Scottish Highland Toffee

Jeg har været lidt stille i et par dage her på bloggen, og det er der god grund til. Primært var det bare fordi alle mulige ting lige pludselig ramlede ned over hovedet på mig og jeg skulle nå en hel masse før en hel del andre ting skulle ordnes. Oven i hatten røg jeg så lige i hastemøde forbi lægen, som besluttede jeg da lige skulle på penicillin i 10 dage, jamen tak. I kan tro det er deprimerende ikke at kunne drikke et dejligt koldt glas hvidvin på sin fødselsdag – som var i går, det kommer der et indlæg om på et senere tidspunkt – bare fordi man skal tage sine piller, ja, det lyder som om jeg er omvandrende tosse der skal huske sin medicin. Det var desværre bare sådan den blev, og det gjorde ikke ligefrem tingene bedre for mig, men nu er der ved at være lidt mere ro på. Jeg vil ikke kede jeg med alle de ting jeg syntes der gik skævt for mig i løbet af ugen, det er nok det trak mig ned af trappen til kulkælderen. I stedet vil jeg dele et par små højdepunkter fra de sidste par dage.

I går var om sagt min fødselsdag, men den blev ikke helt fejret som jeg havde ønsket mig – det tager jeg revanche for i morgen når familien kommer til boller og kage. Til gengæld havde vi andet at fejre da Kæresten afsluttede sin Kandidat på Universitetet med et helt vildt flot 10 tal. Jeg er så stolt og det er så fortjent med al den arbejdskraft han har lagt i det i løbet af det sidste år. Men jeg vil også, måske en smule egoistisk, indrømme at jeg er glad for at det er overstået nu. For nu kan vi begynde at få en hverdag herhjemme til at passe lidt bedre sammen end hvad den har gjort de sidste par måneder.

Fordi den slags jo er noget man skal fejre var den centrum i går, og til sådan en anledning skal der jo laves lidt godter. Hans eksamen lå desværre ret sent på dagen – de var først færdige kl 17.00! – havde jeg bare planlagt lidt pindemadder herhjemme, på den lette måde. Derudover havde jeg også lavet lidt søde snacks, blandt andet hjemmelavet Scottish Highland Toffee. Jeg har før købt dem i Normal, men jeg har i et stykke tid haft lyst til at prøve at lave dem selv. Derfor gik jeg i gang med at google og fandt en forholdsvis nem opskrift her.

2014-06-17 16.42.412014-06-17 17.02.082014-06-17 17.03.13

Oversat forholder det sig sådan at man bare skal bruge 4 ingredienser; smør, sukker, sirup og kondenseret mælk. Alt efter hvor stor en portion du vil lave skal du bruge lige stor mængde af alle 4 dele. De små dåser kondenseret mælk fra Nestlé man kan købe herhjemme er ca 400 g, så det er et passende mål at gå efter. Hvilket vil sige du også skal have 400 g af hver af de andre 3 ingredienser. Først smelter man smørret og sukker i en gryde, og når det er smeltet pænt sammen tilføjer man siruppen og rører godt rundt inden man til sidste hælder den kondenserede mælk i. Få det lige op på kogepunktet, men skru ned igen så det ikke brænder på. Det skal man også sørge for i de næste 20 minutter hvor der skal røres jævnt og konstant i gryden mens massen karamelliserer og bliver lækker blød. Efter de ca. 20 minutter og den har en passende konsistens hældes den i en form (som er nem at få toffeeen ud af igen bagefter!) og stilles til køl, først bare på køkkenbordet, men senere i køleskabet. Og voila, så har du en lækker, blød og hjemmelavet Highland toffee.

2014-06-18 16.51.39

2014-06-18 16.51.44

Har I også prøvet at lave noget lignende og var det her en opskrift der måske skulle testes i eget køkken?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *