Mr Disney & I

Vores tur til Orlando, Florida kunne jo ikke være komplet uden en tur i Disneyland. Faktisk, på trods af den store Disney nørd der gemmer sig i mig, er det utroligt at det ikke engang var mig der foreslog at vi skulle i Disneyland, det var nemlig min svigermor i sin tid. Det blev også ret hurtigt besluttet at det for det første var Magic Kingdom, altså den store park i centrum for det hele, og derefter Epcot som vi skulle besøge af de i alt 5 parker de har i meget stor nærhed til hinanden.

IMG_0865

IMG_0884

Magic Kingdom er jo den centrale park, den som alle valfarter til og som altid vil være overbefærdet med familier med alt for små børn der render rundt med Mickey ører og forældre der kommer slæbende med souvenir poser med alt mulig skrammel som børnene leger med de resterende dage af ferien, men som kommer til at ligge i bunden af legetøjsskuffen når de kommer hjem.

IMG_0897

IMG_0906

IMG_0912

Det er Disney mekka for alt hvad der kan betegnes som Disney og man kan ikke suge nok af det til sig på bare en dag. Det var dog hvad vi havde – en dag, så det blev hastegennemgang af mange ting, og nogle køer blev opgivet på forhånd simpelthen fordi køtiden var for lang. Jeg kan stadig ikke kommer mig over at Peter Pans Flight havde en ventetid på over en time. En meget simpel tur hvor man i al sin basalhed sidder i en vogn og ser stillestående figurer mens man hører historien, hvorimod den nye tur i samme stil bare med Den Lille Havfrue kun havde en halv times ventetid. Efter vi havde været inde og se Den Lille Havfrue tog vi en tur med It’s A Small World, for man kan ikke være i Disney uden at se It’s a Small World.

IMG_0917

IMG_0939

IMG_0941

Magic Kingdom er som sagt så stor at man umuligt kan nå at se det hele i sin helhed og få det hele med på kun en dag. Umiddelbart vil jeg anbefale at man bruger to dage på det, på den måde skal man ikke haste fra den ene del af parken til den anden og man kan blive betaget af mange af de parader der også kører gennem parken i løbet af dagen. Ikke nok med at de har den primære parade med alle de store flotte flåder, så havde de også en Celebration parade hvor mange af de populære karaktere hopper og danser til sjov musik og agerer lidt mere med børnene end til den helt store parade. Noget af det jeg var mest glad for at opleve var The Electrical Parade. Den foregår om aftenen og alt andet lys i parken bliver slukket så man kan blive betaget af alle de farverige lys på paradeflåderne – og sikke et syn!

IMG_0944

IMG_0979

IMG_0985

IMG_0994

IMG_0995

IMG_1008

IMG_1012

IMG_1021

IMG_1047

Der er meget mere at sige om Disney; jeg blev hevet med i Space Mountain, uden at vide hvad jeg gik ind til og fik mig en sjov, men også lettere ubehagelig oplevelse – eftersom jeg var for ’voksen’ til at kunne få en Princess Makeover måtte jeg nøjes med et pift tryllestøv i håret, hvorefter jeg efterlod glitter i mine fodspor resten af dagen – folk der stirrer fordi man render rundt med plys-Minnie ører, men jeg kan næsten kun overlade det til billederne at udtrykke al den magi man får med sig hjem.

IMG_1058

IMG_1067

IMG_1075

IMG_1089

IMG_1094

IMG_1125

IMG_1130

Når det kommer til Epcot derimod må jeg indrømme en mindre skuffelse. Epcot i mine øjne er ikke rigtig Disney, jo det er en del af Disney parkerne, men når man kommer ind i parken er der ikke meget der skriger Disney på samme måde som når man kommer til Magic Kingdom. I stedet bliver man mødt af mange ting der ser fremad i teknologiske og miljøbevidste formål. Næsten hver ’forlystelse’ belærer dig om hvor miljøbevidst vi er nødt til at være for at vi kan bevare planeten til den næste generation, hvorefter man forlader salen og går et – i den forstand – upassende syn af overdådighed i møde mens man går gennem souvenir butik efter den anden for at købe noget med hjem.

IMG_1190

IMG_1222

IMG_1245

Der var heller ikke rigtig nogle forlystelser i Epcot, så hvis det er det man gerne vil skal man tage Disney Studios som sin anden park tur. Hvis den i Florida bare er noget lig den de har i Paris, så kan det kun være bedre. Så min oplevelse af Epcot var ikke den bedste, mest af alt fordi jeg kom med en Disney forventning, men den blev bare aldrig indfriet. Det eneste tidspunkt det nærmede sig en Disney følelse var da jeg stod i souvenir butikken, for selvfølgelig kan man ikke tage i Disney uden at komme hjem med nogle souvenirs.

IMG_1247

Som tidligere indlæg viste, faldt jeg over den smukkeste Klokkeblomst bog, derudover købte jeg mig et krus med hjem. Det er efterhånden blevet en tradition for mig at købe krus med hjem fra diverse forlystelsesparker, hvorfor vores krussamling også ser meget broget men sjov ud, og jeg er vild med at hvert krus har sin historie. Vi købte også en stak bordskånere, som jeg lidt tvang Kæresten til at vælge for jeg følte det kun var mig der gik ret meget amok med Disney souvenirs. Dagen forinden i Magic Kingdom havde jeg også købt de famøse plys-Mickey og Minnie ører, en super sød Minnie inspireret kjole og to par ørenringe. Så jeg vil sige mit Disney shoppe gen var tilfreds.

Har I været i enten Magic Kingdom eller Epcot? Hvad var jeres oplevelse? Eller kunne I godt tænke jer at opleve det?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *