Far Far Away (Tom McNeal, 2013)

16644280

A dark, contemporary fairy tale in the tradition of Neil Gaiman.
Jeremy Johnson Johnson hears voices. Or, specifically, one voice: the ghost of Jacob Grimm, one half of The Brothers Grimm. Jacob watches over Jeremy, protecting him from an unknown dark evil whispered about in the space between this world and the next.

            But Jacob can’t protect Jeremy from everything. When coltish, copper-haired Ginger Boultinghouse takes a bite of a cake so delicious it’s rumored to be bewitched, she falls in love with the first person she sees: Jeremy. In any other place, this would be a turn for the better for Jeremy, but not in Never Better, where the Finder of Occasions—whose identity and evil intentions nobody knows—is watching and waiting, waiting and watching. . . And as anyone familiar with the Brothers Grimm know, not all fairy tales have happy endings.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Jeg vidste ikke helt hvad jeg gik ind til med den her bog, andet end at den lød interessant baseret på bagsideteksten. Det var lidt af et impulskøb må jeg indrømme, men heldigvis ikke et jeg kom til at fortryde. Jeg blev meget hurtigt fanget af det faktum at fortælleren er det afdøde spøgelse af Jacob Grimm! Eventyrfanatikeren i mig boblede lidt ovenover der må jeg indrømme. Dog var det ikke en eventyrbog som man måske ville forvente, tværtimod. Den havde meget lidt med de klassiske eventyr at gøre, men det syntes jeg var helt okay.

Til gengæld blev man introduceret for Jeremy Johnson Johnson og sin ret uduelig far i en meget lille by hvor der aldrig rigtig sker noget. Jeremy er lige på pubertetsgrænsen og da byens søde pige Ginger, spørger om han vil med hende og hendes veninder med til bageren for at smage de specielle grønne kager er han lige ved at sige nej. Men han tager med, og derefter er alt forandret. Nogle gange til det bedre, andre gange til det værre.

Jeremy var faktisk en rigtig god hovedkarakter. Han var hverken højrøvet eller sympatikrævende. Han var bare venlig og helt igennem et godt menneske der ville gøre meget for at passe på sin far og deres faldefærdige butik som skal forsøge at bidrage med en indtægt til dem. De få udbrud Jeremy fik igennem bogen var helt igennem retfærdiggjorte af situationen så derfor blev jeg heller ikke sur over hans reaktioner, men derimod støttede jeg ham i dem. Og det skete tit når Ginger kæmpede sig sin vej ind i Jeremys liv og vendte meget på hovedet. Alligevel kunne jeg ikke lade være med at holde af hende også, fordi det virkede som om der var noget dystert i hendes familie. En bedstefar der virker lidt ligeglad om hun kommer hjem eller ej er ikke just den bedste slags familie man kan ønske sig.

Jeg var ret glad for spøgelset Grimm der bidrog med megen fakta om Grimm brødrenes liv, og måske også noget fiktion derom. Jeg må have læst lidt op på min Grimm viden for at kunne udtale mig om det. Men overordnet syntes jeg det var underholdende når Jakob fodrede Jeremy med udenlandske fornærmelser til resten af byens indbyggere som ikke forstod en klap af hvad der blev sagt.

Bogen formåede også at overraske mig noget så gevaldigt. Jeg må ærligt indrømme at plot-twistet slog mig lidt bagover, og det er sjældent det sker. Jeg havde slet ikke set det komme, og derfor var det også meget mere frygteligt at læse videre. For som i så mange andre eventyr skal det jo gå galt før at det kan gå godt, og i det her tilfælde må man sige at det gik meget galt.

Jeg tør næsten ikke sige mere i frygt for ikke at afsløre alt for meget. Så selvom jeg godt ved det måske ikke er den bedste anmeldelse syntes jeg stadig det er en bog værd at læse, fordi den overrasker og har at godt budskab i form af Jeremy.

4-star1

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *