Bookish Wonders #03

Som mange af jer godt er klar over, så var jeg jo et smut i London i starten af august, og man kan ikke tage til Londons boghandlere uden at komme hjem med bare et par bøger. For mit vedkommende var det bare 13 bøger (selvom en ikke er kommet med på billedet, men den var jeg i færd med at læse da jeg tog billederne). 13 er jo et uheldigt tal, og jeg har da også tilføjet et par bøger mere til samlingen siden da, men dem får I at se en anden gang. Men imens jeg denne weekend er til stur stur bryllup, så kan I nyde lidt bogporno.

img_5401

Eftersom jeg var i London lige da Harry Potter and the Cursed Child udkom, var det uundgåeligt at den røg med mig hjem i tasken. Da jeg også fik den til halv pris, så var det et tilbud meget svært at modstå. Jeg faldt over den fine udgave af A Handmaid’s Tale, og jeg har hørt at det er hendes bedste bog, og tænker at så måtte jeg hellere starte med den. Maresi var en dystopisk-agtig bog jeg faldt pladask for både på grund af baggrundsteksten, men også udseendet, og den glæder jeg mig til at læse. Så fandt jeg den første genfortælling på turen af Alice i Eventyrland i The Looking House Glass, og den måtte bare tilføjes til mine genfortællingshylder.

img_5402

The Girl From Everywhere var en ungdomsbog der tiltrak mig med det samme, for der er noget tidsrejseagtigt inde over den, og en pige der skal finde sin skæbne. Den anden genfortælling af Alice i Eventyrland faldt i tasken med Queen of Hearts, og mere er der vist ikke at sige om det. Som engelsk fagnørd kunne jeg heller ikke stå for den lille bog med gode citater fra Shakespeares bedste replikker, den var både fin af udseende og tiltalte mig engelskhjerte. Den lille bog The Tale of Peter Rabbit var et impulskøb, og i retrospekt måske ikke så godt et køb, for der er jo over 20 små bøger i serien, så det havde måske været smartere at købe en samlet udgave, men de små bøger her var bare ikke til at stå for, og jeg ser frem til at have dem alle sammen stående på hylden.

img_5405

Little Women var den sidste jeg manglede af de 4 Penguin Puffin bøger, så der var ingen tvivl om at den skulle med hjem. På British Museum fandt jeg den yderst interessante bog How to be A Heroine, som tiltaler mit feministiske hjerte, og jeg er spændt på at læse hvordan alverdens literære heltinder bliver behandlet. Og slutteligt fandt jeg at par små sorte Penguin Classics, og min lille samling af dem vokser langsomt. Jeg føler egentlig ikke behov for at eje dem alle sammen, men har det fint med at udvælge mine favoritter til at pynte min bogreol.

img_5407

Den sidste bog jeg også købte, som desværre ikke nåede med på billederne, er Rainbow Rowells Carry On, som jeg også allerede har læst, og nød i fulde drag.

Har I ellers fået nogle gode nye bøger på det seneste?

You may also like

5 Comments

  1. Sikke en skøn bogstak, du fik samlet dig der 🙂 London har virkelig nogle af de mest indbydende boghandler, så det er svært ikke at komme hjem med en tung kuffert 😀
    Jeg tror især jeg skal have kigget nærmere på de to Alice genfortællinger – jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om dem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *