Spinatlasagne

Igen er det her en opskrift som jeg ikke kan huske oprindelsen på, men det er også mest fordi jeg tilpasser den stort set hver gang jeg laver den alt efter hvad jeg lige har i køleskabet. Uanset hvad, kan jeg love at det er en fantastisk opskrift som enhver der kalder sig vegetar skal prøve at lave. Selv kæresten (der er umådelig glad for bacon i alle slags former) nikker genkendende til denne opskrift og er ikke bange for at tage en portion mere.

Jeg kan huske første gang jeg lavede den, da fulgte jeg opskriften næsten slavisk og den blev simpelthen så lækker og cremet den her lasagne fordi der var så mange forskellige slags ost i – og her kan man selv bestemme hvor mange slags man vil og hvilke det skal være. Siden hen når jeg laver den følger jeg opskriften mindre slavisk og bruger meget af hvad jeg lige har ved hånde, og den bliver ved med at være lige så god som jeg husker.

Til lasagneplader brugte jeg oprindeligt almindelig pastaplader fra købepakken, men efterhånden er jeg begyndt at lave mine egne efter Jane Faerbers opskrift, som du kan finde her. De giver lasagnen en helt anden tekstur og gør den så meget mere lækker.

Når det kommer til fyldet starter du med at svitse et hakket løg og 2-3 fed hakket hvidløg i lidt olivenolie i en høj pande. Herefter tilsætter du omkring 450g frossen spinat og en grøntsagsbouillon som skal tø op sammen med spinaten under låg. Når det er tøet op tager du panden af varmen og lader den stå et minut imens du rører 2 æg sammen med 100g revet ost, som du så rører i spinatblandingen. Herefter samler du din lasagne med hjemmelavede lasagneplader, spinatblanding og 1-2 mozzarella kugler som du river i småstykker til at ligge mellem lagene. I den her version jeg lavede tilføjede jeg et enkelt lag af hytteost i lasagnen for at tilføje lidt anden smag. Om du vælger den nemme løsning som jeg har gjort her (igen fordi jeg lige havde en stående i skabet) med en købe mornay sauce eller du laver din egen bechamel sauce er jeg sikker på begge dele er lige så fantastisk i det endelig resultat. Drys gerne lidt ost på toppen til sidst så den bliver dejlig sprød i stedet for blød i ovnen. Så skal den bare passe sig selv i ovnen i ca. 35-40 minutter ved 200 grader.

Alt imens lasagnen bager færdig kan du rive lidt gulerodsråkost og snitte lidt cherrytomater som tilbehør. Hvis man er rigtig god og effektiv kan man stort set også nå at vaske op imens, og voila! Så er der serveret, velbekomme.

2014-05-18 18.54.05

Nu kan det godt være det ser lidt…. mærkeligt ud på billedet, men jeg lover at den altså smager fantastisk.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *