The Land of Stories – The Enchantress Returns (Chris Colfer, 2014)

Chris Colfer's THE LAND OF STORIES

After decades of hiding, the evil Enchantress who cursed Sleeping Beauty is back with a vengeance.

Alex and Conner Bailey have not been back to the magical Land of Stories since their adventures in The Wishing Spell ended. But one night, they learn the famed Enchantress has kidnapped their mother! Against the will of their grandmother, the twins must find their own way into the Land of Stories to rescue their mother and save the fairy tale world from the greatest threat it’s ever faced.

(Tekst fra goodreads)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Jeg var ret hurtig til at gå om bord I anden bog af Chris Colfer om Bailey tvillingerne og det fortryder jeg absolut ikke. Hvis man syntes den første bog var god er den anden bare en lille smule bedre. Efter at være blevet introduceret for karaktererne i bog et foregår bog to et år senere og som følge deraf er der sket en del udvikling hos mange af dem, og det var jeg så glad for at se. Tvillingerne er vokset et år og deres oplevelser fra første gang hænger stadig ved dem og de længes efter at komme tilbage til eventyrland – mest af alt gør Alex nok, på trods af at hun har nok at se til med ekstra timer i skolen fordi hun bare er så dygtig. Samtidig bliver familien pludselig øget med et medlem idet moderen er begyndt at komme videre efter deres fars død og Dr. Bob kommer ind i billedet. Han virkede lidt bøvet i starten, men som historien skred frem blev jeg faktisk også mere og mere glad for Dr. Bob og hans forsøg på at beskytte sin lille nye familie.

Tilbage i Land of Stories møder vi igen mange af de velkendte figurere og igen ses en udvikling hos mange af dem. Ikke mindst fordi det er de nødt til i truslen af Ezmia, den onde troldkvinde der truer eventyrland og måske også den virkelige verden i hendes jagt på retfærdighed. De kongelige figurere spiller en mindre rolle, hvilket jeg havde det okay med. Vi har efterhånden læst og hørt så meget om de arketypiske kongelige højheder som Snehvide og Askepot at det var rart at få en anden kongelig højhed på banen i den her historie. Red, som i Rødhætte, var i første bog en utålelig og forkælet forvokset møgunge der var vant til at få sin vilje, og det er næsten også sådan hun er i denne bog.

”They found a pair of golden doors with Library, Place of Books carved into the wall above it. Connor pointed out the carving to his sister. “I bet you anything it’s so she doesn’t forget what’s inside!” he quietly snickered into her ear.”

Dog har hun udviklet sig så meget at hun rent faktisk tager ansvar og er begyndt at tænke over en masse ting. Jeg nød alle passagerne med Red og hendes ubeslutsomme humørsvingninger, de passager var altid sjove at læse. Hun var klart en af mine favorit personer i denne bog. Tvillinger syntes jeg ikke havde ændret sig synderlig meget og det er synd, for med et år mere på bagen skulle man syntes at der var rig mulighed for udvikling hos dem. Det var dog alligevel som om Colfer bevidst lagde små spor ud til hvad slutningen skulle være, og jeg må indrømme at jeg ikke havde set den komme helt, så jeg var lettere positivt overrasket. For slutningen gav også mening på sin egen vis samtidig med at den lagde op til at tvillingernes eventyr endnu ikke er ovre. Og når jeg nu ved at der også er en bog 3 er jeg blot spændt på at se hvad den så bringer.

”Magic chose us to be the bridge between the two worlds – it’s the reason there are two of us.”

Samlet set har jeg indtil videre været ret glad for Colfers eventyr univers og jeg nyder de nye tiltag han bidrager med til de velkendte figurere og hvordan de udvikler sig. Det er som om tvillingerne blot skal være tilskuer til de udviklinger der sker omkring dem, og det er der fokusset er i historien. Det er i sig selv fint nok, men i sidste ende kunne man ligeså godt fortælle historien uden tvillingerne, eller i det mindste bare nøjes med den ene eller den anden. Uanset hvad er jeg stadig nysgerrig for hvad der mere kan ske i eventyrland så jeg vil bestemt kigge efter den næste bog i rækken, om ikke andet er jeg underholdt i nogle timer af gangen ved at læse Colfers eventyr.

5 star

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *