The Land of Stories – The Wishing Spell (Chris Colfer, 2012)

11607446

The Land of Stories tells tells the tale of twins Alex and Conner. Through the mysterious powers of a cherished book of stories, they leave their world behind and find themselves in a foreign land full of wonder and magic where they come face-to-face with the fairy tale characters they grew up reading about.

(Tekst fra goodreads)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Den her bog har jeg efterhånden haft stående i et stykke tid. Jeg har været lidt påpasselig med at gå i gang med den af et par årsager. Som en af dem er det jo Chris Colfer (Kurt Hummel, for de af jer der har set bare en lille smule Glee), og jeg var lidt nervøs om hvordan så ung en skuespiller ville være i stand til at skrive en roman. Heldigvis blev det en glædelig overraskelse. En anden grund har været at jeg ved det er en serie af bøger, jeg ved endnu ikke hvor mange der er planlagt, men indtil videre er der i hvert fald 3. Når det kommer til serier har jeg en dårlig vane at vente til bog nummer 2 i det mindste er udkommet og at jeg helst har indkøbt det. På den måde skal jeg ikke vente helt så længe før jeg får næste kapitel i fortællingen.

Samtidig har jeg glædet mig gevaldigt til at komme i gang med bogen fordi den jo er en eventyr-genfortælling, og den slags absolut elsker jeg. Historien starter da også godt med Snehvide og hendes såkaldte onde stedmor. Stedmoderen er blevet smidt i fangekælderen og Snehvide prøver nu at forstå hvorfor hun gjorde de ting hun gjorde, men det er ikke så let, for selv stedmoderen var jo sin egen personlighed før hun blev den onde stedmor. Stedmoderen indleder så på sin fortælling, med den advarsel at ikke alle eventyr ender lykkeligt.

Som indledning syntes jeg den virkede godt med at drille os lidt ved at spille lidt med vores nysgerrighed på den måde. Herefter går det ret hurtigt med at blive introduceret for Alex og Connor Bailey som tvillingerne i centrum. Deres liv virker umiddelbart en smule trist, men man ved jo godt at tingene snart tager en dramatisk vending og det sidder man bare og venter på.

“You know what your dad would say if he were here?” Mrs Bailey asked the twins. “He’d say, ‘Right now, we’re living in an ugly chapter of our lives, but books always get better!’”

Da plot-twistet endelig kom, blev jeg lige så glad for at ‘lande’ i eventyrland, næsten lige så meget som tvillingerne. Jeg havde en herlig læsefornøjelse ved at læse den her fortælling og følge tvillinger gennem de forskellige kongeriger med de typiske dronninger som Snehvide, Tornerose, Askepot og lidt anderledes en meget forkælet Rødhætte. Hvad jeg syntes særlig godt om ved alle disse eventyrfigurer var den anden side de fik. Der var pludselig mere at komme efter ved Snehvide, Askepot og så videre end den typiske ’damsel-in-distress’ som de typisk er fremstillet. Tværtimod var det stærke kvindelige roller der blev fremstillet, og selvom de var gift med stærke konger var det stadig dronningerne der tog styringen.

Alex og Connor blev jeg meget hurtigt glad for. De var ikke så kompliceret når det kommer til personligheder og det kunne jeg faktisk godt lide. Jeg vil tro hvis de havde haft meget mere dybde ville de have taget fokus fra de mange eventyr vi bliver introduceret for, og det ville være synd for der var meget at komme efter. Samtidig ved man at det her bog 1 i en serie af 3 bøger indtil videre, så der skal også være plads til at tvillingerne kan udvikle deres personligheder, så det ser jeg frem til at oplevet i de næste 2 bøger.

”The Fairy Godmother turned to face the children. She was a beautiful older woman with kind eyes and a radiant smile. Her hair was light brown and was worn up in a gorgeous hairdo. The twins froze.”

Sproget var også dejligt nemt at læse, og det vil jeg tro er fordi bogen er skrevet med et forholdsvist yngre publikum i tankerne. Sommetider sad jeg lidt og manglede lidt sproglig udfordring, mens jeg også syntes det var meget rart at læse så roligt som jeg gjorde. Dog håber jeg lidt at der kommer lidt mere leg med sproget i kommende bøger, men det er også begrænset hvor meget mere bøgerne skal udvikle sig for at de ikke overskrider deres grænser når det kommer til det rette publikum.

Alt i alt var jeg ret glad for den her bog og jeg har allerede taget fat i næste bog. Jeg fandt det ærgerligt at sige farvel til mine favorit eventyrfigurer allerede så jeg ser frem til at komme tilbage til dem og se hvad der nu sker i The Land of Stories.

5 star

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *