Mini-Cognac-Cupcakes

Kæresten skulle til fødselsdag her til aften og eftersom fødselaren er meget glad for kage blev vi enige om at det skulle være gaven. Så naturligvis gik jeg med glæde i køkkenet i løbet af eftermiddagen. Først skulle jeg dog finde ud af hvad jeg skulle bage. Når der er lejlighed til det er det jo altid dejligt at prøve noget nyt, så gik om bord i mine kogebøger og blev bare mere forvirret over hvad jeg skulle vælge. Valget faldt på miniupcakes, for så ville der jo også være lidt flere til nogle af alle gæsterne. Når det nu var til fødselsdagslejlighed blev de lidt mere specielle med en opskrift der krævede cognac. Det skabte dog endnu et problem, for ville kæresten tillade at donere noget af sine fornemme cognac? Det var det helt store spørgsmål, men i sidste ende gik han med til det eftersom det faktisk ikke var særlig meget der skulle i.

2014-04-12 15.41.15

De var faktisk også helt vildt nemme at lave, nok mest af alt fordi jeg har min elskede køkkenmaskine som gør det meste af arbejdet for mig. Du starter med en skål med 40g usaltet smør, 140g sukker, 100g mel, 20g kakao, 1½tsk bagepulver, ½tsk revet appelsinskal og en knivspids salt og det rører du sammen godt og grundigt ved lav hastighed indtil det ligner krummer. Ved siden af blander du 1 stort æg med ½dl cognac og ¾ dl sødmælk. Den blanding hælder du stille og roligt i smørblandingen – mens maskinen stadig kører – indtil dejen er glat. Fyld dejen i små cupcake forme (2/3 fyldte) og bag dem i ovnen ved 170 grader i ca. 15 min.

2014-04-12 16.14.13-1

Når kagerne er helt kølet af kan du dekorere dem med en glasur som du laver af 75g usaltet smør, 225g flormelis, 30g kakao og ¾ revet appelsinskal der røres sammen til en grynet-hed ved lav hastighed. Her tilsætter du så en blanding af 1 spsk cognac og 1 spsk sødmælk og skruer op på høj hastighed til glasuren er klar til at blive smurt på kagerne. Så kan du selv bestemme hvordan du selv vil over-pynte kagerne med krymmel eller hvad du ellers har stående.

2014-04-12 18.43.05

Jeg vil selvfølgelig ikke tage æren for den her opskrift for den er fra The Hummingbird Bakery og deres kogebog; Kagedage. I sig selv kan den kogebog anbefales noget så højt, jeg selv fandt den til 100 kr i Føtex (eller var det Bilka?) i sin tid, og den er alle pengene værd. Den er i min top5 af kogebøger, hvad er dine?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *