Read-A-Thon #1

Så siger kalenderen den 22 april, påsken er slut og der er kun 4 dage til det store internationale Reaad-a-thon som løber af stablen på lørdag/søndag (hvis man altså regner i dansk tid). Jeg har været en smule forvirret mht. start/sluttidspunkterne, men nu har jeg vist fået styr på dem. De danske tider er altså med begyndelse lørdag eftermiddag kl. 14.00 og med slut søndag eftermiddag samme tid. Det er noget bedre overkommeligt end de tider jeg oprindeligt havde ladet mig fortælle/læst mig til, som var 02.00 til 02.00, for ærlig talt jeg er ikke meget for at opgive min dyrebare nattesøvn. Jeg kommer nok også til at give efter for søvnen på et eller andet tidspunkt alligevel, det er efterhånden en del år siden jeg har holdt mig vågen i 24 timer med god grund (det er en god bog skam også, men så er det for spændingens/hyggens skyld og ikke for at læse bare for at læse). De få gange har været på rejser når man kommer over de der tidszoner eller når man arbejder skæve tider på festivaler som frivillig – mere om det en anden gang.

Om end alt andet er jeg så småt begyndt at finde bøger frem, jeg har jo en hel del at vælge imellem og jeg har forsøgt at vælge nogle af dem så lå øverst i hvad jeg helst vil læse, men også af dem så er knap så lange. Det er efterhånden svært at finde bøger som ikke er alt for lange, for det er de lange bøger jeg netop køber for at der kan være noget godt at læse i længere tid. For når man læser så meget er det nødvendigt at bogen holder lang tid, så jo længere jo bedre er det ofte.

2014-04-22 13.59.55

Men altså, jeg er landet på de fem du kan se på billedet. Jeg har kun en dansk med i udvalget og det var primært på grund af dens længde. Ellers ville jeg intet have imod kun at læse engelsk, det gør jeg jo primært mest alligevel. Hvem ved, det kan også være den bliver skiftet ud løbende.

Ellers har jeg valgt Grimm Tales og The Library Book for deres anvendelighed i afbræk fra lange tekster. Det er jo små korte historier, noveller, essays osv. som jeg er sikker på vil falde i som god pauselæsning, inden man bevæger sig ind i næste eventyrlige univers.

2014-04-22 13.57.11

2014-04-22 13.57.29

Nu er spørgsmålet bare hvor meget jeg kan ignorere nogle af de opgaver jeg får fra mine elever her op til weekenden, til fordel for at læse bare for at læse for hyggens skyld.

Hvad har I tænkt jer at læse og hvordan planlægger I ellers Read-a-Thon?

You may also like

4 Comments

 1. Åh hvor er det skønt at opdag endnu en dansker, der deltager. Det er sådan en hyggelig dag fyldt med læsning og bloghygge. Jeg elsker det 🙂

  Det ser virkelig ud til at være en fin stak, du har fundet frem! Jeg læste netop “The Library Book” til mit første read-a-thon for et år siden, og det var helt perfekt. De små essays giver hyggelige afbræk og de er så finurligt skrevet! 🙂

  Jeg har også selv udvalgt en lille bogstak, og nu skal jeg snart ud og købe lidt snacks ind til læsenatten. Det er så hyggeligt at planlægge den slags 🙂

  1. Jeg har endnu ikke fået købt læsesnacks, mest fordi jeg havde intention om at lave dem selv, det har arbejde og andet dog fravalgt for mig (heldigvis har jeg en lille portion rocky road stående i køleskabet fra sidste weekend). Men jeg satser på en tur ned i byen enten til aften eller i morgen formiddag inden, så kan det være der finder sig et par ting med hjem.

   ‘The Library Book’ ligger pt “bare” på sofabordet og venter på at blive læst færdig, og det er lidt det samme med Grimm Fairy Tales, begge kan læse i små afbræk til en pause. 🙂

 2. Jeg deltog for første gang sidste efterår, og nød i fulde drag at få læst en hel masse! <3 Denne gang har jeg så valgt at udfordre mig selv på andre punkter, så denne gang kommer det ikke til at handle om at læse så meget som muligt, men at udfordre mit engelske, og deltage mere i det sociale. 🙂 Jeg glæder mig helt enormt og er sikker på at det bliver super hyggeligt, så længe jeg nu kan holde ud. Klarer mig nok ikke igennem hele natten. 😉

  Jeg planlægger at starte med enten "Panic", "Taken" eller "Starters". Hvilken én er lidt uvidst. Pt ligger jeg mest på en af de to sidste, fordi "Panic" lyder til at minde lidt om "Fire and Flood" som jeg også er i gang med pt. 🙂

 3. Jeg er også spændt på hvordan oplevelsen bliver. Jeg er bare bange for at jeg ikke har overskud til at deltage helt så meget som jeg måske gerne ville i det sociale på nettet.
  Jeg tror jeg læser med for hyggens skyld og bare for at føle jeg deltager. Så er det bare en bonus at man får læst den fejlig portion bøger.
  Men jeg håber at jeg kan være så meget med på det sociale som muligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *