E. Aster Bunnymund and the Warrior Eggs at the Earth’s Core (William Joyce, 2012)

Pitch, the Nightmare King, and his Fearlings had been soundly driven back by Nicholas St. North and company in the first Guardians’ adventure. But now Pitch has disappeared completely—and out of sight does NOT make for out of mind. It seems certain that he’s plotting a particularly nefarious revenge, and the Guardians suspect he might have gone underground. But how can they find him there?

Enter E. Aster Bunnymund, the only emissary of the fabled brotherhood of the Pookas—the league of philosophical warrior rabbits of imposing intellect and size. Highly skilled in martial arts (many of which he invented himself), Bunnymund is brilliant, logical, and a tunnel-digger extraordinaire. If the Guardians need paths near the Earth’s core, he’s their Pooka. He’s also armed with magnificent weapons of an oval-sort, and might just be able to help in the quest for the second piece of the Moonclipper.

(Tekst fra goodreads)

IMG_4948

Bogen får 4 ud af 5 stjerner.

The Guardians er virkelig ikke i nærheden af hvordan filmen er lavet, og det er på sin vis fint, for den historie der fortælles i bøgerne stikker dybere og har mere at fortælle end filmen. Der er også flere personer at holde styr på, hvilket gør det hele lidt mere forvirrende, men det bidrager også mere til historien, samt det af vi får mere baggrundshistorie. Det billede man har af de forskellige karakterer fra filmen er også helt forskelligt fra hvordan de bliver fremvist i bøgerne, og det er lidt underligt. For i starten så jeg stadig filmens udgaver for mig, men som jeg læser mere og mere om dem, så passer bøgernes billede af dem bedre og bedre.

En af de personer der har en større rolle i bøgerne er pigen Katherine. Hun er ikke en Guardian som de andre, der bliver tilføjet løbende, men hun er næsten mere interessant fordi hun helt almindelig i forhold til de andre. Hun er den forældreløse pige der binder de andre personer sammen, fordi hun formår at holde hovedet koldt og tænke klart når de andre ikke kan. Hun er også en af de få der kan tænke og huske at tænke på de menneskelige følelsesmæssige sider af sagen.

”Katherine sighed. Here they were, the oldes and wisest creatures on Earth and the greatest warrior-wizard of the age, yet they were behaving like a pair of braits. She’d been waiting for something like this to happen between them. They’d been aching for a fight since they’d met!”

Den anden bog tilføjer påskeharen, eller hvad der skal forestille påskeharen, som et forhistorisk dyr af ukendt natur, som ikke har nogen kendskab til mennesker og deres natur. Han træder til for at hjælpe de andre Guardians da Pitch kidnapper en af deres egne og tager ham med til jordens kerne. Som den slags ting gør, så ender det i et stort slag, men ikke uden at visse ting bliver afsløret og gør baggrundshistorier lidt mere interessante.

Det er en rigtig sød børnebogsserie, som jeg håber at kunne få lov til at læse højt for nogle børn i fremtiden, enten mine egne eller andre børn på en eller anden måde. Men de er også søde at læse for sig selv, om ikke andet så er det sjovt at læse lidt om hvordan myterne bag de forskellige fabeldyr kan fortolkes.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *