2016 var året hvor…

I dag vil jeg se lidt tilbage på hvordan 2016 udfoldede sig for mig. Det her indlæg er nok over i den personlige side af mig, for 2016 var året hvor der skete store omvæltninger hos mig. Når jeg tænker et år tilbage, så er der sket gevaldige ting i mit liv, som har gjort at jeg i dag sidder og tænker ”Hvor er tiden dog blevet af?” Jeg vil i et senere indlæg se lidt tilbage på hvordan mit boglige år har været, sammen med hvordan jeg tænker mit boglige 2017 vil udfolde sig.

For et år siden havde vi lige overtaget vores nye hus, og vi var gået i gang med at banke gulve op og bogstaveligt talt grave et hul i jorden i stuen. Når jeg ser tilbage på billeder fra dengang, kan jeg næsten ikke genkende det hus vi bor i nu. Det ligner slet ikke sig selv, og gudskelov for det. Jeg er vanvittig glad for at vi ikke længere bog i den lejlighed vi sad i. For hvis jeg skal være ærlig, så var jeg i det sidste halve års tid vi boede der, blevet mere og mere ked af at bo der. Jeg var meget parat til at komme det skridt videre i livet, og det gjorde det ikke bedre at vi var ude og se på store flotte huse stort set hver weekend. Derfor var det også med stor glæde i hjertet at vi i vinterferien endelig kunne flytte ind i huset, med nye gulve og gulvvarme sågar også. Der skulle da gå yderligere 2-3 måneder før vi kom egentlig på plads og de sidste flyttekasser var blevet pakket ud, og vi kunne invitere gæster til at se hvad vi havde bedrevet. Nu, et helt år efter, kan jeg se tilbage på et år med hårdt arbejde for at få huset gjort klar, men hvor er jeg også taknemmelig for at vi pressede og selv så meget som vi gjorde. Det har betydet at vi har kunne slappe af i løbet af efteråret på andre punkter.

img_0209

img_0214

fullsizeoutput_66a

2016 blev også året hvor jeg på arbejdet skulle udfordres mere end jeg har været vant til. Med starten på pædagogikum, skulle jeg lige pludselig observeres og vurderes hele tiden, og min egen undervisning har skulle tages op til genovervejelse og vurdering dagligt. Det har været yderst krævende, men også givende på mange andre måder. Jeg har indtil nu lært en hel del om mig selv som underviser, hvilket også er en del af processen. Desuden har arbejdet med at være klasselærer været noget hårdere end jeg havde forventet. Jeg vidste godt at klasselærerposten ville kræve mere end normalt af mig, men jeg havde aldrig forventet at det ville tage så mange af mine kræfter. At være klasselærer er både enormt givende, men også enormt tærende, men jeg gør det gerne igen, for det forhold man får til sine elever er noget helt særligt.

2016 blev året hvor Kæresten og jeg pludselig måtte tage stilling til en meget stor beslutning, da vi fandt ud af at jeg var blevet gravid. Godt nok var det delvist planlagt og vi håbede på at det ville ske, men vi havde ikke forventet det ville ske lige på det tidspunkt. Vores tidsplan havde skubbet graviditeten en 3-4 måneder senere end hvad den rent faktisk blev, men sådan er det nu engang med den slags ting, det kan man ikke planlægge, hvor meget man gerne ville. Det var vanvittigt overvældende lige da vi fandt ud af det, og der gik længe inden det blev realistisk for os. Jeg kan stadig huske de uger hvor det kun var os to der vidste det, og jeg næsten brændte for at råbe det højt det til resten af verden. Det var så befriende endelig at kunne fortælle det til familie og venner, og opleve hvor megen glæde der pludselig var på vores vegne. Efteråret har derfor også været præget at lægebesøg og mavetjek igen og igen, og nu sidder jeg her med omkring 2 måneder til termin, og har svært ved at rejse mig fra sofaen. Der er godt nok sket store ting i løbet af et halvt år, både fysisk og psykisk. For ikke nok med at jeg kan se maven vokser, og mærke hvordan baby danser tango fra dag til dag; pludselig skal jeg også tage stilling til at jeg skal være forældre! Jeg glæder mig gevaldigt til at byde vores lille nye menneske til verden, og derfor har jeg også store forventninger til hvad 2017 kommer til at byde på.

img_1204

img_1467

Jeg har store forventninger til 2017, ikke mindst fordi jeg lige om lidt går på barsel og går en helt anden hverdag i møde. Jeg skal finde mig nye døgnrytmer og rutiner, jeg skal tilpasse mit liv til et nyt lille liv om nogle måneder. Mere kan jeg faktisk ikke på nuværende tidspunkt tage stilling til. Resten står i det uvisse for mig, for om ikke så længe har jeg ikke kun mig selv at tænke på, der kommer en anden lille person der vil være vigtigere end mig, og som skal i første række med hvad jeg ellers skal lave. Det betyder dog ikke at jeg vil forsvinde herfra. Jeg har stadig i sinde at blogge for jer. Det kan godt være at det bliver lidt færre end normalt, men jeg har ikke planer om at forsvinde helt og aldeles. For bøgerne vil med stor sandsynlighed ikke forsvinde fra mit liv; måske vil de blot træde lidt i baggrunden. Men under alle omstændigheder bliver jeg ved lige så længe jeg kan holde til det, og så længe I gider læse med.

Continue Reading

The Fanfiction Tag

Efter at have læst Fangirl har jeg fået øjenene op for verden af fanfiction igen, og den forbindelse faldt jeg tilfældigvis over dette tag hos Jen på youtube, en booktuber som mange af jer sikkert kender, da hun også har skrevet Weird Things Customers Say in Bookshops, som jeg syntes kunne være sjovt selv at udfylde. Jeg vil ikke tagge nogen, for jeg er ikke sikker på fanfiction er så udbredt hos alle, men hvis du har lyst er du velkommen til selv at udfylde spørgsmålene.

Do you read or write fanfiction and why?

Jeg har læst en smule, og faktisk også selv skrevet en mindre smule, selvom det er mange år siden. Min motivation til at dykke ned i fanfiction verden dengang var desperationen for en slutning. Men jeg tror også det har noget at gøre med at man pludselig investerer så meget i en verden og de karakterer der følger med at man bare ikke på nogen måde er klar til at give slip på dem. Hvis man lider at bookhangovers er de også en let måde at vedligeholde sin trang til at få sit karakterfix på den måde. Det bliver et spørgsmål om at holde noget i live.

How and when did you discover fanfiction? How old were you?

Hmm, jeg kan faktisk ikke huske præcis hvor gammel jeg var. Det startede med tv-serien The Tribe som sluttede i 2003, med den mest brutale åbne slutning jeg kan komme i tanke om. På det tidspunkt var jeg 16-17 år, og i min desperate søgen efter at ville finde ud af hvad der så ville ske opdagede jeg fanfiction og dykkede hovedkulds ned i det.

How has fandom and fiction evolved since you found it?

Enormt! Med internettets påvirkning har fandom jo taget en helt vild drejning. Nu er man ikke længere bare fan, nej, man er FAN. Og det har i sin forstand også påvirket den fanfiction der efterfølger, alene bare mængden af hvad der findes nu til dags, fremfor 10 år siden. Og eksponeringen deraf er også meget, meget større. De forskellige store hjemmesider kun dedikeret til fanfiction er også blevet kæmpestore, men også nemmere for læsere at navigere i med forskellige tags.

Do you still engage with it in the way you used to?

Nej. Desværre, må jeg lidt sige. For taget i betragtning af hvor meget der findes derude, så er der jo uendelige muligheder for at vende tilbage til Hogwarts, Narnia eller hvor man nu har lyst til at rejse hen. Desværre, findes der også bare en del som er knap så godt. Men jeg håber at kunne dykke lidt ned i det hele igen i fremtiden.

IMG_4969

IMG_4972

Which fandoms do you enjoy reading/writing?

Jeg tror som sådan ikke jeg har nogle bestemte favoritter. Det kommer meget an på hvor investeret jeg bliver i en historie. Jeg lider for eksempel stadig lidt af en bookhangover fra A Court of Mist and Fury, og er begyndt at følge en ugentlig udgivelse der forsætter hvor den bog slap. Det var netop en bog jeg forsvandt hovedkulds i, og har ikke lyst til at slippe. Det hele kommer meget an på karaktererne. Til gengæld er der også visse fandoms jeg næsten ikke har lyst til at dykke ned i fanficion. For eksempel Harry Potter. Det er nok en historie jeg vil være bange for at læse fra andre end Rowling. På den anden side er det også bare sjovt at se hvad folk finder på derfra.

Who are your OTP (One True Pairings)?

Det er slet ikke noget jeg har tænkt på før, som i overhovedet! Jeg ved slet ikke om jeg har nogen, igen fordi jeg ikke har tænkt på det før. Dem jeg har er nok nogle af de mere kedelige nogle, som allerede findes i bøgerne (Ron & Hermione fx) og ikke sådan nogle mere kreative sammensætninger, som så mange andre har fundet på. Jeg kan huske at jeg med The Tribe havde en stor forkærlighed for at Jack skulle finde sammen med Gel. Hun var bare så tomhjernet at hun kun kunne blive et bedre menneske af at finde sammen med Jack. Plus Ellie var bare en dum …….. af at stikke af med en anden. (Undskyld til folk der ikke er inde i The Tribe universet)

Have you told anyone that you write fanfiction?

Jeg bliver faktisk lidt i tvivl om Kæresten er klar over det. Måske ved han det. Ellers så tror jeg mine forældre har glemt det. Men nu ved I det.

What does fanfiction mean to you?

*pause* Det betyder måske ikke så meget som sådan. Det betyder en mulighed for kreativ udfoldelse, og se andres udfoldelse. Det betyder at bogen ikke slutter selvom den sidste side er vendt.

Do you prefer canon-based fanfiction (ff that takes place in the universe it was created in) or AU (the original story in an ’alternate’ universe, with a slightly different world)?

Det kommer an på hvad ideen med den er, og hvor godt den er skrevet. Jeg prøvede selv engang at skrive en historie med Jack og Gel (igen fra The Tribe), men sat i en helt almindelig hverdag i en normal verden. Min ide virkede til at starte med, men jeg gik i stå af en eller anden grund, som jeg på nuværende tidspunkt ikke kan huske. Men for mit vedkommende betyder det ikke så meget, det der betyder noget er om det giver mening og historien er god.

Tell us about a fanfiction you’ve either read or written?

Jeg ved faktisk ikke om dem jeg skrev stadig findes på nettet. Jeg kan huske jeg udgav i hvert fald tæt på det hele af en af de vist nok 3 fanfiction jeg skrev baseret på The Tribe. 2 af dem tog afsæt direkte i sæsonafslutningen på serien, og den sidste var som nævnt en realistisk setting med Jack og Gel som to fraskilte der i sidste ende ville finde kærligheden igen. Jeg mindes selv at den ene af mine ’efterfølgere’ var ganske gode, som hed (efter at rode mine gamle dokumenter igennem) Waiting for a Chance, men jeg kunne ikke finde den online, og efter at kigge nærmere igennem, så blev jeg heller aldrig helt færdig med den.

Continue Reading

Mini-pause

Jeg har længe overvejet om bloggen trænger til lidt fornyelse. Det kommer sig lidt af at jeg også har fået nye omgivelser, som mange af jer sikkert ved. Af den grund er jeg begyndt at tænke at bloggens hjem også skal fornyes lidt. Det er stadig små tanker, for i takt med det, har jeg også forhåbninger om at mit lille nye hjemmebibliotek snart er færdigt, så jeg kan vise jer det frem. Som I kan se på billedet kræver det lidt organisering at få styr på alle de bøger, og finde ud af hvordan de kommer til at tage sig bedst ud på alle hylderne.

IMG_4662

Derfor har jeg besluttet lige at holde pause i en lille uges tid, for at vende stærkt tilbage i næste uge, med et par fornyelser og forhåbentligt en hel del mere overskud.

Det har været et hårdt forår, som bloggen også har lidt under på visse punkter. Jeg har overrasket mig selv ved stadig at være i stand til at udgive et indlæg 2-3 gange om ugen, og det håber jeg at kunne blive ved med. Men jeg har ikke altid været 100% tilfreds med kvaliteten af de indlæg jeg har lavet. Derfor vil jeg lige trække mig tilbage en lille uges tid, for at forny mine ideer og sætte gang i et par småprojekter der meget gerne skulle være med til at sparke nyt liv i bloggen.

Jeg har mange små ideer som ligger og brygger i min underbevidsthed, jeg skal bare arbejde lidt med at få dem frem til jer også. Jeg håber at I vil bære over med mig, og læse med igen fra næste uge. For jeg kan allerede nu love at næste uge vil byde på en fornøjelig overraskelse til jer alle sammen.

Så stay tuned.

Continue Reading

Flyttepause

Jeg har i dag nået til den erkendelse at bloggen nok må lide lidt mere end bare at køre på lavt blus. Flytterodet har indtaget lejligheden og vi bor nu i kasser, der står langs næsten alle vægge. Alle mine bogskatte er blevet pakket ned i utallige kasser, og jeg er efterladt med en nøje udvalgt stak der skal holde mig med selskab indtil jeg kan få pakket resten af deres venner ud igen.

Planen er at flytte i løbet af den kommende uge, og derfor har jeg også nået den indsigt at sige til mig selv, at jeg må holde en lille bitte pause her på bloggen. Jeg har simpelthen bare ikke energien og tiden til at holde jer ordentlig opdateret for tiden. Dertil som sagt at alle mine bøger er blevet pakket ned, så jeg kan heller ikke dokumentere min læsning som jeg gerne vil for at vise jer de små indblik.

Derfor har jeg valgt at sige at bloggen holder pause resten af måneden ud. Jeg håber meget at kunne vende tilbage i slutningen af måneden med en sædvanlig Wrap-Up, for til den tid satser jeg stort på at være faldet bare en lille smule til i vores nye bolig.

Indtil da håber jeg at I vil vente på at jeg får en smule overskud igen, og så kan I fryde jer lidt over de bøger jeg håber at få læst lidt i henover de næste par uger, når der ikke er flyttekasser der skal fragtes og pakkes ud igen.

IMG_0205

Continue Reading

Litteratur og Feminisme

I den seneste tid er der dukket et nyt fænomen op i den online bogverden, som jeg pludselig føler et lille behov for at kommentere lidt på. Det skal ikke forstås som at det er noget helt originalt nyt, det er blot noget der pludselig har fået rigtig meget opmærksomhed. Mange af jer har sikkert også lagt mærke til det, fordi det har været en del udbredt i den online verden af bøger og bogelskere, såvel nationalt som internationalt.

IMG_0189

Jeg taler selvfølgelig om feministiske bogklubber der opstår online. Jeg må indrømme at da jeg fandt ud af var jeg ikke helt klar over hvordan jeg skulle have det med det. Inderst inde ved jeg jo godt at jeg er feminist, men det er meget forskelligt i hvor stor grad det kommer til udtryk. Det kommer nok mest til udtryk når jeg bliver udfordret med smarte kommentarer. Som for eksempel i sidste uge hvor jeg var i færd med at fortælle en flok elever om præsidentsystemet i USA, og en (drenge)elev (næsten) uskyldigt rækker hånden op, og spørger om en kvinde egentlig godt MÅ blive præsident i USA? Da kunne jeg godt mærke at jeg skulle ligge lidt bånd på mig selv inden jeg svarede, men alligevel rakte en af pigerne hånden op bagefter for at spørge om jeg egentlig var feminist. Når det kommer til stykket er jeg nok ikke så god til at ligge skjul på min indre feminist som jeg troede jeg var (Jeg vil dog lige pointere at det heller ikke er noget jeg går og reklamerer med).

Den første feministiske bogklub, der opstod og banebrudte vejen for de efterfølgende i medierne, var (selvfølgelig) Emma Watsons #OurSharedShelf bogklub. Watson har i et godt stykke tid været meget aktiv inde for medieverdenen med hendes He for She kampagne der er et samarbejde med UN Women. Her bliver der udvalgt en bog hver måned til fælleslæsning og løbende diskussion igennem måneden. Den første måned var en non-fiktion som jeg ikke fik læst, men anden bog er The Colour Purple, som jeg vil se om jeg ikke kan få fingre i på en eller anden måde og læse med, for den har jeg faktisk aldrig læst (ej heller har jeg set filmen!).

IMG_0184

Da disse feministiske bogklubber opstod var det faktisk også en ret nem beslutning for mig om jeg skulle deltage eller ej. Jeg vidste dog også på forhånd at jeg med stor sandsynlighed ikke ville være med til at læse hver eneste bog hver måned, for det første fordi jeg kan se at non-fiktionsbøger selvfølgelig også kommer til at få deres indtræden, og de er lidt tungere at komme igennem. Men under alle omstændigheder er min feministiske interesse vågnet op til dåd.

Senest opdagede jeg i min youtube-opdatering at Jean fra BookishThoughts har gjort alvor i sine tanker om at oprette en feministisk bogklub i booktuber-verdenen. The #FeministOrchestra er måske en smule mere reaktionsoprettet end jeg lige havde troet, men det syntes jeg faktisk ikke gør så meget. Selvom der bliver sagt at det også her vil være et bredt udvalg af fiktion og non-fiktion så er de første udvalgte bøger primært non-fiktion. Her må jeg nok indrømme at jeg indtil videre ser lidt på fra sidelinjen. Dog har jeg tænkt at følge med og se hvilke bøger der bliver tilføjet.

Det er blot to feministiske bogklubber der er dukket frem i medierne siden vi gik ind i 2016, og det kunne godt lyde som om de ikke er de eneste. Begge bogklubber har vist også fået ret blandede modtagelser, og ikke overraskende har de højst sandsynlig også modtage en del kritik. Men der ligger grobunden for hvorfor de er opstået – og det syntes jeg er vigtigt at tænke over.

Som sagt, så ved jeg ikke hvor aktiv jeg kommer til at være i disse feministiske bogklubber, men jeg syntes alligevel de er værd at nævne. Mest af alt nok fordi jeg ikke kan lade være med at tænke over hvorfor de er opstået? Hvordan kan det være at der pludselig er opstået et behov for at proklamere sig selv som feminist på så markant en måde? Personligt har jeg aldrig selv haft behov for at råbe det højt, men det er som om samfundet efterhånden kræver at man gør sig til kende om man er feminist eller ej. Derefter kan man så stå til takke for alverdens kommentarer der må strømme ind fra skulderklap til lussinger.

Hvad med jer, betragter I jer som feminister (eller modstandere deraf)? Har I tænkt på at deltage i nogle af disse feministiske bogklubber, og i så fald hvilke tanker har du gjort dig med dem? Hvorfor tror I at feminister bliver næsten ’tvunget’ frem i lyset som de gør for tiden?

Continue Reading

November Wrap-Up

November har været en helt vildt spændende måned, og der er sket så mange ting og så alligevel virker det som om der ikke er sket synderligt meget alligevel. Jeg har haft ufatteligt travlt på arbejde, som jeg altid har i november, hvilket har betydet at nogle dage var jeg for træt til at læse, mens andre dage havde jeg enormt behov for at læse for at kunne koble fra arbejdsstresset. Det her i det hele betydet at jeg har læst mig igennem overraskende 8 bøger. Ikke så meget som forrige måned, men nu nærmer vi os også snart juleferie, der gerne skulle give lidt mere læsetid.

IMG_4035

Måneden startede roligt fordi jeg desværre måtte melde mig syg, og jeg sov en del de par dage, men alligevel formåede jeg at læse en bog færdig i løbet af mine sygedage. A Little Princess var en rigtig fin børnebog, som jeg blev positivt overrasket over. Jeg valgte at læse den, fordi jeg kunne huske filmen og den syntes jeg var noget så sød, at de ikke var helt ens gjorde den kun mere interessant at læse. Månedens anmeldereksemplar var fra Tellerup i form af Skovens Hemmelighed, som desværre var lidt af en skuffelse for mig. Jeg havde håbet på en god varulvefortælling, men det kunne den ikke helt indfri. Mens november også bragt julens første julefrokost, fik jeg også hørt mere om Stephen Frys liv, men igen var det en meget blandet oplevelse der bestod i interessante dele og rent ud sagt kedelige dele. I More Fool Me så jeg mig sågar nødsaget til at spole frem i dele af bogen, fordi de var så kedelige, jeg er næsten ked af at måtte indrømme det. Sådan var det ikke med Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children som fastholdt mig ved siderne så snart jeg havde vænnet mig til blandingsstilen af tekst og gamle billeder. Bogen gav en mystisk stemning som dagene blev mørkere og mørkere, og det fortsatte jeg lidt med Printer’s Devil Court som også var lidt uhyggelig, men alligevel ikke så uhyggelig som jeg havde forventet. I det hele taget forsøgte jeg i den første del af november at læse lidt uhyggelige og dystre bøger, som jeg syntes der passede til årstiden.

Som måneden skred frem sneg vi os jo også tættere på julemåneden, og det lysnede lidt op. Da jeg modtog den længe ventede afslutning på The Lunar Chronicles, Winter, gik jeg i gang med den stort set med det samme. Samme weekend var vi hjemme hos mine svigerforældre, men jeg tror faktisk jeg tilbragte mere tid med fiktive karaktere den weekend end med min familie, så spændende var den bog. Der skulle også lidt humor over bøgerne denne måned da jeg lyttede til lydbogen Analfabeten der kunne regne, af samme forfatter som Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt. Den hundredårige syntes jeg var helt vildt sjov, og Analfabeten var næsten lige så sjov. Den var så usandsynlig at man ikke kunne lade være med at grine højlydt og jeg vil varmt anbefale den. Jeg syntes stadig Den hundredårige var bedst, men Analfabeten er en værdig to’er, og jeg vil da se frem til hvad Jonasson ellers kan komme med af skøre ideer. Jeg nåede også lige en enkelt genlæsning, eller det ved jeg som sådan ikke om man kan kalde det. Det er den nye illustrerede udgave af Harry Potter and the Philospher’s Stone (godt nok mangler jeg lige nu sidste kapitel, men mon ikke jeg når at sluge det i aften), og den er simpelthen så flot. De mange illustrationer svinger selvfølgelig lidt, men de fleste rammer bare plet med hvordan jeg selv har forestillet mig mange af karaktererne og tingene. Den kan kun anbefales.

December står på ro, hygge og julelæsning. Jeg vil læse et par julebøger, men også en enkelt krimi af Galbraith som jeg har gjort hver juleferie de sidste par år. Det er traditionernes måned, men det bliver også en stresset måned for mit vedkommende herhjemme. For november bød nemlig også på en meget stor beslutning hjemme hos os, og i løbet af 24 timer havde vi pludselig købt et hus. I dag har vi været inde og skrive under og nu skal vi i gang med mange forskellige ting, for det er et gammelt hus og der skal renoveres en hel del. Så selvom december skal forestille at være en rolig og hyggelig måned, så får vi pludselig travlt med en hel masse andre ting, som at se på køkkener, nye fliser og håndværkerpriser. Puha, det er meget at se til, men jeg kunne ikke være mere glad og jeg glæder mig som et lille barn til jul, og ikke mindst til at vi kan få lavet vores nye hus (!) færdigt og flytte ind. Så hvor meget læsning der lige bliver tid til, det må tiden vise.

Serier afsluttet i år:

  • Marissa Meyer – Lunar Chronicles
  • Chris Colfer – Land of Stories
  • Sarah J. Maas – Throne of Glass
  • Catherynne M. Valente – Fairyland
  • Sarah J. Maas – A Court of Thorns and Roses
  • Claudia Gray – Firebird
  • Genevieve Cogman – The Invisible Library
  • Robin LaFevers – His Fair Assassin
  • Emma Newmann – Split Worlds
  • Nanna Foss – Spektrum

Hvordan har jeres november måned set ud? Og hvad planlægger I at læse i december måned?

Continue Reading

Summer 2015

Denne sommer blev tilbragt herhjemme i det nordjyske. Eftersom Kæresten og jeg ikke syntes vi havde råd til den store udlandsrejse, besluttede vi os at tilbringe lidt tid hos hver vores forældre istedet. Samtidig er vi enige om at vi er så småt i gang med at spare op til et hus, så ferier bliver der nok ikke af så meget i fremtiden.

Alligevel har vi da formået at tilbringe en udemærket sommer herhjemme i det danske land, og det er der kommet en fin lille video ud af. Hvordan har jeres sommer været?

 

(Selvom billedet måske ikke viser det, så virker videoen altså fint nok, I skal bare klikke på den så den går igang.)

Continue Reading

Læseoplevelsen; Papir, elektronisk eller audio?

I den seneste tid har jeg læst flere forskellige indlæg på diverse blogs om forskellige holdninger til udformningen af bogudgaver. Og som så mange andre er min mening lidt længere end hvad der ville være passende som en simpel kommentar, så ligesom så mange andre har jeg valgt at skrive mit eget indlæg. Det er faktisk et jeg også har haft på sinde at skrive i noget tid, jeg har bare ikke kunne tage mig sammen til det, men nu skal det være.

Jeg har altid været sådan lidt old-school når det kommer til bøger; jeg elsker at sidde og mærke siderne vende sig mellem mine fingre og hvordan jeg fysisk kan se hvordan min læseproces udvikler sig. Det er så hyggeligt at side i læselampens skær med de knitrende sider, der spinder historier fra øst til vest og kan tage mig med på eventyr på dragerygge uden jeg skal flytte mig fra min bedste plads i sofaen.

IMG_2819

IMG_2820

Et andet plus er hvordan bøgerne næsten er blevet en fast del af vores (jeg siger vores, men det er jo primært mine bøger) indretning i hjemmet. Jeg elsker hvordan jeg kan gå forbi min reol og se på de mange eventyr jeg allerede har været på, mens jeg har forventninger om de mange eventyr jeg endnu har til gode.

Og sådan har jeg stort set altid haft det. I mange år sagde jeg at e-bøger ville jeg i hvert fald ikke komme til at læse. E-bøger havde slet ikke den rigtig fornemmelse af at læse bøger, og jeg kunne ikke drømme om at bruge penge på en e-bogslæser fordi den var så upersonlig at sidde med frem for en fysisk bog. Men som vi alle ved, så har man et standpunkt til man tager et nyt. Eller i hvert fald justerer det.

For i de seneste år har mine læsevaner ændret sig gevaldigt; jeg foretrækker stadig den fysiske bog for det er stadig den jeg forbinder med de bedste læseoplevelser. Men jeg er også blevet ret så glad for både e-bøger og lydbøger. Før i tiden havde jeg stort set kun mine engelske lydbøger med Harry Potter – til gengæld ligger de også permanent på min telefon så jeg altid har dem ved hånde. Det var derfor de eneste lydbøger jeg hørte i store træk, men i løbet af nok det sidste halve år er jeg begyndt at bruge lydbøger mere og mere, først med e-reolen og dernæst da Mofibo lancerede at de nu også har lydbøger. Det giver dog stadig en anden oplevelse med lydbøger, jeg føler stadig ikke helt jeg kan leve mig ordenligt ind i historierne, hvilket nok også har noget at gøre med at jeg for det meste laver alt mulig når jeg hører lydbøger, såsom at køre bil, vaske op, træne i fitness eller andet tidsfordriv. Derfor vælger jeg også altid mine lydbøger efter det behov, at de ikke skal være for tunge bøger der kræver meget tid, men noget let som det ikke gør noget hvis man ikke lige hører helt efter i et par minutter. Om alt andet så har det gjort at jeg kommer igennem en hel del flere bøger end jeg normalt har gjort.

IMG_2821

Derudover har e-bogen også gjort et lille indryk hjemme hos mig. Tidligere har jeg altid forsvoret at jeg aldrig ville komme til læse e-bøger! Jeg syntes de var upersonlige og de forskellige tablets gav mig hovedpine. Men, men så fik jeg Mofibo og nu har jeg da trods alt læst omkring 40 bøger alene i min Mofibo reol. Det er alligvel en hel del taget i betragtning at jeg aldrig skulle læse e-bøger. Fordelen er nu alligevel at jeg altid har en bog ved hånden, hvis jeg står og venter på en bus (det sker nu sjældent), venter på en veninde (sker lidt oftere), eller bare ikke kan komme til mine bøger på min fysiske reol derhjemme, så er Mofibo altid med i lommen på telefonen og giver mig tusindvis af læsemuligheder. Da jeg fik Mofibo troede jeg ærligt talt ikke jeg ville komme til at bruge det synderligt meget, og jeg var tæt på slet ikke at oprette det, men nu er jeg vanvittigt glad for at jeg gjorde.

Så selvom jeg altid vil foretrække mine fysiske bøger, der pynter så smukt på mine reoler, så er jeg også enormt glad for at jeg er begyndt at benytte mig af de andre metoder mere og mere.

Hvad med jer, hvordan er jeres læsevaner?

Continue Reading

Konkurrence #02 – Colouring for adults

Her midt i juni måned, med præcis en uge til min fødselsdag, har jeg besluttet at holde en lille hurtigt mini-konkurrence. Det betyder også at en vinder vil blive trukket forholdsvis hurtigt, hvilket vil sige allerede om en uge, altså den 21 juni hvor konkurrencen udløber.

Den egentlige grund til at jeg vil holde en lille hurtig konkurrence er for det første fordi at jeg snart har fødselsdag. Og jeg syntes at I andre skal have lov til at blive forkælet en smule selv, imens jeg forkæler mig selv i hvad jeg håber bliver en dejlig solrig weekend. Hvad kan man så vinde, spørger I nok?

Jeg er selv nu hoppet om bord på malebogstrenden for voksne, og håber at det kan hjælpe lidt på at afstresse lidt i fremtiden, måske mens man sidder og lytter til en fin lydbog. Da jeg købte min nye malebog, faldt jeg over denne lille sag, som også bare måtte med hjem i posen, med de fineste tegninger. Og den er så sød at jeg syntes en af jer skal have muligheden for også at kunne farvelægge de søde tegninger. Derfor udlover jeg en spritny udgave – jeg har sikkert allerede tegnet i min her når vinderen skal trækkes. Derfor bliver den nye også sendt direkte fra Book Depositorys lager.

IMG_3015

IMG_3017

Alt hvad du skal gøre for at deltage i konkurrencen er at følge bloggen på bloglovin’ (der er en fin knap ude til højre side til hjælp) og så skrive en kommentar her til indlægget. Indhold i kommentaren er som sådan lige meget, men det kunne være interessant at høre om jeres bedste kreative minde, og selvfølgelig en mail adresse så jeg kan kontakte en vinder om en uge.

Tak til alle jer der gider at læse med i mine (til tider) forvirrede tanker herinde.

Continue Reading

Nyt Design

Jeg har længe gået og overvejet om bloggen trængte til et nyt look. Jeg var begyndt at blive en smule visuelt frustreret af nogle ting rundt omkring på bloggen, så efter lidt genovervejelse besluttede jeg mig for at omredigere en smule.

Og voila!

Bloggen har nu fået nyt look, som i mine øjne er bare en smule mere simpel end det forrige. Jeg er stadig ved at finpudse her og der, så der sker nok stadig et par småændringer i løbet af weekenden, men det her er sådan den kommer til at se ud i fremtiden; en lille mere streamlinet og en lille smule mere simpel i nogle ting.

Så vær velkommen til at forsætte med at læse videre, og til nye tilkommer, velkommen!

Continue Reading