Læseren i morgentoget (Jean-Paul Didierlaurent, 2014)

Guylain Vignolles er en af verdens stille eksistenser, der helst vil glide i ét med tapetet. Han lever af det, han hader mest af alt, nemlig at makulere bøger. Det lykkes ham dog somme tider at redde enkelte sider ud af det store makuleringsmonster af en maskine på den fabrik, hvor han arbejder. Disse sider – små uddrag fra alle mulige forskellige bøger – læser han op med høj og klar røst hver morgen i toget kl. 06:27. 

Han bliver hurtigt et fænomen, og folk lytter til ham. En dag finder han et usb-stik i toget, der viser sig at indeholde en dagbog, skrevet af en ung kvinde. Da han begynder at efterforske hendes historie, får det uventede følger, både for ham selv og for et par af de andre uforglemmelige personer i denne roman. 

(Tekst fra goodreads)

Bogen får 4 ud af 5 stjerner.

En meget kort bog, med et meget fint budskab. Sådan kan man meget hurtigt opsummere Læseren i morgentoget, for der sker ikke helt vildt meget deri, men alligevel så rammer den plet på mange punkter. På trods af det korte sideantal, så rummer den mange interessante personer, som alle sammen er helt specielle på deres egen måde. Lige fra vores protagonist til hans kammerater, hvor den ene har mistet sine ben, men febrilsk leder efter dem i siderne af gamle bøger.

Bogen er faktisk en smule brutal for bogelskere, for vores protagonist Guylain arbejder på en fabrik hvis formål er at destruere gamle bøger (!). Da jeg nåede til de sider, blev jeg en smule forarget, men de løsrevne sider finder nyt liv hos Guylain og de vante togpassagerer han læser for hver dag. Ideen med de her løsrevne sider syntes jeg var rigtig sød, og det gjorde ikke voldsomt meget hvad der stod på de få sider, det vigtige var det sammenhold de skabte på toget, og jeg kan meget tydeligt forstille mig hvordan folk stimlede omkring Guylain i toget for at høre ham læse højt.

”Nej, så godt ser det heller ikke ud, havde Guylain lyst til at svare. Jeg har længtes efter en far, der har været død i otteogtyve år. Min mor tror, jeg har en lederstilling på et forlag. Hver aften fortæller jeg en fisk, hvordan min dag har været, jeg væmmes ved mit arbejde, så jeg hele tiden opererer på brækgrænsen, og for lige at toppe det, så er jeg ved at falde pladask for en ung piges charme, selv om jeg aldrig har set hende.”

Der er lidt tragikomisk over Guylain, for udadtil virker det til at han lever et ganske fint liv, men når man dykker ned i detaljerne, viser det sig at han er ret trist over en del ting. Det utrolige er så at han finder en lille mening med livet i det USB stik og de dagbøger der ligger der på. Den utalte romance der opstår igennem de intime dagbøger er virkelig fin, og jeg syntes Guylains desperate søgen efter denne kvinde var både skræmmende og romantisk.

Jeg havde hørt meget blandede meninger om den her bog, men jeg blev positivt overrasket. Den var skrevet i en meget lettilgængelig stil og var læst måske lidt for hurtigt. Der var aspekter hos nogle af personerne, som sagtens kunne uddybes, især hans ven der havde mistet sine ben, hans historie syntes jeg især var rørende. Alt i alt er Læseren i morgentoget en rørende historie om hvor meget litteratur kan påvirke vores liv, selv uden af vi lægger mærke til det.

Continue Reading

Oktober Wrap-Up

Oktober har været den der slags dejlig, rolig og afslappende måned hvor efteråret stille og roligt rykker ind, og som jeg har haft bedre mulighed for at nyde med flere friweekender end jeg længe har haft. Det var også tid for efterårsferien, og gav endnu mere plads til afslapning og læsning. Samtidig var det også tid til efterårets Readathon, og jeg kunne mærke hvor meget jeg havde savnet ikke at være med i foråret. Oktober har givet meget mere tid til familiesamvær og sociale arrangementer, som jeg ikke selv skulle planlægge, og derfor kunne slappe meget mere af til, og bare hygge mig sammen med hvem end jeg nu mødtes med. Måske er det også derfor at jeg har nået at få læst 8 bøger; selvfølgelig har Readathon også gjort sig bemærket på det punkt.

fullsizeoutput_f0f

Måneden startede med mine forældres sølvbryllup, som var en fantastisk weekend. Weekenden var fyldt med god mad, familie og dejligt selskab hele tiden. Langsomt begyndte jeg herefter at dykke ned i bøgernes verden, og den første jeg tog hul på var den sidste i serien om de mærkværdige børn i Library of Souls, som på nogle områder var meget forudsigelig, men den formåede alligevel også at komme med et par små overraskelser hen af vejen. Efterfølgende var der behov for noget let og humoristisk, hvilket jeg så absolut fik i form af Lady Jane, der er en fortolkning på historiske begivenheder. Og fortolkning skal understreges flere gange, for der var virkelig taget mange friheder med fakta, men det gjorden den kun det endnu mere underholdene at læse.

Pludselig var man halvvejs igennem oktober, og så blev det efterårsferie. En uge som både jeg og mine kolleger, men nok også elever havde ventet på med længsel i dagene op til. For mit vedkommende bød ugen på et par kulturelle udflugter, først en tur i teater for at se forestillingen Dirch, der var okay og havde nogle gode sange. Desuden tog vi en kort roadtrip til Odense for at se Brandts Disney udstilling, og den var virkelig flot og jeg blev meget imponeret over at det rent faktisk var de rigtige tegninger de havde fået lov at låne fra Californien. Fordi efterårsferien også bød på mange større oplevelser og sociale udflugter, cafeture med veninder og mor, så valgte jeg at tage fat i nogle mere lette bøger. Først med Mørke Vande, den tredje bog i Vandflammens Saga serie, som var en fornuftig 3 bog i en serie. The Princess & the Goblin var en sød udgave af et lidt anerledes eventyr, og selvom jeg nok havde regnet med en lidt anden slutning end den jeg fik, så var jeg pænt tilfreds alligevel.

Den sidste weekend i efterårsferien var det jo som sagt tid til Readathon, og her fik jeg mig læst igennem Fredag, lørdag, søndag som den første bog. En ungdomsbog der skuffede mig, mest af alt nok fordi stilen på den var så langt fra hvad jeg normalt bryder mig om at læse. Heldigvis var mit andet valg, Læseren i morgentoget, en noget bedre bog, som var virkelig rørende og viste hvor meget litteratur kan påvirke vores liv. I de sene natte/morgentimer fandt jeg lidt eventyr frem i form af en lille samling i In Their Shoes, som var eventyr der alle havde noget med sko at gøre. Selvom jeg havde læst de fleste, var der også et par stykker som jeg ikke havde stiftet bekendtskab med før, og alle var rigtig søde. Månedens sidste bog blev den nye illustrerede udgave af Harry Potter & the Chamber of Secrets, som jeg trak ud igennem ugen for at fordybe mig i. Og uanset årstid, så er det altid rart at vende tilbage til Hogwarts sammen med Harry, Ron og Hermione og de unoder de er ude på.

fullsizeoutput_f12

Nu lurer november rundt om hjørnet og jeg kan se frem til en masse kursusdage med arbejde, en god del weekender uden nogen form for planer overhovedet, og sidst på måneden begynder vi så at tage hul på årets julefrokoster/julekomsammener. Herhjemme er jeg så småt begyndt at sætte lyskæder op hvor jeg kan komme til, selvom jeg har lovet at holde nisserne i den store julekasse lige et par uger endnu. Jeg er ikke bange for at indrømme at jeg allerede nu glæder mig til december og al den julestemning der medfølger. Jeg er så småt også begyndt at kigge efter et par nye julebøger til at læse i år, så hvis du har nogle gode anbefalinger af perfekte julebøger til at læse i december, så sig endelig til.

Månedens anbefaling: Det må nok blive Lady Jane. Det er som sagt en historisk roman, men den inddrager begivenheder som tydeligvis ikke har fundet sted, men som forfatterne siger, så kunne de sagtens have fundet sted. Den tager udgangspunkt i virkelige personer, men så stopper sande fakta hvis også der. I stedet har vi fået en masse akavet romantik, spandevis af humor og en håndfuld fantasy magi. Jeg grinte flere steder i bogen, og de forskellige personer er simpelthen også noget så elskværdige, for ikke at glemme de spydige kommentarer fra forfatterne.

Hvordan har jeres oktober måned set ud? Og hvad planlægger I at læse i november måned?

Continue Reading

Et Døgn i Bøgernes Tegn – Read-a-Thon #05

Tiden nærmer sig stille og roligt kl. 14.00 og rundt omkring i verden begynder bogglade folk at sætte sig til rette, hvad end det er i sofaen, i hængekøjen eller i lænestolen og snacks er formodentligt også gjort klar i alverdens afskygninger. For det er blevet den tid på året, hvor bøgerne findes frem og vi fordyber os i fantastiske luftkasteller i bogformat, alt imens verden omkring os langsomt forsætter uden at vi lægger voldsomt meget mærke til det.

For femte gang deltager jeg også i Dewey’s Read-a-Thon, og selvom det måske bliver opbrudt en lille smule, så glæder jeg mig til at fordybe mig i bøgernes verden. Den fødselsdag som vi skulle til, blev forkortet, så jeg har det meste af eftermiddagen at nyde opstarten på readathon sammen med jer andre. Det betyder også at jeg ikke skal tænke på aftensmad, men bare lige skal være lidt social med min familie i nogle timer, inden jeg kan vende tilbage til bøgerne i aftenens mulm og mørke i stearinlysets skær. Jeg har dog tyvstartet en lille bitte smule i løbet af formiddagen og taget hul på den første bog, Fredag, Lørdag, Søndag som er en lidt særpræget ungdomsroman og jeg ved ikke helt endnu hvordan jeg skal have det med den.

img_1330

Da fødselsdagen blev forkortet traf jeg en hurtig beslutning om at smække nogle boller i ovnen, og nu står de lige og passer sig selv og bliver dejlig gyldenbrune, alt imens Kæresten snart sendes på udflugt efter fløde til flødeskum til den varme kakao (og nok også lidt bland-selv-slik til nattetimerne). For i det her kolde gråvejr, så tænkte jeg at hjemmebagte boller ville være på sin plads som den første officielle snack til et gedigent læsemaraton.

I løbet af de næste 24 timer, vil jeg forsøge at følge lidt med i jeres andres læsning på diverse sociale platforme. I øvrigt, udover at følge med i min løbende opdatering i dette indlæg, så kan I også følge mig på Twitter og Instagram, hvor jeg måske lidt oftere vil opdatere med små indblik i mit læsedøgn frem til i morgen.

Kl. 15.10 – Den første time har tikket forbi og jeg har nu siddet og scrollet lidt igennem internettet for at se hvad der sker deromkring. For ikke så lang tid siden blev jeg nemlig færdig med min første bog. Godt nok begyndte jeg på den i formiddags, men det tæller jo også. Den var nok ikke lige helt min kop the, og jeg har nu fundet et par clementiner frem sammen med næste bog i stakken; Læseren i morgentoget, som jeg satster på at kunne få vendt en del sider i inden vi skal hjem til mine forældre for at spise til aften – Bonus at jeg ikke selv skal tænkte på aftensmad, eller at Kæresten skal som han ellers plejer.

img_1333

Kl. 16.50 – Jeg er nået godt og vel halvvejs igennem min bog nummer to, og må holde lige efter et ganske underholdende kapitel. Indtil videre syntes jeg i hvert fald det er en ret sød og hjertevarm bog, men også lidt mystisk. Dertil har jeg spist et par klementiner og en god håndfuld pistacienødder, amme nam, men nu må vi hellere til at gøre os klar til at besøge mine forældre. Det er dejligt at jeg bare kan sætte mig til bordet til aften, uden hverken at skulle tænke på madlavning eller rengøring derefter, og hvis jeg kender min mor ret, så skal vi også have ret god mad. Så satser jeg på at opdatere mig lidt på de sociale medier når jeg vender tilbage engang i aften, stopmæt af god mad, inden jeg vil læse videre. Men jeg tænker også lige at tage min igangværende bog med, måske der opstår et lille øjeblik hvor jeg kan læse et enkelt kapitel, imens vi venter på maden.

Kl. 22.45 – Vi er kommet hjem fra god mad og familieselskab. Mor havde lavet flæskesteg med alt hvad der dertil hører, og det var simpelthen så lækkert. Senere på aften smækkede hun lige en kæmpe hjemmelavet chokoladekage på bordet, så selvom jeg stadig mangler at få min varme chokolade med flødeskum, så mangler jeg i den grad ikke chokolade lige nu. Jeg har lige brugt noget tid på at opdatere mig på diverse blogs osv. og nu er jeg klar til at læse lidt igen. Jeg fik faktisk læst min bog 2 færdig til aften alligevel, og den overraskede mig ganske positivt. Den var bedre end jeg lige havde regnet med. Nu har jeg fundet en lille samling eventyr frem i In Their Shoes for jeg tror ikke jeg kan holde mig vågen til at læse alt for meget alt for længe endnu. Jeg satser på en time eller to endnu inden jeg må se mig nødsaget til at nærlæse min dyne i stedet.

img_1337

Kl. 23.45 – Okay, jeg må erkende at søvn for præcedens på nuværende tidspunkt. Jeg mangler godt nok kun omkring 20-30 sider i min tredje bog, men jeg tror for mig egen skyld i morgen, at jeg hellere på gå ind og ligge mig lidt, som man nu siger. Så kan jeg til gengæld starte morgenen med at læse den bog færdig, og få en god start på den måde. Rigtig god læselyst til de af jer der kæmper sig igennem natten.

Kl. 09.35 – Jeg er tilbage, jeg kom til at sove lidt længere end jeg havde regnet med, men det gør mig faktisk ikke noget. Jeg ved at hvis jeg ikke får nok søvn, så påvirker det mig resten af dagen, så det blev lige prioriteret. Jeg slæbte så min dyne med ind på sofaen og læste min 3 bog færdig, som var en rigtig sød bog med sko-eventyr. Efter at have læst en enkelt Poe novelle, kan jeg mærke at min mave nu skriger ret højt på at få noget morgenmad. Bagefter må jeg se hvad jeg finder på at læse, jeg tror nu det skal være noget let og ikke alt for tankevækkende. Derudover skal jeg også lige en tur rundt i blogland og opdateres.

Kl. 11.20 – Et bad var pludselig tiltrængt, og nu er jeg lidt mere frisk og klar til slutspurten de sidste timer. Hertil har jeg valgt at bladre mig igennem den seneste illustrerede udgave af Harry Potter and the Chamber of Secrets. Det er vist lige hvad mit hoved kan kapere at læse her til sidst, og når bukserne også passer dertil, så kan det kun blive godt. Det er genlæsning og ikke noget man skal tænke alt for meget over. Og så er jeg begyndt at tænke over hvad jeg skal gøre med al den bland-selv-slik jeg fik indkøbt i går, som jeg endnu ikke har rørt ved – som i overhovedet!

img_1343

Kl. 13.00 – Der er nu kun en time tilbage, og jeg tror jeg vil bruge den sidste tid på at kigge lidt rundt omkring på nettet. Samle lidt op på kommentarer hos fælleslæsere/bloggere og ellers bare slappe af den sidste tid. Jeg kan godt mærke at mit hoved ikke kan læse voldsomt meget mere. Jeg er tæt på halvvejs igennem HP, og har ellers færdiglæs 3 andre bøger i løbet af de sidste 24 timer, hvilket jeg er godt tilfreds med. Jeg har stadig masser af frugt og snacks tilbage, men det er jo søndag, så det passer fint. Hvad med jer, klemmer I lige en sidste læsespurt ind den sidste time?

 

Slutstatus:

På trods af familiesammenkomst, en dejlig nattesøvn har jeg alligevel formået at læse 3 bøger færdige, og selvom de var forholdsvis korte så er jeg pænt tilfreds. I alt har jeg læst omkring 530 sider. Måske ikke nær så meget som jeg havde regnet med, men alligevel en god portion. Til gengæld har jeg ikke spist nær så mange snacks som jeg havde troet, eller drukket nær så mange søde sager, hverken kolde eller varme. I alt har det været et meget afslappet readathon, og jeg tror nok lige det var hvad jeg kunne kapere. Jeg ville gerne have læst det sidste af Harry Potter, men det er på en måde også rart at jeg har den at fordybe mig i lidt mere, over de næste par dage.

Denne gang fokuserede jeg primært på at læse, og derfor har jeg heller ikke deltaget i nogen af de små challenges/underholdninger der var hver time. Det har både været lidt ‘trist’ ikke at deltage i de mange små ting, men på den anden side var det også rart bare at kunne fokusere på læsningen, og at holde sig opdateret med diverse andre læsere rundt i landet/verden. Det store spørgsmål er om jeg får mulighed for at deltage i næste års readathon, det må tiden bare vise, og derfor var det også ekstra rart lige at få muligheden for et dejligt afslappet readathon i denne omgang. Tak for læsestunden alle jer der var med. 🙂

img_1345

img_1346

Continue Reading

Readathon #05

På lørdag sker det. Det er den tid på året igen. I ved sikkert godt hvad det er jeg hentyder til? Det er selvfølgelig det halvårlige læsemaraton, Dewey’s Readathon. For femte gang har jeg tænkt mig at deltage i det internationale læsemaraton, og ikke bare få læst en del herhjemme for mig selv, men også deltage i det sociale på diverse platforme på nettet. Og mange tænker sikkert at det lyder helt vildt kedeligt at sidde for sig selv og læse i 24 timer, men lige de to gange om året hvor alverdens læseglade hoveder står sammen om det, så er det alt andet end kedeligt – eller ensomt for den sags skyld. For det kan godt være man sidder alene, jeg ved også at nogle planlægger at tilbringe tiden sammen med andre læsevenner, men hvis man også engagerer sig i det sociale på nettet, så er det en helt anden oplevelse. Jeg vil faktisk mene at det sociale på nettet gør de 24 timer til noget helt særligt. Hvis man pludselig opdager at en person på den anden side af kloden sidder og læser den samme bog som sig, og man stille og roligt kan begyndt at udveksle meninger om denne, det er da lidt specielt.

Alene her i Danmark har vi efterhånden fået opbygget et specielt lille netværk af os der deltager, og vi hepper og holder hinanden ved ilden igennem de sene nattetimer. Hvilket kan være en enorm hjælp, når man her i efteråret sidder i nattens skygger og får lange øjne, og blive ved med at læse den samme sætning igen og igen. Så kan det være meget rart med en pause fra bogen, og gå ind og følge med i de samtaler der kører på nettet på tværs af sociale platforme.

img_5979

img_5978

Jeg var forhindret i at kunne være med i foråret, og jeg kan mærke at jeg savnede det helt vildt. Selvom det kun sker 2 gange om året, så er det altså noget man ser frem til, for nogle måske lidt ubevidst. Jeg troede ikke det ville gøre mig så meget ikke at kunne være med, men da weekenden oprandt sad jeg tilbage med en ”Jeg-vil-også!”-følelse. Derfor har jeg i sinde at være med denne gang, på trods af at jeg lige skal til min mors fødselsdag lørdag eftermiddag. Det tager selvfølgelig lidt af starten på maratonnet, og jeg kommer først rigtig med senere hen. Dog har jeg i sinde at tyvstarte lidt, og læse en smule om formiddagen. Det har jeg gjort de sidste par gange, for jeg kan ikke holde mig vågen hele natten alligevel. Det regner jeg slet ikke med at kunne gøre denne gang, da jeg har en anden bette en der tager min energi i de sene nattetimer. Men jeg har fundet en meget ihærdig læsestak frem – jeg regner på ingen måde med at nå dem alle sammen igennem, men det er rart der er noget at vælge imellem. Jeg har en ide om primært at ville læse danske bøger, for at få gjort et indhug i den stak af ulæste bøger, men jeg har også foret med lidt engelsk. De engelske er mest i form af korte noveller eller essays, for at skille det lidt ad. Hvem ved, det kan også være jeg skifter mening helt og aldeles igennem de 24 timer, og vælger at læse noget helt andet. Det er sket før, så vi må vente og se.

Hvad med jer? Skal I deltage?

Continue Reading

Read-a-Thon #4 Progress Update

For fjerde gang vil jeg i dag sætte mig til rette i sofaen og bruge største delen af de kommende 24 timer (fra kl 14.00) på at læse så meget som muligt. Det er selvfølgelig det halvårlige Dewey Read-a-Thon der løber af stablen hvor folk fra hele verdenen samles om at læse, og jeg agter at deltage så meget som muligt. De tre forrige gange jeg har deltaget har jeg endnu ikke formået at holde mig vågen i alle 24 timer, og det tvivler jeg på kommer til at ske denne gang også. Jeg skal trods alt op på arbejde mandag morgen, og jeg ved at jeg får brug for nogle timers søvn. Derfor har jeg også i sinde at snyde lidt, og begynde lidt før, hvis det kan lade sig gøre.

IMG_3881

De sidste ting er kommet på plads, i løbet af ugen har jeg bagt løs, mest af alt fordi jeg har været helt vildt i bagehumør, men meget af det er også praktisk til Read-a-thon. Så derfor har jeg hjemmebagte pølsehorn, kanelsnegle og vanillekranse tilføjet min snackbunke. Derudover er der handlet ind så jeg er fuldt lagret på varme drikke til at lindre min hals, som stadig ikke helt har fundet sin stemme. Kæresten er blevet sat på job at lave mad til aften og sørge for andre huslige ting herhjemme så jeg kan koncentrere mig om læsningen.

Dette indlæg vil fungere som mit opdateringsindlæg og vil blive opdateret løbende, både på dansk og engelsk i takt med timerne tikker forbi. Jeg vil skrive om min læsning og de forskellige mini-challenges der kommer for hver time. Desuden vil jeg opdatere, måske mere jævnligt, på Instagram og Twitter.

13:15 Pre-Party Post

1) What fine part of the world are you reading from today?
As per usual I’m at home here in little Denmark. My ambition to be able to say I’m reading from some place exotic is yet to be fulfilled.

2) Which book in your stack are you most looking forward to?
I think I can easily say the illustrated edition of Harry Potter and the Philospher’s Stone. It is just so beautiful, that I might spend too many hours just sitting looking at it. Otherwise A Little Princess has been on my list for such a long time, that I’m really looking forward to it.

3) Which snack are you most looking forward to?
All my homebaked goodies, as well as the Danish æbleskiver.(And whatever surprises the Boyfriend might bring.)

4) Tell us a little something about yourself!
Okay, well I teach English and as a result of that I’ve become educationally damaged in my daily life. Meaning I can’t help correct other people whether it be grammar or phonetically.

5) If you participated in the last read-a-thon, what’s one thing you’ll do different today? If this is your first read-a-thon, what are you most looking forward to?
This is my fourth read-a-thon and I don’t think I’ll do much differently as I think I’ve found a nice rhythm to my reading.

14:05 – Det er i gang! De 24 timer er officielt i gang og jeg er godt i gang, jeg har nemlig valgt at tyvstarte lidt i år, for at veje lidt op for at jeg nok bliver nødt til at sove i nat. Så jeg er faktisk halvvejs igennem min første bog allerede, hvilket er meget fint for Kæresten har lige forslået at vi skal gå en tur og få lidt frisk luft. Hvilket nok er en god ide så hovedet er klart til resten af dagen. Så vi ses igen lidt senere når jeg har været ude i den virkelige verden.

IMG_4456

17:30 – Efter en del pauser med meget sen frokost, gåtur for at få lidt luft og en Kæreste der bliver ved med at drille kan jeg nu lukke den første færdiglæste bog i. Fairest of All var en fin nem bog at starte med, og min erfaring siger at lette bøger er gode at starte med. Nu tror jeg at jeg skal opdatere mig lidt rundt omkring på nettet inden jeg tager fat på bog nr. to. Først skal jeg lige finde ud af hvad det skal være. Derudover skal vi finde ud af aftensmad, for i min sygdomsramte dage forinden har jeg kun fået købt ind til halvdelen af hvad vi rent faktisk skulle bruge til aften, hehe, ups.

19:45 – Efter en sen, men meget improviseret take out aftensmad (af en eller anden grund er det ved at blive en dårlig vane at jeg ender med junkfood til readathon, det må der altså laves om på på et eller andet tidspunkt!) som bestod af burgere er jeg nu tilbage. Jeg har læst lidt short stories i min 365 samling, men nu vil jeg finde ud af hvad jeg skal i gang med som bog nummer to. Jeg står lidt mellem Graveyard Book af Neil Gaiman eller The Creature Vault om Harry Potter. What to choose?

IMG_4471

22:05 – Efter aftensmaden har min læsning været noget sporadisk og delt. Jeg har læst lidt i 365 Stories, The Harry Potter Creature Vault og er nu for alvor begyndt på The Graveyard Book. Jeg ved egentlig ikke hvorfor jeg læser lidt over det hele lige nu, måske fordi jeg ikke kan bestemme mig for hvad jeg vil læse. På den anden side er de to første bøger lette at læse og ligge fra sig igen for at vende tilbage til senere. Så nu tror jeg at jeg vil fokusere lidt på Graveyard Book så længe mine øjne og hjerne vil tillade det. Snackmæssigt holder jeg lidt pause, kan mærke eftermiddagen gik lidt for vildt for sig, til trods for at jeg endnu ikke har været i kanelsneglene endnu. ?

23:55 – Om lidt rammer vi midnat og jeg kan mærke at mine øjne snart ikke kan mere. Dertil er der begyndt at blive noget mere fest i byen kan jeg høre, så jeg er spændt på om jeg overhovedet kan falde i søvn når jeg lige om lidt bevæger mig fra sofa til seng med dejlig varm dyne. Jeg er nået lidt over halvvejs i Graveyard Book og ser frem til at læse den færdig i morgen som det første, men nu kan jeg mærke at jeg trænger til søvn. Godnat, og vi ses i morgen.

IMG_3927

07:45 – Jeg har nu fået nogle timers søvn og er ved at være klar igen. Dynen har jeg taget med ind på sofaen til rigtig at putte mig med indtil Kæresten engang står op for at lave morgenmad til mig. Indtil da vil jeg læse lidt hist og her i de bøger jeg har gang i og stille og roligt vågne op igen. Og efter at have opdateret mig selv på diverse blog og sociale medier er jeg klar igen.

10:30 – Jeg har lige læst de sidste sider i The Graveyard Book og hvor var det en fin slutning. Den var lidt mystisk at komme i gang med, men så satte den sig alligevel et lille præg på mit hjerte til sidst. Nu vil jeg se om jeg kan færdiglæse min short story collection, eller måske lidt Harry Potter Creatures, eller en blanding af begge dele. Alt imens jeg kan høre Kæresten snorkboble i soveværelset, og jeg sidder bare her og venter på han skal stå op og lave morgenman. Min mave blev lidt utålmodig så jeg besluttede at gå i de hjemmebagte kanelsnegle som en slags for-morgenmad.

IMG_4477

12:15 – Så fik jeg noget morgenmad, eller nok nærmere det vi kan kalde en mini-brunch. Der er nu under 2 timer tilbage og jeg vil forsøge om jeg kan nå at læse de to færdig som jeg har gang i, nemlig 365 Stories og HP the Creature Vault.

13:00 – Så er det den sidste time og jeg er lige blevet færdig med Harry Potter The Creature Vault og det er spændende at se hvor meget arbejde der bliver lagt i det hele bag kameraet. Nu vil jeg se om jeg ikke kan gøre 365 Stories færdig, den har jeg efterhånden været i gang med i flere måneder.

13:35 – Jeg nåede heldigvis også at blive færdig med min fjerde og sidste bog. Alt i alt har jeg nået at læse lidt over 800 sider og det syntes jeg selv er ret godt gået, hvis jeg selv skal sige det. Nu vil jeg bruge den sidste tid til at kigge lidt rundt på diverse blogs og heppe til deres slutspurt, og måske også kigge lidt på bøger der skal klikkes hjem til mine hylder, som belønning for de sidste 24 timer.

IMG_3936

Tak alle sammen for et rigtig hyggeligt Readathon som altid. Jeg nåede måske ikke så meget som jeg havde håbet på, men jeg er alligevel godt tilfreds med hvad jeg kom igennem. Ikke mindst 365 Stories som jeg har været igang med siden Maj eller noget i den stil. 4 færdige bøger og lidt over 800 sider læst er også godt nok for mig. Nu vil jeg slappe af resten af dagen, på en helt anden måde end jeg har slappet af de sidste 24 timer. Vi ses igen til mere læseglæde i April.

Continue Reading

Waiting on Wednesday #Readathon 03

Endnu engang må WOW overlade pladsen til lidt andet end hvad den sædvanligvis er til for. For denne uge er det endnu engang tid til det halvårlige Read-a-thon. Det er små 24 timer hvor hele verden samles og om ikke fysisk så socialt har den ene aktivitet til fælles at døgnet skal dedikeres til læsning. Vi er mange der ser frem til dette sociale event lige fra det forrige er slut. For på trods af hvor hårdt det overraskende kan være at sidde oppe i 24 timer og ikke lave andet end at læse, så er det også et døgn hvor man deler sin hobby med resten af verden. Så selvom man måske sidder alene, så ved man at der er andre i resten af verden der også gør det.

Jeg ved at nogle bloggere forbereder sig til dette døgn lang tid i forvejen. Selv er jeg ikke så langt fremme. Det er først lige i de sidste par dage jeg har fået taget mig sammen til at udvælge en læsestak. Det gør jeg i princippet meget løst og fast, for jeg ved at jeg stort set aldrig holder mig til den stak jeg udvælger. Min strategi sidste gang var at vælge lidt ud, så jeg havde noget at vælge imellem, men at jeg havde truffet valget om en bestemt bog som skule være den jeg starter med. Det fungerede ganske fint sidste gang, så det har jeg valgt at gøre igen denne gang. Spørgsmålet er så bare at bestemme mig for hvilken af mine udvalgte jeg vil starte med, for så langt er jeg endnu ikke nået. Mit dilemma er også at jeg rent faktisk venter på en bog med posten som jeg gerne så tilføjet til min bunke. Jeg krydser derfor fingre for at den når frem. Som du måske også vil kunne se er der et par gengangere fra sidste Read-a-Thon, og det er netop fordi jeg har så let ved at ombestemme mig for hvad jeg har lyst til at læse, så vi må se hvad det bliver til denne weekend.

IMG_3879

IMG_3881

Som altid skal man også sørge for at være godt lagret op med snacks og diverse andre metoder at forkæle sig selv på. Eftersom jeg er så heldig at have efterårsferie er jeg gået ret så meget i bageselvsving og har indtil nu bagt en god portion pølsehorn og har dej til flere vanillekranse på køl. Derudover har jeg planlagt at bage kanelsnegle (som det er evighed siden jeg har bagt!), og jeg har sagt til Kæresten af vi skal have æbleskiver og han skal stå for aftensmaden – så må han selv bestemme hvad han vil kokkerere. Så på de fleste områder er jeg forberedt, jeg skal nok bare lige en enkelt tur i byen og købe nødsnacks til de sene timer.

Om alt andet der skal ordnes inden weekenden, så glæder jeg mig. Jeg glæder mig til at fælleslæse med andre, til at fordybe mig i bøgerne, til at drikke varm the eller kakao sent på aftenen, til at hygge i sofaen med det lune tæppe, til (forhåbentligt) opfriskende gåture i kølige vinde, til at følge med i andres læsning og ikke mindst alle 24 timer – selvom jeg nok bliver nødt til at sove lidt i nogle af dem.

Du kan læse mine tidligere deltagelsesindlæg her, og i weekenden vil jeg som altid lave et indlæg som opdateres løbende. Derudover vil jeg også vanen tro dele min oplevelse på twitter og Instagram. Jeg håber at I også vil være med på lørdag.

Continue Reading

Read-a-Thon #Progress Update

Nu er tiden snart ved at være inde og jeg har brugt det meste af formiddagen på at rende rundt som en hovedløs kylling (eller sådan føles det i hvert fald) på at få styr på de sidste ting i hjemmet og til de næste 24 timer, så jeg ikke behøver at bekymre mig om andet end at læse. Min plan er at de næste 24 timer skal nydes på bedste vis, om det er med en god bog eller i det sociale fællesskab med alle jer andre det er for så vidt lige meget, for i sidste ende har vi samme mål; at læse i fællesskab.

Deweys Read-a-Thon giver straks startskuddet (indenfor en time!) og jeg har bagt småkager, handlet sunde (og lidt usunde) snacks, forberedt nem aftensmad, ryddet op så det ikke stresser og nu kan jeg bare vente på at gå i gang. Bogstakken er fundet frem på sofa bordet vandglasset er fyldt så jeg ikke bliver dehydreret, teen gemmer jeg til senere og nu mangler jeg bare at finde en dejlig playliste til at spille stille og rolig i baggrunden de næste mange timer. For selvom det er dejligt at have hjemmet for sig selv til denne begivenhed kan det også godt blive for stille fra tid til anden.

Dette indlæg vil fungere som mit opdateringsindlæg, som selvsagt vil blive opdateret løbende med mit læsefremskridt. Desuden kan I følge med i min læsning på Instagram og Twitter løbende. Jeg glæder mig til at læse sammen med jer alle sammen.

IMG_2474

 

IMG_2475

13.05: Med under en time til den officielle start vil jeg tyvstarte en smule og begynde på min første bog; Nick & Norah’s Infinite Playlist. Jeg tyvstarter for måske med lidt bedre samvittighed at klemme nogle timer søvn ind senere i nat. Alt imens vil jeg også forsøge lige at opdatere mig med diverse blogs inden det hele virkelig går i gang.

13.35: Opening Meme

1) What fine part of the world are you reading from today?
Well, as always with me I’m reading from Denmark. It would be cool though one day, to say I was reading from somewhere exotic.
2) Which book in your stack are you most looking forward to?
Actually the first one (Nick & Norah’s Infinite Playlist) because I adored the film, so I’m hoping the book will be just as great. The same goes for The Little Princess.
3) Which snack are you most looking forward to?
I’ve prepared chocolate covered strawberries, so that should be a real treat! I also baked some somewhat healthy cookies with no sugar, so I hope those will be great too.
4) Tell us a little something about yourself!
Well, apart from reading all these stories created by all these other people I am about to start creating my own story – a big work in progress.
5) If you participated in the last read-a-thon, what’s one thing you’ll do different today? If this is your first read-a-thon, what are you most looking forward to?
This is my third read-a-thon but the first where I’m home alone, so things will be a bit different this time. But like always I will probably have to get some sleep at some point. I’m too old not to sleep.

16.05: Mini-Challenge #1Classic Word of Wisdom (hosted by Allie)

These are the words of Peter Pan, the boy who never wanted to grow up as imagined by James M. Barrie. The essence is in the quote alone; life is a big adventure and we can only look forward to living it. But we should not only live it, we should experience it with every fiber of our being. Because to live a life can be fine but to go to the edge of things and really take these points with us, those are what create the turning points in our loves. We alone can be responsible to make our lives a big adventure; to enlist beauty in our lives, to battle sadness in our lives, to conquer joy in our lives. All the various sides of adventure in our lives need to be appreciated to live to the fullest.

18.10: Vi er nu 4 timer inde i Read-a-thon og jeg har lige vendt den sidste side i min første bog. Jeg kan kun sige det var et godt valg at starte med så underholdende en bog som Cohn og Levithan formår at skrive sammen. Nick & Norah’s Infinite Playlist er en bog jeg sagtens vil kunne læse igen og igen. Samtidig har den også gjort at jeg lige har brug for en lille pause inden jeg beslutter mig for hvad jeg skal læse som bog nummer 2. Imens jeg finde ud af det tror jeg det er passende at finde ud af hvad jeg skal have at spise til aften, for det jeg købte ind til formiddag er ikke helt det jeg har lyst til lige nu. Tænke, tænke, tænke….

Pages read: 183

Books finished: 1

20.15: Jeg er så mæt at jeg næsten ikke kan røre mig, så det er godt jeg bare kan tilbringe det næste lange stykke tid på sofaen. Jeg gik mig en lille tur for at få lidt frisk luft inden aftensmaden, hvor jeg også tog hul på en ny lydbog; De unaturlige (Humaran #2) af Sascha Christensen. Men nu hvor jeg kan sætte mig til rette i sofaen igen, vil jeg finde en ny bog frem som jeg vil begynde på efter at have opdateret mig lidt rundt omkring på de forskellige blogs.

20.25: Mini-Challenge #2 Treasure Hunt (hosted by Irene)

The task was to find three different books displaying three different items; snow, a tree and a weapon. And voila! I give you;

2015-04-25 20.20.45

21.40: Nu er det blevet mørkt udenfor og jeg forventer at jeg snart begynder at blinke ret meget med øjnene, men det er ikke sket endnu så jeg bliver ved så længe jeg kan holde til det. Jeg har lige lukket bog nummer to i, The Secret Live of Princesses, som var en finurlig fortælling om mange prinsesser man glemmer findes. En herlig lille bog som jeg sad og forstillede mig at læse op for min fremtidige fatter (krydser fingre!). Nu har jeg provianteret mig med lidt friske snacks til sofabordet inden jeg forsætter med Projekt Rosie (jeg ved jeg afviger fuldstændig fra min forudvalgte stak, men det havde jeg som sådan også forudset at jeg ville gøre – denne omgang er lystlæsning!).

Pages read: 173

Book finished: 2

01.05:Det er langt over min sengetid og jeg kan begynde at mærke det. Jeg syntes selv jeg har fået læst en hel del, samtidig med jeg har holdt mig opdateret på de forskellige sociale medier – for det tager overraskende mere tid end man lige tænker over. Jeg havde håbet jeg kunne læse min nuværende bog færdig inden natten overtog mig, men jeg er begyndt at erkende at det ikke vil ske. I stedet har jeg fundet et fint bogmærke frem og markeret hvor jeg kan begynde når jeg engang vågner igen efter x antal timers søvn. Nu er der også ved at være ro i bygningen så jeg rent faktisk kan få mig noget søvn. Vi ses på den anden side til mere hyggelig læsning.

Mid-Event Survey:
1. What are you reading right now?
Project Rosie by Graeme Simsion, which is pretty good.
2. How many books have you read so far?
I’m on my third book, and hoping to finish that and get into one more (if we don’t count the audiobook I also started).
3. What book are you most looking forward to for the second half of the Read-a-thon?
I don’t really know as I don’t know what I’ll read next.
4. Have you had many interruptions? How did you deal with those?
Only the interruptions I inserted myself, which were needed in the end.
5. What surprises you most about the Read-a-thon, so far?
After participating a few times it constantly surprises me how much actually goes on across the world across all the social media, it is absolutely great to see so many people come together over the love of reading.

05.50: Klokken er ikke engang 6 endnu, men jeg er oppe! Jeg vil nok også vove at påstå at Read-a-thon er noget af det eneste der kan få mig til at stå op så tidligt på en søndag. Jeg har lige opdateret mig lidt på de sociale medier og nu er det tilbage til min bog og læse lidt inden jeg vil finde noget morgenmad om en times tid eller to. Jeg har taget dynen med ind i sofaen for at overgangen ikke skal føles helt så hård.

08.10: Så fik jeg lidt morgenmad – eller rettere en god stor portion, jeg er fan af morgenmad – og jeg er klar til at læse de sidste 100 sider af Projekt Rosie. Jeg satser på snart at være færdig med den, så jeg kan begynde på en fjerde bog (jeg ved ikke helt hvordan jeg skal tælle lydbogen med).

09.40: Efter en tidlig, men overraskende ikke trættende, morgen har jeg lige vendt sidste side på min 3 bog; Projekt Rosie. Den var en underholdende bog som belyste en hel del om menneskelig adfærd med en meget særpræget hovedperson. Slutningen var noget så fin og jeg er så glad for de læseoplevelser jeg har haft indtil nu, hvilket også betyder et pres for at vælge hvad der højst sandsynligt bliver min sidste bog i denne omgang. Men jeg tror lige en lille pause er på sin plads imens jeg finder ud af det.

Pages read: 497

Books finished: 3

Mini-Challenge #3Shelfie (hosted by Kate and Kristen)

2015-04-26 09.36.45-2

11.50: Vi nærmer os de sidste timer og jeg har haft mig et par forfriskende timer siden sidst. Det fantastiske ved lydbøger er jo at man kan lave alt muligt andet imens, så jeg har udnyttet at jeg var tidligt oppe denne søndag og tog en kort lille træningstur i det lokale fitness for også at få rørt min krop lidt efter de mange stillesiddende læsetimer. Det var hårdt, men opfriskende og nu er jeg klar til en slutspurt de sidste par timer. Jeg har udvalgt min sidste bog, som jeg sikkert ikke bliver færdig med, men det gør ikke noget for så fortsætter jeg bare når Read-a-Thon er færdigt. Det er en Disney eventyrgenfortælling om Skønheden og Udyret; The Beast Within af Serana Valentino.

12.15: Mini-Challenge #4Blame it on the Blogger (hosted by Kerry)

One of the lastest books I have added to my TBR list was Neil Gaiman’s most recent book Trigger Warnings. I haven’t read all of Gaiman’s works but I’ve read a small amount and liked 95% of what I have read of his, and yet I haven’t read any of his short story collections and this one sounded like such a wide variety of stories that I had to add it. In all honesty a lot of bloggers made me aware of this book, but I think of the first ones was Rikke. She is a hardcore Gaiman fangirl so I’m pretty sure she was one of the first one to write about it, and that’s where I saw it.

Trigger Warning: Short Fictions and Disturbances

13.45: End of Event Meme

Which hour was most daunting for you?
Hmm, I didn’t really have any daunting hours, because this time I chose to go to bed for some hours before I managed to reach those hours.

Could you list a few high-interest books that you think could keep a Reader engaged for next year?
The book that kept me going the very first hours with humour and quick banters; Nick & Norah’s Infinite Playlist was a definite hit.

Do you have any suggestions for how to improve the Read-a-thon next year?
Hmm, that difficult to say. I don’t know really, there are so many things that are just perfect the way they are, the only things that we could really wish for would be better Internet service at some times, and that’s out of our hands for the most part.

What do you think worked really well in this year’s Read-a-thon?
The social media really exploded this time, at least in my view compared to the last few times, so that’s a big plus.

How many books did you read?
I managed to finish 3 and then I have 2 that I’m a good portion into, one of them being an audiobook.

What were the names of the books you read?
Nick & Norah’s Infinite Playlist, Project Rosie
and The Secret Lives of Princesses (then I began The Beast Within and De Unaturlige).

Which book did you enjoy most?
Definitely Nick & Norah, that was a sure winner and one I will have to read again some day.

Which did you enjoy least?
None of them really, I had a really good choice of book this time. I think I have found a new method of how to choose books in future Read-a-Thons.

If you were a Cheerleader, do you have any advice for next year’s Cheerleaders?

How likely are you to participate in the Read-a-thon again? What role would you be likely to take next time?
I will definitely join another Read-a-Thon in the future. I will surely be a reader, but I might consider to play the cheerleader part too, I don’t know, it all depends.

14.00: Klokken er nu 2 her I Danmark og de fantastiske 24 timer er udrindet. Med lidt over 4 timers søvn har dette Read-a-Thon været den gang hvor jeg har deltaget i størst omfang, og det kan jeg også mærke på den stak jeg har fået læst mig igennem. Jeg har fået færdiglæst 3 bøger og gjort et godt indhug i to andre, så mit sidste færdiglæste sideantal lyder på 715 sider, hvilket jeg er ret godt tilfreds med alt taget i betragtning. Denne omgang har været dejlig afslappende og bare været helt igennem hyggelig fra start til slut, og jeg glæder mig allerede til næste gang. Men indtil da, tak for nu og se læses vi ved.

IMG_2486

Jeg blev færdig med Nick & Norah’s Infinite Playlist, Projekt Rosie og The Secret Live of Princesses. The Beast Within tror jeg at jeg fortsætter med i løbet af eftermiddagen. 🙂 Som jeg lidt havde forudsag var der kun to af disse bøger der var fra min oprindelige udvalgte stak, men det var en process der virkede rigtig godt, og som jeg tror jeg vil kopiere til næste gang.

Continue Reading