Film Wonders #Disney

Som mange af jer ved, så elsker jeg eventyrgenfortællinger. Og man kan ikke nævne eventyrgenfortællinger uden på en eller anden måde at komme omkring Disney. Selvom Disney forsøger at fortælle de originale eventyr, så er det sjældent de holder sig til originalen. Tværtimod, så er mange af dem fordrejet efter et bestemt hoved, der sidder fast i en bestemt tankegang. Men det er en helt anden diskussion, som jeg ikke vil komme ind på her.

Hvad jeg rent faktisk havde på sinde var at snakke lidt om det film imperium Disney har fået opbygget, først i form af deres animationsfilm, og i de seneste år er de så begyndt at udvide det med en masse live-action adaptationer. Det skal dog siges at det ikke kun er Disney der laver disse live-action versioner af kendte historier, men de sidder øverst på listen, og det er ikke uden grund. Alene i år kan man se Disney på filmplakaten flere gange med endnu flere bud på live-action versioner.

For nylig er The Jungle Book blevet filmatiseret, med et stort stemmecast til de flotte animerede dyr, heriblandt Scarlett Johansen (som jeg har hørt man kan høre synge, hvis man vælger at blive siddende til slut credits). Ej heller skal vi glemme det nye bud på The Huntsman og Alice Through the Looking Glass, hvor den seneste på stammen får premiere i næste måned. Sidstnævnte to er som bekendt også efterfølgere til to andre live-action adaptationer der kom for nogle år tilbage. Men som vi ved, så har Disney flere kort i ærmet og vi kan læne og godt tilbage i biografsædet de næste mange år med alle de film de har ideer til at smide på tegnebrættet, hvis de ikke allerede er lavet og vi bare venter på en premiere dato.

I de kommende år kan vi forvente at se Pete’s Dragon udfolde sig i sin grønne form på det store lærred, igen tror jeg at vi kan forvente lidt animation for at virkeliggøre denne del af filmen. De fleste af os ved også at Emma Watson har foreviget rollen som Belle i deres live-action af Beauty & the Beast som forventes til næste år. Men der er mange flere på vej.

Fra 2018 kan vi også forvente en Jungle Book: Origins som bliver en motion capture film der skal fortælle historien om blandt andet Baloo og de andre i junglen, inden Mowgli kom og gjorde livet besværligt for dem. Cruella er også på tegnebrættet, i håbet om at gøre succesen med Maleficent efter. Her vil vi få historien om Cruellas unge år, og hvad der gjorde at hun blev som hun blev. Og når man taler om Maleficent, så kan man vel ikke komme uden om en 2 til den også, foruden en 2er til Hansel & Gretel; Witch Hunters i samme følge. For ikke at tale om muligheden for en Jungle Book 2, når først vi har fundet ud af hvordan den første her bliver modtaget.

Mulan er også en idespire, en som jeg personligt ville elske at se som live-action. Taget i betragtning at Ming-Na Wen i sin tid lagde stemme til Mulan i den amerikanske, ser jeg ingen grund til at hun ikke også kan kropsliggøre Mulan i virkeligheden. Der har også været en del rygter om The Little Mermaid, som også på et tidspunkt inkluderede Emma Watson i titelrollen, men det blev vist aldrig til noget. Ikke desto mindre forlyder det nu at Chloe Grace Moretz (det nye ansigt for The 5th Wave filmene) har taget titelrollen, og man mangler bare at finde en instruktør for at kunne gå i gang.

The Sword in the Stone er blevet pitchet og en af folkene bag Game of Thrones skulle efter sigende have fået lov til at få en finger med i spillet, så det skal uden tvivl nok blive en spændende udgave. Hele to film er blevet udtænkt om Tinkerbell, hvoraf den ene efter sigende skulle have Reese Witherspoon på rollelisten til titelrollen. Hvordan de hver især kommer til at udfolde sig ved ingen vist helt endnu. Der er også snak om to forskellige film med Pinocchio, men hvordan historien skal fortælles i dem vides vist ikke helt endnu. Dog er det vist blevet klargjort at Robert Downing Jr rigtig gerne vil spille Gepetto i en af udgaverne.

Et par andre måske lidt mere diffuse ideer er at lave live-action film af Dumbo, Winnie the Pooh og Night on Bald Mountain (en af sekvenserne fra Fantasia), som jeg ikke rigtig kan se hvordan de har tænkt sig at gøre. Der er også snak om en Prince Charming film, som jeg ikke kan gennemskue hvad præcis den skal handle om, for der er jo ufatteligt mange prince Charmings. Det samme med en film der skulle hedde Genies, baseret på Genie fra Alladin. Slutteligt en karakter ved navn Rose Red, som skulle være en lidt glemt eventyrprinsesse der altid bliver sat til side til fordel for Snehvide.

Om alt andet så er der nok at gå i gang med fra Disneys side, og rigeligt vi andre dødelige kan glæde os og længes efter at komme til at se i biografens mulm og mørke. Personligt glæder jeg mig rigtig meget til Beauty & the Beast, det har altid været et af mine favorit eventyr, og jeg er spændt på at se hvad de gør ved det i live-action format. Mulan og Pete’s Dragon er jeg også noget nysgerrig efter at se hvad de gør ved, og for slet ikke at tale om Tinkerbell, som jeg også elsker.

Hvad med jer? Er der nogle af disse film der kommer som en overraskelse, og hvilke vil I glæde jer til at se?

You may also like

1 Comment

  1. Jeg personligt glæder mig meget til “skønheden og udyret” da det nok er en af mine yndlings.
    Hvor nyheden med en film om Cruella overraskede mig lidt. Men på den anden side vil hun være en perfekt skurke figur at bruge hvor man ser ind bag facaderne hos.
    Til det glæder jeg mig meget til at se hvad de kan/har fundet på der. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *