Boglege

Katja begyndte for noget tid siden en bog-leg som hun desværre måtte give slip på. Af den grund syntes jeg da ikke vi skal lade hendes arbejde gå til spilde, eller lade de svar jeg selv havde tænkt godt og grundigt være til ingen verdens nytte. Derfor bringer jeg her de svar jeg havde forberedt.

 

Hvilken populær forfatter har du – trods populariteten – aldrig læst en bog af?

E.J. James, forfatteren af Fifty Shades of Grey. Da bøgerne blev hypet så meget som de gjorde slog jeg næsten per automatik bremseklodserne i og har siden benægtet at læse dem, uanset hvor mange siger at de faktisk er okay. At hele genren siden er blevet et endnu større fænomen har bare fået mig til at holde foden på bremseklodsen. Jeg havde det på samme måde da Twilight kom ud, vampyr-pandemien gjorde at jeg hurtigt blev træt af hele genren. Det faktum at jeg – før Fifty Shades kom til Danmark – har ladet mig fortælle at Fifty Shades helt simpelt er en 90% identisk genfortælling af Twilight, bare tilsat lidt sexscener, ja, så gider jeg da heller ikke læse en bog jeg allerede har læst, ganske vist selvom den måske er 10% anderledes.

Hvilken bog du helst vil se blive filmatiseret?

Hmm, der er rigtig mange bøger jeg gerne så på storskærmen og så alligevel ikke, for problemet er at når de kommer på storskærmen skal man pludselig forholde sig til at andre har udtænkt hvordan tingene skal se ud, og det er ikke nødvendigvis sådan jeg selv har forestillet mig det. I den seneste tid med den trend der er med eventyrgenfortællinger i stor stil er der en serie som jeg inderligt håber når storskærmen på et eller andet tidspunkt. Der er Marissa Meyers Lunar Chronicles. Jeg fortaler den her serie en hel del over det hele, men det er simpelthen fordi jeg syntes den er så fabelagtig at alle burde læse den og nyde dens genialhed. Det er eventyret, men alligevel så twistet at det er helt nyt og inderligt spændende. Og så kunne jeg bare godt tænke mig at se det univers i ’virkeligheden’ som Marissa har skabt i den fjerne fremtid med beboere på månen.

2014-03-27 16.55.34

Hvilken bog planlægger du at læse i sommerferien?

Der er jo mange på to-read listen, men den jeg helt præcist planlægger at købe som sommerferielæsning i lufthavnen til sommer er Robert Galbraiths andet udspil, her selvfølgelig Rowlings anden bog under pseudonymet Galbraith. Den første i krimiserien var faktisk ret god på trods af at jeg ikke er til krimier generelt, så at jeg blev fanget af den her er en bedrift i sig selv. Nu skriver Rowling jo fantastisk så det undrer mig egentlig ikke. Så The Silkworm ryger lige fluks ned i carry-on tasken her til sommer, og så er jeg sådan set ligeglad med at den måske kommer til at veje en smule ekstra fordi den jo desværre nok kommer i hardback først.

Hvilken forfatter ville du give din højre arm for at møde?

Den står meget lige mellem tre; den ene er næsten åbenlys for hende har alle lyst til at møde og det er selvfølgelige JK Rowling der er tale om. Grunden er simpel, hun har påvirket min læseopvækst så meget at jeg vil takke hende og fortælle hende for jeg ved ikke for hvilken gang hvilket pragtfuldt stykke litteratur hun har skabt. Mest af alt også for at høre hvordan hendes tanker drejer sig om de ideer hun finder på til historier, I’d like to pick her brain so to say. De to andre er måske lidt sværere, Jane Austen eller Shakespeare. Begge har skrevet så fantastisk og vidunderlige fortællinger og jeg tror også de er nogle vanvittigt interessante personligheder som har masser at tale om.

2014-03-27 16.55.29

Den længste bog du har læst – Og var den det værd?

Det var bogen Den Første af Justin Cronin (The Passage på engelsk). Det var et læseeksemplar fra mit tidligere arbejde i Bog & ide og det var primært forsiden der fangede mig, og tykkelsen, fordi jeg gik ud fra at den ville kunne underholde mig i et godt stykke tid. Der tog jeg så fejl fordi jeg sad til langt ud på natten af spænding ved hvert kapitel, og det siger noget af jeg læste den på dansk! Den var på lidt over 1000 sider og det tror jeg faktisk også anden bog i serien var, og nu går jeg bare og venter spændt på den tredje bog.

En bog du synes er stærkt undervurderet og som alle bør læse.

Old Magic af Marianne Curley. Det er en ungdomsroman som jeg altid kan vende tilbage til og jeg forelsker mig i den på ny hver gang jeg læser den. Den har bare det hele; romantik, forbandelser, teenagedrama, tidsrejser, rigtige riddere og kampen om æren og kærligheden. Jeg kan læse den igen og igen og jeg tror aldrig jeg bliver træt af den. Desværre er den ikke så hype som så mange andre bøger og det syntes jeg er synd for den er bare fantastisk.

2014-03-27 16.55.42

En slutning på en bog, som tog dig med storm (Ingen spoilers!)

Her må jeg nok ty til en af de få krimier jeg har læst, The Cuckoo’s Calling af Robert Galbraith. Igennem hele bogen sad jeg og forsøgte at gennemskue whodunnit?! men jeg kunne godt nok ikke se det. Da ’skurken’ blev afsløret til sidst blev jeg så paf og overrasket at jeg ikke kunne lade være med at sidde tilbage og være forbløffet endnu engang over Galbraiths (som vi jo godt ved er Rowlings) måde at skrive om det usagte og overraske os på ny hver gang. Det er blandt andet også derfor det her er en krimiserie som jeg måske godt kan læse i fremtiden.

Hertil har jeg så prydet indlægget med nogle billeder at nogle rigtig fine fyrfadsstager jeg fandt i dag i Søstrene Grene. Så vidt jeg kan se er det en ny serie hvor der er 5 eller 6 forskellige at vælge imellem, der var dog kun 4 tilbage at vælge i mellem da jeg var nede i butikken, men jeg har planer om at kigge ned igen en af de kommende dage for at se om de har fået nogle af de andre.

2014-03-27 16.55.22

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *