Muffins lige til madpakken

Her på det sidste har jeg været lidt mangelfuld når det kommer til at finde på ting til madpakken med på arbejde. Med en weekend alene hjemme besluttede jeg mig for at bruge noget af tiden i køkkenet og se om jeg ikke kunne finde på noget der kunne gå med i madpakken. Efter megen søgen i mine kogebøger landede jeg på en opskrift fra Summerbird – ja de laver skam andet en bare søde og lækre kager. Efter lidt overvejelse og lidt tilpasning i opskriften for at der ikke skulle være alt for meget mel i (mit forsøg på at holde det tæt på LCHF) endte jeg med følgende opskrift.

Bland først 100g sesamfrø, 100g hørfrø og 100g valgfri mel (jeg brugte en grov speltmel, bare for at prøve det) sammen med 1 spsk bagepulver, lidt salt og ½-1 tsk natron. Min erfaring med de LCHF bageprojekter jeg har været ude i, skal der næsten altid lidt ekstra bagepulver eller natron i for at det hæver, men det kommer an på erfaring vil jeg tro og hvilken ovn man leger med. I en kande, skål eller hvad man nu lige har ved hånde blander du 2dl mælk med 3 æg som du så bagefter blander i de tørre ingredienser. Det røres godt sammen inden du tilsætter 80-85g smeltet smør og så skal du sørge for dejen er rørt rigtig godt sammen inden du tilføjer dit fyld. Fyldet kan du egentlig selv bestemme hvad skal være, det kommer an på smag og behag. I den her omgang har jeg brugt ærter (en god håndfuld alt efter hvor vild du er med ærter), skinke (ca 60-80g) og mozzarella (en kugle af dem man køber) stykker.

Så fordeler du det i dine forme og varmer ovnen op til 190-200 grader alt efter din ovn. Jeg bagte mine i ca 20 minutter, men det kommer igen lidt an på din ovn.

2014-08-30 12.48.41

Og voila, så har du til madpakken i et par dage. Rør en helt almindelig creme fraiche dressing til og læg lidt grønt til og så skal du nok blive mæt på arbejdet – samtidig med at dine kollegaer bliver misundelige på din frokost.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *