Water Song (Suzanne Weyn, 2006)

Young, beautiful, and wealthy, Emma Pennington is accustomed to a very comfortable life. Although war rages abroad, she hardly feels its effect. She and her mother travel from their home in Britain to the family estate in Belgium, never imagining that the war could reach them there. But it does.

Soon Emma finds herself stranded in a war-torn country, utterly alone. Enemy troops fight to take over her estate, leaving her with no way to reach her family, and no way out.

With all of her attention focused on survival and escape, Emma hardly expects to find love. But the war will teach her that life is unpredictable, people aren’t always what they seem, and magic is lurking everywhere.

(Tekst fra goodreads)

IMG_4501

Water Song er en sød og nogenlunde moderne genfortælling af Frøprinsen. Den tager lidt udgangspunkt i krigstiden, og det syntes jeg var et frisk pust til nogle af de andre bøger jeg har læst i den her serie. Det var som om det gjorde det hele lidt mere realistisk i sine omgivelser, og gjorde historien en smule mere holdbar. Den har stadig eventyrelementet og naiviteten derfra, men der var noget med brutaliteten af krigstiden der tog brodden af det, så at sige.

Emma er en ret handlekraftig karakter, som ikke er bange for at tage i egen hånd. Hun er også hurtigt tænkende og ikke nær så bange for fjenden som så mange andre. Det er altid rart at se stærke kvindelige karakterer i eventyrgenfortællinger, mest af alt fordi det nok er en af de mest indlysende ting at ændre på – i hvert fald hvis du spørger mig. Derfor var det rart at se Emma tage tingene i egen hånd og ikke være nær så bange for hvad der skete med hende.

Den famøse kærlighed-ved-første-blik der er i alle eventyr er stadig til stede en smule i genfortællingen. Den går godt nok kun den ene vej. For selvom Emma påtager sig at beskytte Jack, så bliver hun i hvert fald ikke forelsket i ham. Det gør han til gengæld, men det kan også til dels tilskrives at han falder for den første der har reddet hans liv. Det hate/love forhold der udspiller sig mellem dem er let underholdning, og selvom man ved hvad der vil ske i slutningen, så var det alligevel ret sødt.

Alt i alt er Water Song en af de bedre sødsuppe-genfortællinger og jeg kunne faktisk godt tænke mig at læse en kort efterfølger til at finde ud af hvordan Emma og Jack har styret sig igennem den krigstid de befandt sig i, og det liv de skal forsøge at sætte op bagefter.

4-star1

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *