A Merry Christmas and Other Christmas Stories / A Christmas Dream (Louisa May Alcott, 2014)

A Merry Christmas collects the best holiday stories of Louisa May Alcott, from the yuletide festivities of Marmee and her ‘little women’ to the moving ‘What Love Can Do’. Deeply influenced by real-life events, including characters based on Alcott’s family members and drawing from her experiences participating in the suffrage and abolitionist movements, these stories have the authentic texture and detail of Christmas in nineteenth-century America.

(Tekst fra goodreads)

fullsizeoutput_f5f

Bogen får 4 ud af 5 stjerner.

Her på lillejuleaften vil jeg dele årets nok sidste anmeldelse inden bloggen og jeg vil holde juleferie, frem til den sædvanlige måneds-update og et blik tilbage på året der er gået. Og hvilken bog passer ikke bedre til dagens dato end en lille samling af julehistorier. I starten af december havde jeg egentlig store ambitioner om at ville læse Little Women, sammen med en del andre bogbloggere, men som dagene smuttede forbi mig, måtte jeg hurtigt indse at det ikke ville blive til noget. I stedet hev jeg en anden lille smule Alcot frem og kastede mig over lidt at hendes julenoveller, og de var ganske søde og lige i juleånden. A Christmas Dream var en lille lydbog jeg fandt på Mofibo, som kun kan siges at supplere denne novelle samling, desuden går en af historierne igen i begge udgaver.

Jeg blev ikke helt snydt for de små pigebørn, for den første novelle er netop med Jo og hendes søstre, og juletiden som bogen lægger meget vægt på. Det var rigtig hyggeligt at få genlæst blot det kapitel, og jeg kunne samtidig se filmen udspille sig foran mig mens jeg læste det – hvorfor jeg også har besluttet at jeg nok sætter filmen på en af dagene i stedet, så jeg får en lille smule pigebørn i juletiden. Herefter følger en håndfuld andre små noveller, som alle har piger/kvinder i fokus der alle forsøder juletiden på en eller anden vis igennem deres karakteristiske væsen.

fullsizeoutput_f60

De piger/kvinder der hver især er i fokus, er alle så vidt forskellige at det er svært at skulle vælge sig en favorit. Men det der mest af alt bliver lagt vægt på er selvfølgelig julestemningen. For det er netop det bogen skal handle om. Det er ikke så meget kvinderne der skal stjæle fokus, de skal blot fungere som instrumenter for den stemning og glæde vi alle vil have i forbindelse med julen. Og jeg tror ikke man kan læse denne bog uden at komme i bare en lille smule julestemning. Så hvis du stadig mangler lidt julestemning hjemme hos dig inden i morgen, så vil jeg anbefale at læse denne lille samling.

Med det vil jeg bare sige rigtig glædelig jul, og jeg håber I får jeg en rigtig god dag i familiens skød, eller hvis skød I nu skal tilbringe den. Som sagt holder bloggen nu juleferie, men jeg vender tilbage til nytår med lidt snak om det forgange år. Indtil da,

Rigtig glædelig Jul.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *