Series of Unfortunate Events #4-7 (Lemony Snicket, 2000-01)

You have undoubtedly picked up this book by mistake, so please put it down. Nobody in their right mind would read this particular book about the lives of Violet, Klaus, and Sunny Baudelaire on purpose, because each dismal moment of their stay in the village of V.F.D. has been faithfully and dreadfully recorded in these pages. I can think of no single reason why anyone would want to open a book containing such unpleasant matters as migrating crows, an angry mob, a newspaper headline, the arrest of innocent people, the Deluxe Cell, and some very strange hats. It is my solemn and sacred occupation to research each detail of the Baudelaire children’s lives and write them all down, but you may prefer to do some other solemn and sacred thing, such as reading another book instead.

(Tekst fra goodreads)

IMG_5019

Hver bog får 3 ud af 5 stjerner.

Baudelaire søskende bliver ved med at blive sendt til uduelige værger, og de bliver ved med at blive jagtet af grev Olaf, som altid på meget forunderlig vis finder ud af hvor de er, uanset hvor de bliver sendt hen. Mysteriet og søskendes forældre og forbindelsen til bogens forfatter løftes ganske let, men intet er endnu afsløret.

Det kan godt blive en smule trægt at læse/høre sig igennem den næsten samme historie med Baudelaire søskende i hver eneste bog. Man ved godt hvad der kommer til at ske i hver bog, uanset hvordan man sætter den op. Det eneste man rent faktisk kan se en smule frem til, er hvor meget der bliver afsløret af det store spørgsmål om forbindelsen mellem børnene og forfatteren Snicket.

I den fjerde bog bliver børnene sendt på en tømrerfabrik, hvor de bliver sat til at skære træstammer og slibe dem til. Det er hårdt arbejde, men måske nok også en okay forberedelse til deres triste liv i den femte bog hvor de bliver sendt i skole som trist forældreløse børn og kommer ud for alverdens mobning, både fra de andre elever, men også fra lærerne. Der er dog et lille lyspunkt på skolen, og det er Quagmire søskende de møder og bliver rigtig gode venner med. Desværre er Olaf også ude efter dem og deres formue, og så ved man godt hvad det ender med.

I den sjette bog bliver børnene sendt afsted til hvad der virker som de perfekte værger, der bog i en kæmpe lejlighed hvor børnene ikke kommer til at mangle noget. Desværre er der det, at den påståede beskyttende kvinde viser sig at stå i ledtog med Olaf, og pludselig har Baudelaire børnene endnu en skurk i hælene. Olaf og hans nye kæreste følger da også efter børnene i den syvende bog, hvor de bliver opdraget af en hel landsby med en forfærdelig masse regler. Dog går det endnu mere galt end før, for det lykkedes Olaf at få børnene falsk anklaget for mordet på ham selv.

De er næsten alt for nemme at komme igennem i den her serie, fordi de ligner hinanden så meget. Heldigvis bliver der i slutningen af den syvende bog her lagt op til at de næste i serien ikke følger helt samme mønster som alle de forrige. Der bliver også afsløret flere små detaljer om deres forældres fortid og forbindelsen mellem dem og den såkaldte forfatter Lemony Snicket, som jeg håber at finde mere ud af i den sidste halvdel af serien. Hvis ikke det var fordi jeg nu er kommet så langt i serien, så kunne jeg godt finde på at stoppe nu, men på den anden side; jeg er over halvvejs, nu kan jeg lige så godt gøre dem færdige og håbe at de sidste bøger er lidt mere spændende og afslørende om det store mysterium.

Har du læst/lyttet til dem, og hvad syntes du i så fald om dem?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *