Lørdagscookies

Fordi det er weekend og fordi jeg får en veninde på besøg i morgen blev lørdag i dag til en mindre bagedag for mig. Ikke nødvendigvis fordi det tog mig lang tid at bage to omgange af cookies, de var faktisk utrolig nemme at lave hvis man selv skulle få lyst til det. Min veninde som jeg får besøg af i morgen er på det seneste blevet lettere overfølsom overfor mel og hvidt sukker, hvilket jo satte mig lidt på en prøve med at finde på hvad jeg skulle bage. Men, men jeg kender jo noget til det ikke at spise mel i større mængder, eftersom vi herhjemme spiser efter Jane Faerbers vidunderlige LCHF kogebøger, og der er der mange lækre opskrifter på ’sunde’ brød og kager. Det er dog ikke der jeg har fundet de opskrifter jeg valgte af afprøve i dag. Tværtimod var det bogen Lykken er Chokolade. Nu tænker du måske hvordan kan der findes ’sunde’ opskrifter i en kogebog dedikeret til chokolade? Men det kan der altså, med det i mente at man bruger chokolade med så højt kakaoindhold som man kan holde ud.

2014-04-05 14.58.10

Heri fandt jeg opskrifterne på hele to forskellige cookies. Den første jeg faldt over var lavet på mel malet af Pecan nødder og med appelsin og chokolade. Den var så nem at lave, ligesom den anden at jeg havde lavet begge portioner på lige knap en time. Jeg har endnu ikke fået smagt på dem her med pecan endnu, jeg har valgt at gemme dem til i morgen.

2014-04-05 13.34.33

2014-04-05 13.34.17

De andre jeg lavede derimod har jeg smagt på. De er heller ikke lavet på mel, men peanutbutter og masser af det. I begge opskrifter skulle der godt nok sukker i, men i stedet for almindelig hvidt sukker brugte jeg noget af det lyse rørsukker jeg havde i skabet, for at se om det ikke ville lette lidt på tingene. Begge opskrifter havde en god portion groft, hakket mørkt chokolade blandet i, men den her skulle også have lidt havsalt i sig. Normalt syntes jeg at den salte kombination ikke passer til den søde del af køkkenet, men kæresten er meget glad for det, så i håb om at han også vil syntes om den fik de det.

2014-04-05 14.57.22

Som sagt fik jeg lavet begge portioner på under en time og de smager indtil videre rigtig godt. Så hvis du ligesom forfatterne til Lykken er Chokolade er utrolig glad for chokolade og spiser det dagligt, så vil jeg anbefale den her kogebog.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *