My Name is Rapunzel (K.C Hilton, 2013)

5.5"X8.5" Post Card Template

My tale has been told again and again, and I’ve heard each one. Except for my hair, I barely recognize the pitiful renditions. Muddled versions, crafted to entertain laughing children…but the children wouldn’t have laughed if they’d known the real story. It wasn’t their fault. They didn’t know the truth. Nobody did.

My name is Rapunzel. I will tell you my story. I will tell you the truth.

(Tekst fra goodreads)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Den her bog er ret så svær at anmelde. På den ene side syntes jeg den var elendig, men på den anden side kunne jeg godt lide bearbejdelsen af det klassiske eventyr. Åh ha, der er altid en fin grænse når man skal genfortælle eventyr syntes jeg, for hvordan skal det gøres? Hvilke grænser skal krydses og i så fald hvordan skal de krydses? I det her tilfælde syntes jeg at Rapunzel blev ført halvvejs til døren, men så faldt den lidt til jorden i sin forudsigelighed og andre ting der bare gik mig lidt på hvis jeg skal være pedantisk i detaljer.

For det første har jeg altid set Rapunzel som en til dels viljestærk karakter, det er i hvert fald min opfattelse og sådan syntes jeg også hun har været i så mange andre genfortællinger jeg har læst. Det var hun så overhovedet ikke i den her. Tværtimod er hun den mest klynkende og selvmedlidende person jeg længe har haft æren af at læse om. Man siger at tiden læger alle sår, men for Rapunzel i dette tilfælde er 250 tydeligvis ikke nok og det skal vi andre så høre for side op og side ned, igen og igen. Bogen kunne sagtens være skåret halvt ned i sin længde for at vi ikke skulle høre på hendes jamren hele tiden og så igen. Hvis det ikke er det ene hun klager over så er det det andet, og hele verden er et skrækkeligt sted og evigt liv er ifølge hende bare til at lukke op og….. ja, I ved vist hvad jeg mener.

Det lille positive ved den her bog var selve ideen bag den. Tanken om at Rapunzel lever for evigt og bliver introduceret til det 21 århundrede syntes jeg faktisk var ganske okay, den var bare ikke gennemført helt så godt. Nogle ting hang ikke rigtig sammen og mange gange sad man og undrede sig over hvordan det kunne lade sig gøre uden at folk ikke satte spørgsmålstegn ved tingene. Selv om Rapunzel gik mig på nerverne var det jo spændende at følge hendes livshistorie, så hvis man bare så bort fra det og fokuserede på begivenhederne i historien, frem for hende, så fungerede den okay.

Dog var den også en smule forudsigelig. Jo længere ind i bogen jeg kom jo mere blev tingene gjort tydeligere og tydeligere så da det blev afsløret til sidst (her vil jeg selvfølgelig ikke afsløre for meget i tilfælde af at folk gerne vil læse den her alligevel) blev jeg ikke overrasket, nærmere bare sådan lidt nå, okay, jamen så havde jeg ret. Så alt i alt var det en mindre skuffelse og jeg er glad for jeg ikke brugte alt for mange penge på den, for det ville jeg have fortrudt i sidste ende. Af en eventyrgenfortælling af være er det ikke en af de bedre.

3 star

You may also like

2 Comments

  1. Uh, den var jeg ikke videre begejstret for. Den er, præcis som du siger, forudsigelig, men ideen bag er så god. Desværre fungerer det bare overhovedet ikke og jeg var SÅ træt af hende til sidst! 🙂

    1. Jeg havde godt læst din anmeldelse før jeg selv læste bogen, men jeg tænkte bare at den da ikke kunne være så dårlig, og jeg elsker Rapunzel eventyret, men den her gang blev jeg godt nok skuffet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *