Captain America, Winter Soldier

Sidste weekend var Kæresten og jeg inde og se den sidste nye Captain America film; Den der har undertitlen Winter Soldier. Det var faktisk ikke planlagt som sådan, jo vi havde snakket om at vi skulle tage os sammen til at tage ind og se den, men planlægningen havde det bare ikke i kortene. Sidste fredag havde jeg så en temmelig dårlig eftermiddag, og da maden jeg havde planlagt og taget op af fryseren og alt muligt ikke var tøet op, skød jeg pokker i vold og inviterede Kæresten på cafe-middag. Det udviklede sig videre til om vi da ikke også skulle tage i biografen, hvilket vi så gjorde.

captain-america-the-winter-soldier-poster-17

Captain America, Winter Soldier foregår umiddelbart efter handlingen i The Avengers filmen, Steve Rogers (Chris Evans) forsøger at leve et forholdsvis normalt liv (hvilket indebærer en lille notesbog han skriver alt ned i folk anbefaler han skal slå op, hvilket strækker sig til alt fra The Beatles til Berlinmurens fald), samtidig med at han arbejder for S.H.I.E.L.D og direktør Fury. Han er siden hen blevet parret med Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), bedre kendt som the Black Widow, og de to påtager sig diverse opgaver udstedt fra Fury.

Kemien mellem Rogers og Romanoff er alt andet end romantisk, de er nærmere som søskende (lige med undtagelse af et enkelt kys, men til deres forsvar var det for at skjule sig for skurkene), der skændes og diskuterer og hvem der til sidst får ret, mens der lige bliver smidt et par dating tips til Rogers fra Romanoff. Skuespils-kemien mellem Evans og Johansson er dejlig at se, de spiller kanon overfor hinanden uden at det bliver for meget. Lige under overfladen er der den lille bitte romantiske forbindelse der kunne opstå mellem dem, men så alligevel ikke fordi de mundhakkes og arbejder på tværs af hinanden til tider.

CaptainAmericaToDo-580x326

Historien tager fart næsten lige fra første scene i filmen, hvorimod den første film gik en del af tiden med hvordan Rogers endte som Captain America. Det er altid en fordel ved den her slags 2ere, man kan gå direkte til konflikten og jagten på skurken. Som filme skrider frem bliver det hurtigt gjort klart at alt ikke er som det skal være i S.H.I.E.L.Ds hovedkvarter, og uden forhåbentligt at ødelægge for meget for folk der endnu ikke har set filmen, kan det nemt siges at Rogers’ handlinger skaber en hel del forandringer hos bureauet. Samtidig dukker der skeletter op fra Rogers’ egen fortid som spiller ind og næsten forhindrer ham i at redde dagen.

Den her slags film er altid ’nemme’ at se fordi verdenen er bygget op så solidt at man ikke sidder og rynker på næsen af noget, fordi tingene er bare som de skal være. Og selv om en bil er lidt for auto-styret tænker man ikke mere over det, for sådan fungerer det bare hvis man arbejder for S.H.I.E.L.D i Marvels verden. Derudover er næsten alle Marvels superhelte film forbundet på den ene eller den anden måde, så selvom man ikke nødvendigvis har set dem alle sammen kommer man hurtigt tilbage til Marvels verden. Og som altid slutter Marvels film af med en lille appetitvækker til en af deres fremtidige superheltefilm. Denne gang vil jeg personligt gætte på at den lille slutscene linker filmen her videre til den næste Avengers film som kommer næste år til maj.

Forrige anmeldelse: 12 Years a Slave

Næste anmeldelse: X-Men, Days of Future Past

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *