Would You Rather – Books(!)

Boghjørnet lavede for leden en lille leg der var blevet fundet i det infame netværk vi kalder internettet. Jeg syntes ideen lød sjov og besluttede mig for selv at udfylde punkterne, så her kommer altså mine would you rather bud.

 1. Would you rather read only trilogies or stand-alones?
  Hvis trilogien er helt færdig-udkommet har jeg intet imod at gå i gang med at læse dem. Men samtidig er jeg ved at være en smule træt at serier efter serier og er begyndt at lede en smule efter stand-alone bøger mere og mere, også bare for at komme lidt væk fra YA fantasy genren som de fleste trilogier bevæger sig i.
 2. Would you rather read only female or male authors?
  Her er jeg absolut ligeglad og vil være ærlig og sige at jeg aldrig undersøger sådan noget på forhånd. Jeg har sågar oplevet at bøger jeg troede var skrevet af det ene køn viste sig at være skrevet af det modsatte køn. Så her har jeg ingen præferencer overhovedet.
 3. Would you rather shop at your local bookstore or online?
  Igen er jeg voldsomt splittet. Min lokale boghandel er jo mit tidligere arbejde og nogle af de mest dejlige kolleger jeg har haft, og mit hjerte bløder næsten ved at jeg foretrækker at handle online primært fordi det er billigst. Dog forsøger jeg altid at kigge forbi og se hvad de har af lokkende tilbud for at støtte dem, og der er kogebøger min last.
 4. Would you rather all books become movies or t.v. shows?
  Det kommer meget an på bogen. Nogle bøger egner sig bestemt bedst til filmgenren, mens andre egner sig meget mere til TV-serier. Enkeltstående bøger fx egner sig primært bedst til film, hvorimod længere bogserier mange gange egner sig mere til TV. Så er der alligevel undtagelserne med trilogier der bliver lavet til film trilogier (eller film i 4 omgange).

  2014-09-23 15.50.04

 5. Would you rather read 5 pages per day or 5 books per week?
  Hvis jeg havde læsehastigheden og fritiden til det ville jeg klart foretrække 5 bøger om ugen. Som mit liv og arbejdsskema ser ud for tiden priser jeg mig glad for hvis jeg kan få læst 5 sider om dagen.
 6. Would you rather be a professional reviewer or author?
  Jeg mener ikke man kan være den ene uden den anden, på en eller anden måde. Min drøm har altid været at blive udgivet, så det er da også den jeg hælder til. Indtil den dag kommer ser jeg mig dog til takke med at være amatør anmelder her på bloggen.
 7. Would you rather only read your top 20 favorite books or always read new ones?
  Umiddelbart tror jeg det bliver for kedeligt kun at holde mig til mine 20 favoritter. Selvfølgelig er der bøger jeg bliver ved med at vende tilbage til, men hvis jeg tænker langt frem vil jeg klart helst blive ved med at læse nye ting. Andet ville bare blive for ensformigt.
 8. Would you rather be a librarian or book seller?
  Helt klart boghandler! Efter 8 års studiearbejde i boghandel ved jeg en smule om det, og jeg ville jo ikke være blevet der i 8 år hvis jeg ikke syntes om det. Dog syntes jeg at boghandler branchen er ved at svinde ind, det er jo ikke kun boghandler man er længere hvis man står i en boghandel (alt efter hvilken kæde/selvstændig der er tale om), nu til dags er man næsten alt-mulig-handler med alverdens tingel tangel udover bøger. Det er også lidt min skjulte drøm om en dag at få min egen butik i kombi med kage-cafe, så helt klart boghandler.

  2014-09-23 15.49.40

 9. Would you rather only read your favorite genre, or every genre except your favorite?
  Ingen af delene. Jeg kunne ikke forestille mig at skulle holde mig til kun en genre, eller alle andre end lige den. Der er tider hvor jeg kører død i fantasy, som jeg primært læser, og så er det næsten en fryd at komme til at læse noget andet, men at begrænse mig på den måde kunne jeg aldrig finde på.
 10. Would you rather only read physical books or eBooks?
  Absolut ingen tvivl. Fysiske bøger hele vejen! Jeg har prøvet lige så stille at begynde at læse e-bøger på min iPad, men det går bare ikke. Jeg får hentet en hel del gratis e-bøger fra netgalley, men deres licens når altid at udløbe før jeg får dem læst fordi jeg helst vil sidde med en fysisk bog. Så jeg har så småt opgivet e-bogen, og indset med mig selv at den slags person er jeg bare ikke.

Hvis I selv har lyst til at ‘lege’ med så husk endelig at kigge forbi boghjørnet og smid et link til jeres svar, og I må også meget gerne gøre det samme her.

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *