Christmas Cracker Book Tag

(OBS: Det var som bekendt meningen at dette indlæg skulle have været udgivet i går, men tidsmangel gør at det først kommer i dag, derfor de måske forvirrende tidsbetegnelser.)

Vi er nu nået til 3 søndag i advent, og vi er kommet det tættere på julen. Det er næsten så man kan smage julen i julesmåkagerne og alle de julefrokoster man skal til. Jeg har nu kun en julefrokost tilbage, og så er der lige straks juleferie. For at komme lidt mere i boglig julestemning, besluttede jeg at besvare the Christmas Cracker Book Tag som jeg tilfældigvis faldt over hos Pretty Books.

Pick a Book with a Wintry Cover

The Snow Child har et af de smukkeste vinterlandskaber på sin forside. Den er virkelig indbydende i sine lyse farver, og titlen i selskab dertil indbyder til en vinterleg eller vintereventyr på magisk vis. Det er i hvert fald hvad jeg håber, når jeg finder tiden til at dykke ned i den.

img_6135

Pick a Book You’re Likely to Buy as a Present

Af de bøger jeg har læst i år, har der været et par stykker som jeg godt kunne finde på at forære som julegaver, alt afhængig af hvem modtageren er. Hvis jeg skulle finde en boggave til en tante/bedstemortype (kvindelige familiemedlem eller lign.) så ville jeg vælge Min mormor hilser og siger undskyld. Den bog sidder stadig i hukommelsen hos mig, som en utrolig rørende fortælling om det unikke forhold mellem barn og mormor, og efter jeg er blevet gravid, kan jeg kun håbe at vores barn får så vidunderlige bedsteforældre som i den bog. Hvis jeg skulle vælge en bog til romantikeren, ville jeg vælge et eller andet af Rainbow Rowell, hun har virkelig gjort sit indtryk hos mig i år med hendes hjertevarme historier, hvad end det er til unge eller voksne. Hvis jeg skulle finde noget til fantasyelskeren, ville jeg helt klart vælge Uprooted! Den sidder stadig fast, som en af de bedste bøger jeg har læst i år af enkeltstående bøger.

Pick a Festive Themed Book

En bog der fanger de mange forskellige sider af juletiden er nok My True Love Gave to Me. Samlingen af noveller viser bare så fint hvordan man hver især fortolker julen, og hvad den betyder for hver enkelt. Den fejrer julen på forskellig vis i hver enkelt novelle, og netop derfor syntes jeg den er rigtig sød.

Pick a Book You Can Curl up with by the Fireplace

Det skal være en stille og rolig bog, måske noget børnelitteratur af en art. Jeg tænker måske Peter Pan eller noget Mary Poppins for at tilpasse den varme ild fra pejsen. Og samtidig med at det er gode historier, så er jeg overbevist om at man også ville få sig en lille øjenåbner med nogle af dem. Men der er jo rigtig mange gode børnebøger som vil passe perfekt til at sidde foran pejsen med, især hvis man har børn. Jeg tror også Peter Madsens Eventyrbogen vil være perfekt til det.

img_6138

Pick a Book You Want to Read over the Festive Period

Jeg har et par stykker, men i min naivitet kunne jeg godt tænke mig at få læst Little Women igen, men jeg må nok også snart erkende, eftersom vi allerede har 3 søndag i advent, at jeg nok ikke når det som jeg havde tænkt det. Derimod har jeg et par andre små julebøger, som jeg satser noget bedre på at nå igennem.

Pick a Book That’s So Good it Gives You the Chills

Der er et par stykker jeg kunne udvælge, det må jeg nok erkende. Jeg syntes i hvert fald det er svært at skulle vælge bare en, for de er hver især rigtig gode indenfor hver deres genre. Nogle af de bøger der har sat deres største præg på mig, og som stadig hjemsøger mig ’in the feels’ flere måneder efter, og det er Sarah J Maas’ bøger, hvor begge hendes serier afsluttes næste år, hvilket jeg både ser frem til og frygter – for så er de jo ovre!

img_6114

img_6131

Pick a Book Going on Your Christmas Wishlist

Det er endnu et af dem hvor det er svært bare at vælge en, men jeg har set mig lidt lun på The Graces af Laure Eve, som er den første i en ny serie om hekse. Den ser både vanvittig smuk ud og lyder interessant. Jeg syntes der kan gå lang tid imellem gode ’hekseromaner’, så jeg håber den her vil være rigtig god. Derudover har Lindhardt & Ringhof lige udgivet en ny revideret og ufattelig smuk udgave af 1001 nats eventyr, som jeg bliver nødt til at få fat i på en eller anden måde på et tidspunkt. Dertil er der også en del bøger i en håndfuld serier som jeg ser frem til at kunne forsætte, bl.a. The Fire Sermon og Fairyland.

Hvis andre skulle have lyst til at komme i lidt boglig julestemning, så skal I være velkomne til at besvare bogtagget. For at sætte lidt skub i det, så håber jeg at Iben, Louise og Sabina vil besvare spørgsmålene.

You may also like

2 Comments

  1. Åh, sikke et fint juletag – jeg ærgrer mig lidt over, at jeg først har set det nu …
    Sarah J. Maas er så dygtig – jeg har stadig ‘ACOMAF’ til gode (og ‘Throne of Glass’-serien), så jeg ved jo, at der er lækkerier i vente for mig i ’17.

    Og så jeg tror virkelig også, at ‘Eventyrbogen’ er en perfekt hyggebog – især hvis der er børn med. <3

    1. Uh, jeg glæder mig til at høre hvad du syntes om ACOMAF! Jeg vil bare så gerne have flere med på den bølge, for det er nogle fantastiske bøger; alt hvad Maas skriver er fantastisk! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *