The Library Book (Various authors, 2012)

the-library-book1

From Alan Bennett’s ‘Baffled at a Bookcase’, to Lucy Mangan’s ‘Ten Library Rules’, here famous writers tell us all about how libraries are used and why they’re important.

(Tekst fra goodreads)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Da jeg faldt over denne bog var det ikke så meget for indholdets skyld, det var lidt mere på grund af udseendets og ideens skyld. Det at flere forskellige forfattere har skrevet hvad de mener om biblioteket som institution fandt jeg ganske spændende. Hele aspektet med hvor nyttig eller unyttig et bibliotek er syntes jeg er en spændende debat. Jeg kan se det fra begge vinkler, at de på flere punkter måske nok er dyre at vedligeholde, men jeg kan heller ikke se bort fra den store anvendelig de har.

Det er primært også den slags debatter de forskellige forfattere sætter i gang med sig selv. Der kommer flere forskellige synspunkter og personlige historier der fortæller om de mange gode ting ved biblioteker. Fra historier om hvordan bibliotikarere har mødt hinanden og næsten har opnået den ’lykkelige til deres dages ende’, og hvordan deres lyst til at læse blev vakt til live ved deres første barndommelig besøg til et bibliotek. En del forfattere krediterer deres mange besøg til biblioteker i barndommen som grunden til at de endte som forfattere. Det giver jo også rigtig god mening, eftersom man bliver fortrolig med litteraturen på en helt anden måde end hvis man bare sidder derhjemme med en enkelt bog fra tid til anden.

Da jeg fik bogen hjem med posten fandt jeg den bare meget mere indbydende fordi den er så itty bitty. Den er ikke meget større end en håndfuld og ligger nemt i hænderne til en lille aftenlæsning i sengen inden man lægger sig til at sove. Ellers lå den primært på sofabordet til en reklame pause der var lidt for lang, så kunne man lige fordybe sig i hvad Stephen Fry mener om biblioteket (jeg skal være ærlig og sige at han var en af de primære grunde til at jeg faldt endnu mere for den her bog. Jeg må indrømme at jeg har en mindre svaghed for Stephen Fry, nok mest af alt fordi hans stemme er så vidunderlig når han læse Harry Potter lydbøgerne).

Alt i alt er det dejligt at se hvordan man ikke er den eneste der sætter pris på et godt bibliotek. Desværre må jeg nok indrømme at jeg ikke udnytter biblioteket nær nok, det er noget jeg skal have gjort noget ved i fremtiden. Mit problem er bare at størstedelen af de bøger jeg vil læse har biblioteket enten ikke eller også er der ufattelig lang venteliste, så man lige så godt kan købe dem selv.

4-star1

Hvor meget bruger I biblioteket?

tumblr_mnubnioRRu1rwe56eo1_1280

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *