KageBonanza!

I weekenden var det jo Pinse, og i vores familie har vi den tradition at tage i sommerhus og spise en hel del god mad sammen med resten af familien. Det er en slags sammenkomstgilde, hvor vi alle sammen medbringer det ene eller det andet. Nogle ting er dog fastlagt, såsom min mors frikadeller de er fast inventar hvert år – og de bliver altid spist rub og stup.

Til trods for at min mor er blevet stemplet som vores lille families kagekone (hvis du vil vide mere hvorfor, kan du læse mere om det her), fik jeg lov til at bage til kaffen den her gang. Det var egentlig meningen at vi begge skulle bage noget hver især, men jeg fik to gode ideer og kunne rigtig godt tænke mig at prøve begge af så det fik jeg lov til – og i mors køkken! Det er bare lidt sjovere, for til trods for at jeg godt kan lide at bage er det bare lidt sjovere i mors køkken fordi hun har så meget mere bagegrej + en opvasker!

Mit første projekt var en portion mini-cupcakes. Som den bagemor min nu er, havde hun en hel del opskrifter at vælge imellem. Den vi faldt på var fra Julias Cupcakes (mener det er titlen, kan ikke huske det helt præcist) og den var så simpel at jeg tænker at genbruge den senere hen. Du starter med at piske 2 æg med 300g sukker til en dejlig, lys og luftig masse. Heri blander du 300g mel, 3tsk vanillesukker og 2tsk bagepulver sammen med 2½dl mælk. Du kan hælde tingene i skiftevis for at det bliver fordelt ordentligt, eller bare hæld hele molevitten i hvis din røremaskine gør arbejdet for dig. Når det er rørt godt ud vender du forsigtigt 200g smeltet smør i dejen. Det skal ikke gøres for voldsomt for så mister dejen sin smidige konsistens, og den er så lækker at fordele i cupcake formene. I denne omgang bibeholdte vi den simple vanillesmag og lod dem være som de er her, men man kan jo bage tilføje fyld eller smag som man nu behager, skulle man have lyst til blåbærcupcakes hælder man lidt friske blåbær i. For lidt sjov skyld havde jeg købt en god portion funfetti krymmel som jeg rørte i dejen, med det formål at få farverige og glade cupcakes. Mit resultat blev bare ikke helt så vellykket som jeg havde forestillet mig. Farverne var ikke så tydelige som jeg havde tænkt mig, men smagen var lige i plet. De skal bages i ovnen ved varmluft på 175 grader i ca 15-20. Hvis man laver minicupcakes bliver der til lidt over 50-60 stks. Hvis man bare vil holde sig til de almindelig størrelser bliver der til ca 24.

2014-06-07 14.40.30

2014-06-07 15.24.40

2014-06-07 17.55.06

Som frosting piskede jeg en klat smør, ca 100g Philadelphia neutral med en hel del flormelis og så lige en skvæt hyldeblomstsaft. Og så pyntede jeg ellers bare med lidt fif fra min mor og nogle fondant-pynte-blomster hun havde til overs fra en af de mange kager hun bager.

2014-06-07 17.54.30

 

Mit andet projekt var både lidt simplere, men også sjovere. Det var hvad jeg vil kalde en M&M’s Surprise Kage. Hertil startede jeg med at lave moussen – gør altid det for den skal stå på køl lidt tid for at stivne ordentligt inden kagen er kølet nok til at smøre den sammen. Så jeg piskede (eller røremaskinen gjorde) 3dl piskefløde til den var som flødeskum. Imens stod 3 husblas og blødte ud i koldt vand, som jeg så smeltede i 1 dl varmt hyldeblomstsaft (et halv minut i mikroovn kan gøre det, det skal bare ikke være så varmt at det ryger når du blander det i fløden). Når husblassen er smeltet røres det i fløden så det er rørt godt sammen. Så stilles det på køl til du senere skal samle kagen.

2014-06-07 13.55.50

OBS! Både min mor og jeg var enige om at der skulle have været mere mousse i kagen, så måske en dl mere fløde burde kunne gøre det.

Til kagen er det nogenlunde samme fremgangsmåde som cupcakesne, dog ikke helt. Du starter med at piske 3 æg med 150g sukker til det er dejlig og meget luftig. Ved siden af blander du 150g mel med ½tsk bagepulver som du vender stille og roligt i æggemassen – pas på ikke at slå for meget af luften ud af dejen, det er det der gør den så lækker.

2014-06-07 14.40.18

Hæld den i en springform og bag den i en 200 grader varm ovn i ca 30 min. Hold gerne øje med den så den ikke får for meget. Tag den ud af ovnen når den er færdig og lad den køle godt af inden du begynder at samle den. Gør det nemmere for dig selv og saml den i springformen efter den er kølet af. Min mor har sådan et smart stykke plastik til at ’fore’ springformen med så kagen bliver endnu mere skarp i omkredsen.

2014-06-07 15.06.19

2014-06-07 15.11.46

2014-06-08 10.47.53

Du starter med at dele kagen så du har tre lag at arbejde med, altså tre lagkagebunde. Inden du begynder at smøre den sammen tager du de to nederste og lige lægger let sammen. For nu skal det sjove trylles frem i kagen. Det gør du ved at skære at ca 5-7cm diameter hul i de to bunde, lad hulleformen så mens du smører kagen op for at gøre det lidt nemmere. Så smører du den sammen som enhver anden kage. Inden du ligger låg på (fjerner du selvfølgelig hulleformen) fylder du hullet i midten med så mange M&M’s der kan være uden at den kommer til at bule på toppen. Til sidst er det på med låget og så skal den stå på køl noget tid før du kan begynde at dekorere den.

2014-06-08 10.52.08

2014-06-08 11.00.34

Mor havde noget chokoladeganache til overs som jeg brugte til låg-pynt. Rundt om kagen sprøjtede jeg bare noget helt almindelig flødeskum (dog tilsat lidt flormelis for at give det lidt stivelse), og så havde jeg lidt frosting til overs fra cupcakesne som jeg brugte til pynt på kagen sammen med lidt M&M’s for at vise den var en M&M’s kage. Hensigten var jo så at når man skar et stykke ville det vælte ud med M&M’s som en overraskelse, og det lykkedes da også næsten som jeg havde forudset det.

2014-06-08 16.17.28

Hvad syntes I? Hvordan lykkes jeres bageprojekter når I bager?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *