Parmesan Chicken Bites

Har du hørt om den app/hjemmeside der hedder foodgawker? Jamen, så lad mig da fortælle dig om den. Det er simpelthen den bedste side til at finde inspiration til nye opskrifter og generelt bare til at savle over. Jeg kigger forbi siden fra tid til anden, mest af alt når jeg føler jeg er gået lidt død i at lave madplaner, og har brug for en hel del inspiration. Det fik jeg også forleden da jeg faldt over et indslag omkring nogle sprødstegte parmesan-kyllinge stykker. Det lød utrolig lækkert og jeg tænkte, hmm, parmesan plus kylling kan da kun blive godt. Så forleden gik jeg i gang med at bikse min egen version sammen. Den originale opskrift inkluderede det dersens panko som jeg egentlig ikke helt ved hvad rent faktisk er, og ved at lave mit eget twist skulle jeg ikke ud og købe noget nyt mystisk som jeg sikkert ikke ville komme til at bruge igen.

2014-05-26 17.30.01

2014-05-26 19.15.16

Jeg tog derfor en håndfuld græskarkerner og fintblendede med en mindre håndfuld sesamfrø. Herefter blandede jeg lidt over to håndfulde fintrevet parmesanost i, sammen med lidt salt. Jeg piskede så et æg som de mundrette kyllingestykker rulles i før de vendes i parmesanblandingen. Om du herefter vælger at stege dem sprøde på panden i lidt olie er op til dig. Jeg tog dog den nemme udvej og lagde dem på en bradepande, hældte lidt olie let og elegant over dem og smed dem i ovnen. Jeg startede med at give den ca 15 min ved 200 grader alm. ovn. De sidste 15 min fik den 200 grader varmluft for at give dem en dejlig sprød skorpe/kant.

Som tilbehør havde de tilfældigvis friske majskolber i netto og jeg havde dagen i forvejen indkøbt en portion portobello svampe, så dem fyldte jeg lidt hytteost i og vupti, så var der frisk tilbehør næsten som var det lavet på grill.

2014-05-26 18.08.29-2

De her chicken bites er utrolig nemme og lave (mest af alt hvis du smider dem i ovnen!) og de smager altså også helt vildt godt. Du kan jo selv bestemme og du vil bruge græskarkerner og sesamfrø sammen med parmesanen eller du vil bruge noget helt andet, det er parmesanen der giver den gode smag uanset hvad.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *