X-Men, Days of Future Past

Med alle de film Marvel spytter ud hvert år er det svært ikke at se dem i biografen. Det var da heller ikke nogen undtagelse med det seneste skud på stammen, og den seneste i X-Men serien. X-Men, Days of Future Past foregår i en fremtid hvor mutanter og mennesker der har den mindste smule x-gen i sig er jaget vildt. Sentinel programmet er programmeret til deres gen og de er umulige at slippe væk fra. Fremtiden ser ret så håbløs ud for vores gruppe af mutanter.

rs_634x939-140324091106-634.jennifer-lawrence-x-men.ls.32414

Således indledes filmen og man ved ikke helt hvad det præcis er man går ind til, medmindre selvfølgelig at man har set en forfærdelig masse af de andre Marvel film, som jo alle sammen linker til hinanden. Derfor kommer det ikke som nogen overraskelse af Professoren stadig er i live, for det så vi jo i slutklippet i den seneste Wolverine film. Alligevel syntes jeg dog at der mangler en slags forklaring på hvordan han rent faktisk kan være i live. Pludselig er ham og Magneto de rene kammersjukker endnu en gang, men man sidder lidt med et spørgsmålstegn hængende over hovedet til hvordan et par ting hænger sammen. Desværre er der ikke tid til den slags for Logan, Wolverine, skal hurtigst muligt sendes tilbage til 1973 for at forhindre det der siden hen udløste Sentinel projektet. Hvilket jo er lettere sagt end gjort.

Ikke desto mindre vågner Logan pludselig tilbage i 1973, og ja, det er med svaj i bukserne og alt der dertil hører med, og at se Logan i det miljø er ikke andet end underholdende. I det hele taget lader det til at Marvel udnytter Logans kyniske side til at skabe så meget humor som muligt, og selvom det efterhånden er ret brugt, så virker det stadig. Jeg sad da i hvert fald flere gange og kluklo over enten situationer eller one-liners fra Logans side.

X_Men_Days_Future_Past_13838031568400

X-Men-Days-of-Future-Past-Reviews

Udover de sædvanlige kendinge af X-Men gruppen møder vi også et par nye som bidrager med hver deres evner og måde at udnytte dem. Som den superhurtige Peter der hjælper dem med at bryde ind i Pentagon, samtidig med der bliver hintet lidt til hans baggrund – hvilket jeg først lagde mærke til bagefter efter at have læst lidt på nettet. Alligevel syntes jeg godt man kunne fange den diskrete hentydning til interne forhold. Generelt var der en helt vildt masse X-Men intertextualitet i den her film og det var jeg helt vild med. Jeg er stor fan af hvordan de formår at kede alle filmene sammen gennem gamle klip og fortællinger og baggrundshistorier fra flere af personerne. Det gjorde plottet meget mere interessant. Det faktum at næsten alle ens favorit mutanter er med i hele filmen er blot endnu et plus.

På skuespilslisten må den største ros gå til Jennifer Lawrence som Raven/Mystique. Hun formår at fange så meget hævndrift og usikkerhed på samme tid at det er utroligt. Samtidig spiller hun fænomenalt og så klær det hende overraskende godt at være i blåt. Derudover er hele castes jo så stjernespækket som noget kan være. Patrick Stewart/James McAvoy som Professoren, Ian McKellen/Michael Fassbender som Magneto, Hugh Jackman som Wolverine, Hally Berry, Ellen Page og et par gamle kendinge helt tilbage fra de første film, som du selv må se filmen for at finde ud af. *Spoilers*

x-men-days-future-past-picture-mystique-01292014-101941

X-Men-Days-of-Future-Past-Trailer-Still

Alle Marvels film er generelt et cirkus af speciel effects og utrolige billeder hele filmen igennem, og det her var ingen undtagelse. Et stort plus filmen skal have er at jeg ikke fandt mig selv forstyrret på noget som helst tidspunkt at scener hvor jeg sad og tænkte at de var bevidst inkluderet for at udnytte 3D effekten. Jeg så filmen i 2D, og det kan klart anbefales. Ofte med film der tilbydes i begge dele bliver mit øje tit forstyrret af scener der er lavet KUN for at udnytte 3D, men ikke her. Her er en film der spiller på sine styrker og det er sine karakterer, som så tilfældigvis bare har lidt specielle evner der giver et fantastisk show.

Som altid giver Marvel også en lille teaser helt til sidste efter alle rulleteksterne. Som en af de andre der også blev siddende tilbage i salen udtrykte det; ”Og det blev vi siddende 3 minutter for?!” Tja, jeg fik et indblik i hvordan de rent faktisk byggede pyramiderne, men klogere syntes jeg heller ikke jeg blev. Det er højst sandsynlig fordi min Marvel viden primært stammer fra filmene og at jeg ikke har læst ret mange (for at sige ingen) tegneserier, så jeg har ingen anelse om hvad der er lagt op til i kommende Marvel film i det her univers.

Forrige anmeldelse: Captain America

Næste anmeldelse: Maleficent

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *