræf – Nanna Foss

Som bekendt, for nogle af jer, så havde vi i år inviteret 4 forfattere med til arrangementet, som deltog på næsten lige fod med de andre bogbloggere. En af de 4 var Nanna Foss, som jo ikke – i hendes egne ord – er nogen blogtræfjomfru. Hun har selv skrevet lidt om det på sin egen hjemmeside, men jeg vil også rigtig gerne dele med jer andre, hvordan Nannas oplevelse af dagen var, i tilfælde af at I ikke lige kommer forbi Nannas side.

Søvnunderskud, nørdehygge og bogkage

Her i 2016 havde planlægningsteamet som noget nyt inviteret en lille håndfuld forfattere med som ‘almindelige’ deltagere – så ud over Malene Sølvsten der var weekendens surprisegæst, havde jeg forfatterselskab af Nick ClausenMarie-Louise Rønning og Pernille Vørs.

Jeg havde allieret mig med Marie-Louise Rønning til en episk roadtrip fra Sjælland til Aalborg. Det var egentlig meningen at jeg ville have sovet inden, men jeg skulle være færdig med nogle rettelser i URSIDERNE til min betalæser Boris (som jeg lavede Instagram-takeoveren #BagomBøgerne sammen med før sommerferien) – så jeg endte med at sidde hele natten og drikke kaffe og lappe plothuller og snakke med en grøn døgnflue som troligt holdt mig med selskab på kontoret.

Jeg fik smidt en PDF med URSIDERNE vol. 3 af sted til Boris tidligt lørdag morgen og tonsede i bad – hvorefter jeg kørte til Vig for at blive samlet op af Marie-Louise. På Odden-Aarhus-færgen købte vi to STORE kopper kaffe og forsøgte at få sparket forfatterhjernerne ud af starthullerne.

Selvom det var en lang tur, gik den alligevel hurtigt. Men kan den andet i godt selskab? På vejen tur/retur til Aalborg fik vi både snakket om vores yndlings/hadebøger, vores arbejdsmetoder og udfordringer, udvalget af LGBT-bøger i YA og/eller fantasy, sociale medier og balancen mellem at være mor og skør forfattertype med usynlige venner. Tusind tak for turen, Marie-Louise ?

Og se lige, hvor glade de var for deres kaffe:

Da vi ankom til Aalborg, var de fleste af bloggerne allerede kommet. Det var sjovt at se velkendte ansigter igen (både fra træffet i 2014 og fra bogmesserne) – men der var også ansigter og navne som jeg kun kendte fra cyberspace.

Rigtig god idé med navneskiltene, hvor der stod både navn og blognavn (eller ‘forfatter’). Jeg er ret god til at genkende ansigter, men desværre tilsvarende dårlig til at huske hvad ansigterne hedder – så navneskiltene gjorde det lettere at sætte deltagerne ind på de mentale hylder.

Der var indlagt tid i programmet til at bloggerne kunne få signeret forfatternes bøger, men ellers deltog vi på lige fod med bloggerne – altså fik mad og kage (åh, kage!) og hørte oplæg fra Malene Sølvsten og Mie fra forlaget DreamLitt. Malene fortalte om sin debutserie RAVNENES HVISKEN, og Mie fortalte om sit arbejde med at oversætte Brandon Sandersons STEELHEART-serie. Virkelig spændende at høre deres tanker.

Og se, jeg fik Malenes bog med hjem! Den glæder jeg mig sygt meget til at læse. Har haft den hjemme fra biblioteket uden at have haft tid til at åbne den – men nu står den på min bogreol og venter på at URSIDERNE er sendt af sted til forlaget.

Der var også en rigtig spændende debat som afslutning på dagen, hvor bloggerne bl.a. diskuterede pros/cons ved brugen af stjerner i deres anmeldelser – og der opstod en interessant snak om forfatteres interaktion med læsere/bloggere på de sociale medier. Er det fx negativt eller positivt for den generelle debat om en bog, hvis forfatteren kommenterer på anmeldelser de er blevet tagget i? Det var fedt at høre bloggernes tanker – og også fedt at de langtfra var enige i de emner der blev taget op.

Til forskel fra 2014, hvor ingen anede hvad hende freaken med de lilla bøger lavede i Aalborg, så var der i år mange som kendte SPEKTRUM-serien. Flere spurgte til bind 3 eller kommenterede den nylige forsideafsløring. Jeg fik også et par teorier om hvem fortælleren i næste bog kunne være. Det gav lige mit massive søvnunderskud en ekstra dimension at det var sådan nogle skønne, engagerede læsere jeg havde siddet oppe med kaffe & døgnflue hele natten og skrevet en bog til.

Jeg er rigtig glad for at jeg blev inviteret med til bogbloggertræf igen. Jeg kan ikke tale for de andre forfattere, men jeg havde en fest. Måske især fordi jeg ikke kun var der som forfatter, men også som læser. Det er en vigtig grund til at jeg bruger de sociale medier – nemlig at interagere med andre læsere og bogelskere.

Og så er det altid hyggeligt at få tid til at snakke med folk som man ellers har fulgt på afstand i lang tid (altså på nettet – jeg lover at det ikke var mig der stod foran dit stuevindue forleden aften *hosthost*). Jeg nåede desværre ikke at snakke med alle. Men jeg glæder mig til at møde både bloggerne og mine kolleger igen, både på nettet og i virkeligheden. Hvis du har lyst til at snakke eller spørge om noget, så skriv endelig til mig, enten på mail eller på de sociale medier (oversigt på forsiden). Og kom over og sig hej til bogmesserne hvis du spotter mig. Jeg bider kun, hvis du lugter af kage … ?

Tak for denne gang, Bogbloggertræf!

 

Tusind tak til Nanna for at hun gad tage hele turen til Nordjylland og tilbringe dagen i selskab med et lokale fyldt med glade bogbloggere.

Continue Reading

#Bogbloggertræf16 – Del 1

En weekend er ved at være slut, og selvom den kun har været 2 dage, så føles det på mange andre punkter som om den har været meget længere, nærmere betegnet flere uger. For lørdag i denne weekend kulminerede flere ugers forberedelse i årets Bogbloggertræf her i Aalborg. For tredje år i træk tilbragte jeg dagen med et hel selskab af bogbloggere fra hele landet, men som noget nyt var jeg ikke blot deltager. I år var jeg nemlig en af medarrangørerne og det var en helt anden oplevelse, stadig lige så herlig som de andre år, bare på en helt anden måde.

Dagen forsvandt alt for hurtigt, og jeg nåede ikke at snakke med nær så mange mennesker jeg havde troet jeg ville. Ikke desto mindre havde jeg en helt igennem god dag, og alle forberedelserne har været det hele værd, ikke mindst når man så alle de glade ansigter, der også havde en god dag. Selvom vores plan ikke holdt hele dagen, så syntes jeg alligevel vi nåede de ting vi gerne ville opnå med dagen. Jeg havde især en anerledes dag, bag scenen om man så må sige, hvilket betød at mine fødder var meget taknemmelige for at komme hjem i sofaen om aftenen.

Men inden lørdag fandt vej i kalenderen, har der været en masse ting at se til inden da. Allerede tilbage i foråret, hvor vi begyndte planlægningen, blev vi enige om at alle sponsorgaver skulle sendes hjem til min adresse, eftersom jeg har mest plads af os alle 3. Jeg havde dog ikke regnet med at så mange bøger ville komme, og optage så meget plads. I løbet af de sidste par måneder har vi ikke rigtig været i stand til at bruge vores kontor, fordi der stod bogkasser overalt på gulvet i forskellige stabelstørrelser. Og selvom de kom i portioner, så tog det sin tid at få dem pakket ud og pakket om i nettene, som ret hurtigt blev fyldt og var tæt på at sprænges. Det var først fredag aften, efter Simone og Irene havde været forbi til at hjælpe med det sidste, at vi rent faktisk begyndte at kunne se gulvet på kontoret igen.

img_1227

Efter at bilen blev pakket til bristepunktet fredag, betød det at jeg ikke skulle have så meget med i bilen lørdag, heldigt nok eftersom jeg både skulle hente Irene og kagen. Det er måske ikke pænt at sige, men det var måske vigtigst at der var plads til kagen, og at den blev fragtet i sikker stand og ikke faldt fra hinanden på turen. Det var Irene god til at hjælpe med, og kagen overlevede turen, til stor fryd da vi endelig satte den på bordet.

Formiddagen blev brugt på de allersidste forberedelser, så lokalet var bogbloggere (og forfattere) værdigt, med opdækning og buffeten klar. Det tog overraskende kortere tid end jeg måske lige havde regnet med, og vi havde fint med tid til lige at stoppe og trække vejret inden vi bød alle de spændte bogbloggere velkommen, men mere om det senere.

img_1231

img_5589

img_5590

img_5593

img_5594

img_5596

Continue Reading

#Bogbloggertræf16 – Here We Go!

Årets #Bogbloggertræf16 er nu på vej i sin pomp og pragt. Okay, indrømmet der er ikke bestemt endnu hvor meget pomp og pragt der rent faktisk kommer til at være til stede på dagen. Men uanset hvad, så vil alle jer deltagere tilføje en hel del pomp og pragt bare ved jeres tilstedeværelse.

Invitationen er nu klar til at blive delt med jer alle sammen, og skynd jer at tilmelde jer, der er ikke ubegrænset plads ligesom forrige år. Se mere information i invitationen nedenfor.

bogblog 1

bogblog 2

Hvis I har spørgsmål er i velkomne til at skrive en kommentar, og så vil jeg samle dem til et indlæg i næste uge, hvor jeg vil besvare alle spørgsmål jeg kan komme rundt om.

Mange boglige hilsner Irene, Simone, Rikke og Michelle

Continue Reading

Bogbloggertræf i Aalborg #02

Se den første halvdel af min beretning her.

Efter vi havde fået sat os på de nye pladser vi blev tildelt, gik der ikke lang tid inden det var tid til kage. Ligesom sidste år var der gjort meget ud af kagedekorationen, og den smagte også rigtig godt. Der var selvfølgelig mere end den ene kage og jeg var imponeret over hvor stor hensyn der var taget til forskellige allergier. Efter alle havde fået taget billeder af de flotte kager, blev der sagt værs’go.

IMG_3752

IMG_3770

IMG_3768

Imens vi alle sad og gumlede kage blev det tid til at Carina Evytt gik på scenen for at fortælle lidt. I modsætning til Nadia Plesner vidste vi godt at Carina ville være der, så jeg havde medbragt min kopi af Den Fredløse for at den også kunne blive signeret senere. Carina fortalte meget åbent om hvordan hun startede sin karriere og hvor svært det var i starten – hun blev stemplet som horror-forfatter, men alligevel var der ikke rigtig mange der købte hendes bøger. Hun blev ved med at arbejde stille og roligt på et fantasy projekt, men fik hele tiden at vide at horror var det hun var bedst til. Heldigvis lagde hun ikke fantasy helt på hylden, for det projekt endte med at blive Den Fredløse. Efter Carina var færdig satte hun sig også til rette for at signere omkring 80 bøger. Vi havde alle fået et eksemplar af hendes bog Dæmoner, og mange af os havde selv medbragt Den Fredløse eller fået den også, og Carina var sød nok til at signere dem alle sammen.

IMG_3774

IMG_3782

IMG_3783

Grundet de mange bøger der skulle signeres virkede det til at køen aldrig tog en ende, så for at tidsplanen ikke skulle skride blev næste punkt indledt. Det var blevet tid til debat. En del bloggere havde på forhånd indsendt nogle spørgsmål og disse blev vendt og drejet fra alle 42 vinkler. Inklusiv en ekstra vinkel, for lige inden debatten også gik i gang kom Rikki fra forlaget DreamLitt forbi. Han fortalte sin historie om hvordan han desperat havde ringet til diverse kundeservice for at sikre sig de bøger han havde med til os, frisk fra trykken. Rikki blev og deltog i debatten, og det var ekstra interessant at høre hvad han havde at bidrage med fra forlagets side.

IMG_3755

IMG_3757

IMG_3789

Som endnu en lille overraskelse kom Gitte også forbi (Gitte har tidligere haft bloggen Boghylden), for at reklamere lidt for Vild med Ord, hvilket hun gjorde i stil med masser af spraglede balloner. Til sidst blev det tid til at vi alle fik en rigtig flot bookiebag, som om muligt var endnu bedre end den vi fik sidste år. Vi måtte bare vente lidt med at åbne den, hvilket var rigtig svært og jeg begyndte da også at smugkigge en smule. Efter at alle havde kigget lidt igennem deres bookiebag var det tid til at sige farvel og på gensyn til næste år.

Da jeg kom hjem fik jeg mulighed for at pakke alle de pæne net ud med bøger fra alle de fantastiske forlag der har sponsoreret dette års bogbloggertræf. Jeg er stadig helt overvældet over alle de gode bøger vi fik i år, og jeg glæder mig til at få dem læst.

IMG_3796

IMG_3799

En stor tak skal lyde til alle de forlag og andre der har været sponsorere til dette års bogbloggertræf, det ville ikke kunne lade sig gøre på samme måde uden dem, det er jeg sikker på.

DreamLittEgoLibrisForlaget FacetForlaget IrisForlaget PunktumGads forlagGyldendalHr. FerdinandJentasLindhardt & RinghofModtrykMofiboOsumaPeople’s PressPlusbogPolitikens ForlagRosinante & Co.TellerupTurbineUlven of uglenAlvildaBook Eaters ConventionChristina IngerslevSaxoVild med ORDAuto og møbelpolstring v/Børge Jensen

 

Continue Reading

Bogbloggertræf i Aalborg #01

Denne weekend oprandt dagen igen, hvor jeg ligesom sidste år kunne tage til Aalborg øst for at mødes med en masse andre bogbloggere fra resten af landet, for at tilbringe en dag i bøgernes tegn. Hvor vi sidste år var samlet lidt over 20 bogbloggere, var vi i år hele 42(!), og det kunne mærkes – på den bestemt positive måde. Det var hurtigt man spottede de ansigter man kendte og indledte samtaler om det vi alle sammen var der for – nemlig bøger.

Efter lidt venten blev vi med stor bravur ledt ind til hvor dagen skulle foregå, og her blev den grønne tema afsløret i den fineste borddækning med helt vildt flotte bogmærker og andet der var blevet lavet specielt til os. Midt på bordet lå der et bestemt udregnet antal små grønne pakker, som vi alle sammen kiggede nysgerrigt på. Da alle havde fundet deres pladser var det tid til en kort introduktion – 42 mennesker der skal præsentere sig selv kan tage lang tid.

Version 2

IMG_3739

IMG_3741

Det var også under præsentationen at den hemmelige overraskelsesgæst blev afsløret; Nadia Plesner var overraskelsen til os alle. Det viste sig også at det var hendes bog der gemte sig i de fine grønne pakker, og det var ud fra den og hendes livshistorie at hun holdt foredrag imens vi andre bare sad og spiste godt af den indbydende frokostbuffet.

Nadia Plesners historie er en helt igennem fantastisk rejse fra et liv som skadet og bundet til sengen, til nu at være formand bag sin egen fond. Det er en historie der vil være svært at genfortælle. Det er en historie der alt sammen startede med en avisartikel der favoriserede Paris Hilton fremfor kriseramte børn i Dafour, som blev til en t-shirt der endte med at blive sagsøgt af det kæmpe modehus Louis Vuitton. Det er en historie om ene kvinde at kæmpe imod noget man ikke mener er rigtigt, samtidig med at man kæmper for det man tror på. Som sagt en helt igennem forbløffende fortælling, som jeg tror kun kan fortælles ved at læse Nadias bog – som vi alle sammen var så heldige at få signeret.

IMG_3747

IMG_3748

Efter Nadias foredrag som både vækkede forargelse og latter var der tid til at man bare kunne sidde og hyggesnakke lidt. Her blev emner vendt lige fra håndtering af læsning under barsel, husrenovering til yndlingsbogserier. Det var bare så hyggeligt at kunne sidde og snakke om alt muligt inden for litteraturens verden sammen med andre der har det på samme måde. Der gik dog ikke lang tid før der skulle rokeres rundt på pladserne, så man kom til at snakke med lidt flere end dem man sad ved i forvejen. Men det vil jeg fortælle mere om senere.

IMG_3751

Nedenfor kan I se navnene på alle deltagerne til dette års #Bogbloggertræf, og tak til jer som gjorde det til en god dag;

Arrangører (stor tak for det flotte arbejde til at hele dagen bare forløb som den skulle): Irene, Karin, Rikke og Simone.

Deltagere: Amalie – Anna – Anne Nikoline – Anne – Astrid – Bente – Birgitte – Caroline – Christina – Iben – Ida – Karina – Kathrine – Kirsten – Kristine – Line – Lone – Louise – Malene – Marie – Marit – Mia – Mie – Nena – Rikke M. – Rikke S. – Sidsel – Sofie – Susanne – Tanja – Tine – Xenia

 

Continue Reading