Dash & Lily’s Book of Dares (Rachel Cohn &David Levithan, 2012)

“I’ve left some clues for you.
If you want them, turn the page.
If you don’t, put the book back on the shelf, please.”

So begins the latest whirlwind romance from the bestselling authors of Nick & Norah’s Infinite Playlist. Lily has left a red notebook full of challenges on a favorite bookstore shelf, waiting for just the right guy to come along and accept its dares. But is Dash that right guy? Or are Dash and Lily only destined to trade dares, dreams, and desires in the notebook they pass back and forth at locations across New York? Could their in-person selves possibly connect as well as their notebook versions? Or will they be a comic mismatch of disastrous proportions?

(Tekst fra Goodreads)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Personligt elskede jeg Nick and Norah’s Infinite Playlist som film, jeg har endnu til gode at læse bogen. Så da jeg så forfattere parret stod bag denne bog var det en nem beslutning om at læse eller ej. På trods af mange bredt spændende anmeldelser på goodreads dykkede jeg med glæde ned i bogen og de forvirringer der opstod i Dash og Lilys udfordringer. Jeg fandt det både underholdende, men også fascinerede at to unge mennesker turde stole på hinanden på den måde de gør og rent faktisk udføre de udfordringer de får sig stillet. Samtidig kunne jeg ikke lade være med at forestille mig selv i deres sko og hvad jeg ville gøre hvis jeg fik den slags udfordringer.

Man er vel lidt tilbøjelig til pladder-ungdomsromaner sommetider og her falder den her meget godt ind under. Der er utrolig meget teenage drama både for drenge og piger, bare på hver deres måde og jeg er næsten sikker på at enhver kan relatere enten til Dash eller Lilys problemer. Hvad enten det er om ens forældre er skilt eller man er ham/hende den knap så populære i skolen. Personligt tror jeg at jeg fandt bogen så god som jeg gjorde fordi jeg kunne relatere til Lily på en hel del punkter. Hendes manglende tro på sig selv, uvidenhed om det modsatte køn (at hun som 16 aldrig er blevet kysset på den der rigtige måde – selv var jeg nok 23 før jeg fik mit første rigtige kys, og det fordi jeg selv pressede mig ud i den situation), eller hendes mangel på såkaldte ungdomseventyr som at drikke sig fuld (selv kan jeg tælle det på en hånd hvor tit jeg har været fuld, og jeg har aldrig været det i sådan en tilstand at jeg ikke kan huske hvad jeg har lavet, som mange unge mennesker ellers oplever). Jeg var så glad for Lily at hendes var mine favorit kapitler. Kapitlerne med Dash var også gode, men bare på en anden måde. For han var jo ham man som pigen var lidt små-forelsket i, på Lilys vegne selvfølgelig.

Samlet set syntes jeg Dash & Lilys Book of Dares er en sød fornøjelse at læse, måske endnu mere op til jul eftersom den finder sted i juledagene. Så hvis man ikke er alt for prætentiøs og kan overkomme de mange litteratur henvisninger og benævnelser, så syntes jeg helt klart man skal læse den. Samtidig er den et glimt ind i en ungdom man eventuelt stadig befinder sig i eller kan se tilbage på med et smil på  læben og genkende sig selv i enten Dash eller Lily.

4-star1

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *