Maleficent

For et par dage siden, efter at kæresten endelig havde afleveret sit Speciale, hev jeg ham med i biografen. Jeg syntes efterhånden at der var behov for lidt par-tid, efter lang tid for mig selv herhjemme i lejligheden. Og da jeg jo er enormt glad for eventyr adaptationer var det næsten indlysende at vi skulle ind og se Maleficent.

Maleficent-Poster

Lige siden reklamerne og trailersne begyndte at poppe frem på skærmene for nogle måneder siden har jeg glædet mig til at se den film. Normalt er jeg ikke synderligt glad for Angelina Jolie, men jeg valgte at gøre en undtagelse i dette tilfælde for eventyrets skyld.

Filmen tager sit udgangspunkt i Maleficents historie, og den er intet som eventyret de fleste kender. Dertil skal det også siges at filmen er hvad jeg kendertegner som en 3 grads adaptation. Det vil sige Maleficent er baseret på Disneys version af Tornerose, som er baseret på det originale eventyr. Af den grund er der altså heller ikke noget der er lig det originale eventyr, lige med undtagelse af Auroras forbandelse med tenen. Men som sagt er det altså Maleficent der er i centrum, og man møder hende allerførst som en ung pige, lykke i The Moors med sine storslåede vinger blandt alle de magiske væsner. Hun møder bondedrengen Stefan og de to udvikler et betydeligt forhold og ting udleder sig derfra. Som mange sikker også kan gætte sig til ender det i en kamp udledt af hævn og arrighed. Trods dette og Maleficents forbandelse sker det mirakuløse at hun og Aurora finder et endnu mere specielt venskab. Som sædvane skal det hele ende i en magtkamp med fantastiske billeder og jeg oplevede kun en gang at mit øje blev forstyrret af billeder der var tiltænkt påtvungen 3D, og det var i slutkampscenen.

maleficent-8

Maleficent-Dream-Trailer-2014

Selve ensamblet i hele filmen er utroligt. Som sagt er jeg ikke så glad for Angelina Jolie, men hun spiller rigtig godt i den her film. Hun formår at afbillede både forslået kærlighed, arrig vrede, hævntørst og tabt kærlighed på så flot vis at man kun kan beundre hende i den her rolle. Og så kan man ikke lade være med at falde i svime over de kindben! Derudover blev jeg bare endnu mere glad for de forfjamskede feer i deres udfoldelse i form af Imelda Staunton, Juno Temple og Lesley Manville. Som små feer er de delvis animerede, men de har stadig deres ansigtstræk og jeg kunne genkende dem fra starten, hvilket jeg syntes var fantastisk. Da de så tryller sig selv store for at være Auroras værger i 16 år bliver de bare endnu mere elskelige i deres mangel på menneskelighed – mest af alt fordi de er feer så meget som nogen kan være og ikke kan finde ud af at være almindelige mennesker. En anden person som jeg syntes fortjener en hel del ros er Sam Riley som Diaval, Maleficents tro kragetjener. Hans karakter bliver både brugt for lidt og for meget i filmen syntes jeg. Han bliver brugt for meget i den forstand at det er hans dyre CGI selv der er udnyttet størstedelen af tiden, og det er synd. For Sam Riley som den menneskelige Diaval er bare så skøn i sin næsvished, men stadig skarpe kommentarer. Jeg sad efter filmen og ville gerne have set mere af ham.

Maleficent

 

Maleficent-Evil-Glare

maleficent-tv-spot

Alt i alt syntes jeg det er fremragende film, dog kan man godt se at Disney spiller på alle tangenter for at udnytte CGI effekterne for at skabe det største postyr, og det er lidt synd. Disney i sig selv formår hele tiden af lave nogle fabelagtige film og det er ærgerligt at de er begyndt at falde tilbage på nymodens effekter for at tage det et ekstra skridt. I Maleficent har de helt i sig selv en rigtig god historie som sagtens kunne være blevet fortalt på flot vis med bare halvt så mange specielle effekter. Jo, ganske vist er mange af de magiske skabninger søde små væsner, men deres pointe for historien er lidt tabt og havde egentlig ikke behøves at være der. For det centrale i historien ligger nemlig i Maleficent og den person hun bliver fremvist til at være.

http://www.youtube.com/watch?v=2MFrlOKCqCE

Forrige anmeldelse: X-Men, Days of Future Past

Næste anmeldelse: Guardians of the Galaxy

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *