Vilde bølger (Jennifer Donnelly, 2015)

Tak til Alvilda for anmeldereksemplar.

De unge havfruer, Serafina og Neela er på en desperat jagt efter hver deres magiske talisman, som de skal bruge i kampen mod den ondskab, som er ved at samle sig i de undersøiske riger. Men havfolk, som de før havde stolet på, viser sig nu at være forrædere.

(Tekst fra goodreads)

IMG_4403

Den anden bog om Serafina og hendes veninder fortsætter lige hvor den forrige slap. De er endnu en gang på flugt, men denne gang er de heldigvis ikke alene. Desværre ender de alligevel med at blive spredt for alle vinde i deres flugt, og de begiver sig hver især på jagt efter de talismaner der skal hjælpe dem i deres projekt ’Red Havverden’.

Jeg har altid syntes at fortsættelsesbøger der tager fat lige hvor den første slap starter rigtig godt. Jeg kan godt lide hvordan bøgerne bliver koblet rigtig godt sammen på den måde, især hvis man kan komme til at læse dem lige efter hinanden som jeg gjorde med den her. Serafina er blevet en smule klogere end sidste gang, og hun er også blevet lidt mere moden siden sidst. Der er stadig en hel del rebelsk teenager i hende, men det er forsvundet en lille smule. Hun mangler stadig at vokse op en hel del, men hendes historie er jo heller ikke færdig.

”Lige siden havde Sera været bekymret for, om ducaen og hans tapre folk havde overlevet. Hun håbede virkelig, at de var i god behold. Hvad hun ikke havde fortalt nogen og dårligt nok turde indrømme over for sig selv, var, at hun havde forelsket sig i den gådefulde Blue.”

Den her bog fokuserer på Serafina og Neela, og deres karakterer bliver uddybet en hel del, og deres baggrund bliver forklaret noget mere. Der kommer også en del flere informationer om hele deres såkaldte store mission om at redde havbunden, så alt i alt er det rart med mere information om hele den verden. Det er stadig som om en del ting bare bliver smidt i hovedet på dig, og så forventes det at man ved hvad det drejer sig om, men knap så meget. Det kan også bare være fordi man nu har lidt bedre kendskab til det univers, at visse ord og begreber ikke virker alt for forstyrrende.

Serafinas karakter var som sådan okay bygget op i den første bog, men det var meget rart at høre med om Neela, også selvom hun er næsten lige så naiv som Serafina.

”Jeg er sikkert bare nervøs, fordi jeg ved, jeg får halen på komedie, når far og mor ser mig igen, tænkte hun. Og tanken var lige ved at få hende til at vende om og svømme tilbage til Kandina. Hendes forældre ville være vrede. De ville kræve forklaringer. Og dem skulle de også nok få. Men hun ville ikke længere finde sig i at få at vide, at hun var gal. Det var det slut med.”

Neelas familie har været udsat for samme lignende angreb som Serafina, men dog ikke helt som voldsomt. Hun har stadig sine forældre, men der var ærligt talt enkelte gange hvor jeg ikke kunne lade være med at tænke at det nok havde været bedre hvis hun ikke havde. Det er godt nok længe siden jeg er stødt på så inkompetente forældre, der er så dumme at høre på. At Neela så lader sig indvillige i sine forældres dumme beslutninger, siger også lidt om hende. Heldigvis, kan man vel sige, skal hun bare bruge lidt tid på at tage sig sammen til at finde ud af at hun altså ved bedre end sine forældre. Hvis ikke hun havde gjort det, var der ikke kommet meget mere eventyr i historien.

Der kommer lidt mere skub i tingene som den her bog skrider frem, for konspirationerne begynder at komme til overfladen (så at sige) og ting bliver afsløret. Dem Serafina troede hun kunne stole på, viser sig at skjule helt andre sider. Planer der har været gemt væk i flere år dukker nu frem, og Serafina og hendes veninder får endnu større problemer på halen. Jeg kan godt lide selve historien i det her, der er mange flere intriger en i første omgang, og det er rart, for det giver den lidt mere kant end den første bog. Den har stadig teenage-naiviteten, men der kommer lidt mere fart over tingene som de udvikler sig. Jeg håber at de næste to bøger giver mulighed for at udvikle de andre veninder, og det store mysterium der langsomt begynder at udfolde sig.

4-star1

You may also like

2 Comments

  1. Den serie kender jeg slet ikke til. Har ellers læst de to første bøger i hendes anden serie ‘The Tea Rose’ (den første var rigtig hyggelig, nr. 2 knap så god).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *