Kiss That Frog: A Modern Fairy Tale (Cate Rowan, 2012)

Kiss That Frog: A Modern Fairy Tale

 

An artist agrees to frog-sit her niece’s pet, “Toad.” In a moment of whimsy, between cricket feedings, she kisses the frog. A short while later, she finds a handsome man in Regency clothing in her living room.

(Tekst fra goodreads)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

Jeg er jo en ‘sucker’ når det kommer til genfortællinger af eventyr, så da jeg faldt over denne lige e-bog tænkte jeg at den kunne underholde mig en aften. Og der var da heller ikke til mere end en enkelt aften med lige knap 40 sider. Jeg var lidt skeptisk om der nu var en holdbar historie i så kort en bog, om personerne var troværdige. Jeg vil sige at jeg er 90 % overbevist. Historien er den klassiske frøprins fortælling, bare i Los Angeles og lidt anderledes i og med den foregår på en enkelt weekend så vidt jeg læste det. Hovedpersonen Sofia skal passe sin nieces frø som hun af uransalige årsager begynder at opfatte som sin lille ven, til trods for at hun trodsigt sagde at hun hadede frøer til at starte med. Alligevel ender hun med at smække frøen et kys og vupti – der var prinsen.

Sofia var faktisk hurtig at relatere til fordi hun var meget virkelighedstro, og hendes skepsis og meget modsigende optimisme på vegne af sin niece og søster er intet mindre en sødt. Hendes reaktion overfor den mystisk opdukkende prins er heller ikke mærkelig – for hvem accepterer bare at en middelalderklædt mand pludselig befinder sig i ens stue? Forholdet mellem de to, som vi jo godt ved skal udvikle sig meget hurtigt er dog noget tvivlende. Ganske vist har Sofias libido en stor del at skulle have sagt (ja, der er en del undertoner at tage føling på piger), men i sidste ende viser det sig at være en lille killing i en dyrehandel der slår det sidste slag. Det havde jeg det ærligt talt meget svært med at acceptere. Jo jo, der er den der kærlighed ved første blik ting, men når nu det skal forestille at være et moderne eventyr forventede jeg nok noget mere realistisk i forhold til udvikling af følelser i modsætning til rå dyrisk tiltrækning, som i sidste ende bare er baseret på manglende samspil af modsatte køn.

Sagt på en måske lidt pænere måde; Kiss That Frog er en sød genfortælling man kan læse på en aften, hvis man ikke orker at gå i gang med en større eventyrgenfortælling, men alligevel har trang til den genre. Det er ikke et af nutidens større vidundere, men i bund og grund bare en sød historie (om end den så fordrejer vores virkelighed en smule).

2 star

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *