His Dark Materials #KæreWonders

“Lyra had to adjust to her new sense of her own story, and that couldn’t be done in a day.”

Kender I det med at have læst en rigtig god bog, og man har bare ikke lyst til at lægge den fra sig igen? Når man fordyber sig så voldsomt i en bog og den verden, der bliver penslet at man ikke har lyst til at give slip på den. At man rejser dertil i sine drømme fordi man bliver så opslugt af at læse, at man ikke kan tænke på andet, selv når man har lagt bogen fra sig. Når man pludselig bliver plaget af de berømte book-hangovers. Det er der sikkert mange af jer der gør. Den følelse man har, når man føler man lever i verden mellem siderne og ikke på nogen tidspunkt har lyst til at give slip. Og når den sidste side er vendt og bogen er lukket, har man kun lyst til at starte forfra, men hvad så med alle de andre bøger man også gerne vil læse?

For det store problem er ikke så meget at man ikke kan læse sig ind i nye verdner, men mere at finde tiden til rent faktisk at genopleve de elskede verdner man har stiftet bekendtskab med, og sukker for at vende tilbage til. For efter ny-forelskelsen ved opdagelsen af den nye verden vil det jo ikke være det samme som første gang man læste den. Måske kan det være at det kun var i første omgang at verdenen var så magisk og medrivende som den var. Hvad gør man så når man rent faktisk har fundet tiden til at vende tilbage til den magiske verden, man husker som fantastisk? Det er præcis det dilemma som Louise (fra Kære Dig) og jeg besluttede os for at tackle. Vi fandt ud af, at for begges vedkommende, er det rigtig lang tid siden vi har læst His Dark Materials trilogien af Philip Pullman, og blev enige om at finde ikke mindst tiden, men også fællesskabet ved at genlæse de tre bøger.

IMG_4852

Vi har begge længe overvejet at det var på tide at genlæse dem, personligt kan jeg ikke huske hvornår jeg sidst har læst dem, og jeg kan kun huske de større detaljer, men jeg savner at kunne grave ned i de mindre detaljer. Jeg savner at fordybe mig i Lyras London, løbe afsted med Will, dykke ned i mysterierne og opdage hvad Støv er for første gang igen. Og for at vi ikke skal være ene om fornøjelse ved en genlæsning besluttede vi os for at lave en fælles read-a-long for alle der har lyst over de næste 3 måneder hen over sommerferien.

Hvis du har lyst til at deltage, hvad end det er første gang eller 17 gang du læser bøgerne, så har du stadig lidt tid endnu til at finde dine udgaver frem og støve dem lidt af, hvis det er ligeså lang tid siden du har læst dem, som det er for os. Den 1 juni vil vi begge offentliggøre vores fælles læseplan og diverse andre ting vi har planlagt. Jeg kan dog løfte sløret for at vi har planlagt en konkurrence i forbindelse med readalongen, hvor aktiv deltagelse er en stor del af konkurrencen. Den vil vi også fortælle mere om i næste indlæg. Jeg kan da sige at præmien til konkurrencen er meget relateret til bøgerne.

IMG_4860

IMG_4871

Om du har lyst til at læse bøgerne på dansk eller engelsk er helt op til dig, for historierne er jo de samme, og jeg glæder mig rigtig meget til at dele min læsning med jer over de næste par måneder, og jeg håber at høre hvordan jeres læseoplevelse også bliver. Hvis du har lyst til at være med så brug endelig #KæreWonders så vi alle kan følge med i hinandens læsning.

Stay tuned til den 1 Juni, hvor næste del af fælleslæsningsplanen bliver tilgængelig samt en del andre ting vi har planlagt i forbindelse med vores sommer readalong. I mellemtiden kunne jeg godt tænke mig at høre dine tidligere oplevelser med at læse His Dark Materials, og om I har lyst til at deltage?

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *