The Rosie Effect (Grame Simsion, 2014)

Forty-one-year-old geneticist Don Tillman had never had a second date before he met Rosie.

Now, living in New York City, they have survived ten months and ten days of marriage, even if Don has had to sacrifice standardized meals and embrace unscheduled sex.

But then Rosie drops the mother of all bombshells. And Don must prepare for the biggest challenge of his previously ordered life – at the same time as dodging deportation, prosecution and professional disgrace.

Is Don Tillman ready to become the man he always dreamed of being? Or will he revert to his old ways and risk losing Rosie for ever?

(Tekst fra goodreads)

IMG_5018

Bogen får 4 ud af 5 stjerner.

Sidste år læste jeg den første bog hvor man mødte Don Tillman og hans sære tilgang til livet. Eller måske er den ikke nødvendigvis sær, den er bare meget lige til og helt vildt logisk, hvilket måske gør den underlig for os der ikke er helt så logiske og lige til. Utroligt nok formåede han at finde en hustru, og som bogen her indleder så venter de sig pludselig deres første barn.

Det kan kun gå galt. Spørgsmålet er bare hvor galt det vil komme til at gå. Jeg sad flere gange igennem lydbogen og tænkte ’Nej! Nej! Nej!’, det går slet ikke. Men det gjorde det alligevel, på den lille skala. Don er umiddelbart ikke helt indfundet med tanken om at skal være far, men ikke desto mindre sætter han gang i Projekt Baby for at uddanne sig selv i alt hvad han kan om småbørn inden hans og Rosies barn kommer til verden.

Selvom Don ikke er den perfekte partner – på flere punkter end et – så syntes jeg stadig han er bedårende i hans iver for at tilfredsstille sin hustru. Jeg syntes det er vildt søde den måde han sætter Projekt Baby i gang i forsøget på at blive en bedre far, når den tid kommer. At han så angriber visse ting på helt forkert vis, resulterer bare i komiske situationer som Don selvfølgelig slet ikke forstår er forkerte.

På et tidspunkt sad jeg og var bange for at bogen ville ende sørgeligt, og jeg var faktisk ret nervøs for hvordan den ville ende. Heldigvis skete det ikke, den endte forholdsvist godt og Don kunne sige hej til sit nyfødte barn.

Selvom The Rosie Effect er ganske fin, så er den ikke nødvendig. Man kan god undvære den, for slutningen på den første bog var så fin i sig selv at man godt kan forestille sig at Don og Rosie vil leve sammen i et godt parforhold. Ikke desto mindre var det alligevel underholdende at læse om det næste kapitel i deres liv.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *