Pulsens Koordinater (Nanna Lundgaard Arbøl, 2016)

”Pulsens Koordinater begynder med en kvindes mistede hjerte, og tager dig med igennem et sanseberusende hav af følelser, tanker og nye erfaringer. En skyggevandring gennem Københavns gader i jagten på hendes indre puls og storbyens vildskab, med hver tekst som et koordinat på denne rejse.”

(Tekst fra goodreads)

IMG_5149

Bogen får 2 ud af 5 stjerner.

Jeg blev kontaktet af forfatteren selv til at læse denne fine lille digtsamling, og normalt er digte ikke lige det jeg gør mig allermest i, men jeg tænkte at ville give det en chance til. Desværre, må jeg nok bare erkende at digte ikke er min stil. Jeg kan ikke dykke ned i dem, på samme måde som jeg kan med en hel roman, og det aspekt mangler jeg.

Det er jo ikke fordi Pulsens Koordinater er dårlig på nogen måde, jeg havde bare ikke den forbindelse som jeg gerne ville have dertil. Det gode ved de her digte er deres forbindelse til København, for selvom jeg ikke bor i byen, så har jeg da besøgt den en del gange, og en god portion af digtene kunne jeg sagtens sætte mig i de koordinater, mens andre forblev lettere tågede på det punkt. Jeg tror hvis man bor i byen, og færdes op og ned af alle de gader noget mere jævnligt end den årlige tur jeg efterhånden har derovre, så ville man få meget mere ud af digtene.

”Din tabte Bh, er for længst gået til bunds, et sted du ikke lige husker, Men du husker, hvorfor du endte hos din lidelsesfælle, blandt alle dine uheld, og nattens frasorterede stjerneskud.”

IMG_5152

Hele ideen med at binde digtene til Københavns gader er faktisk en ganske fin en, for det giver læseren noget at holde fast på, også selvom digtet i sig selv måske ikke giver alt for stor mening. Jeg tror bare det der ikke slog igennem for mit vedkommende er genren i sig selv. Som sagt er digte ikke min stærke side, og det faktum at det kun var en portion af digtene jeg kunne se for mig i deres gadenavne trak desværre også lidt ned. Når jeg kom til et digt hvor jeg kunne se gaden og omgivelserne for mig, blev det en smule bedre end de andre, så jeg har da mine favoritter.

Det er en fin lille rejsebog gennem Københavns gader, og hvis man er en ørn til digte og kender København fra ende til anden, så er det en super fin bog. Til en nordjyde som mig, så slår den bare desværre ikke helt igennem som den kunne have gjort.

You may also like

2 Comments

  1. Ærgerligt at den ikke var noget for dig – jeg var ellers ret glad for den, men jeg har også boet i København en del år, og knuselsker byen. Så måske hjalp det aspekt mig også lidt med forståelsen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *