Bog-pennevenner (#SavetheCulture)

“Words are, in my not-so-humble opinion, our most inexhaustible source of magic. Capable of both inflicting injury, and remedying it.”

Ord er i sin enkelhed noget af det mest magtfulde vi kan besidde. De kan få os til at le, få os til at græde, for os til at føle elsket eller skræmt, de kan sågar fortrylle os til helt andre verdner. Ord er med til at bygge broer og fortrylle os på deres helt egen måde. I bøger har de evnen til at overskride grænser på flere plan, og de kan være med til at bringe folk sammen.

Forleden sagde jeg ”ja tak” til at deltage i en international Book Exchange i et forsøg på at redde kulturen. Projektet hedder #SavetheCulture, men hvor det egentlig stammer fra har jeg ikke formået at finde helt ud af. Det er som sådan også lige meget, og tilføjer det lidt af charmen syntes jeg faktisk.

IMG_4337

#SavetheCulture går i sin enkelhed ud på at sende bøger verden rundt til en masse mennesker som man ikke kender. Jeg faldt for det med det samme, for hvem kan ikke lide at modtage post, og ovenikøbet bogpost! Projektet løber igennem de sociale medier, og du kan også komme til at deltage med det samme hvis du har lyst til det. Det eneste du skal gøre er at finde bloggens facebook profil (eller min tweet om det), like det og så modtager du en besked fra mig. Heri får du yderligere instrukser for hvad du skal gøre for at føre projektet videre. Kort fortalt modtager du en adresse af mig med den person du skal sende en bog til og gerne en personlig besked dertil også, med resten af informationerne om hvordan du fører projektet videre.

I sin enkelhed skal du vælge en rigtig god bog som du gerne vil sende videre til en vildt fremmed, bare fordi det er en rigtig god bog, du syntes alle skal læse, samt vedlægge en lille personlig hilsen. Bogen skal nok helst være på engelsk fordi det jo er et internationalt projekt. Til gengæld for den ene bog du sender ud, kan du med sikkerhed forvente at modtage x antal bøger med posten i den nærmeste fremtid. Hvor mange bøger du selv ender med at modtage er ukendt, for det afhænger helt og aldeles af hvor stor respons der er på dit eget opslag og din videreformidling af projektet.

En ting er sikkert, jeg glæder mig i hvert fald til at deltage og sende en fabelagtig bog ud i verden, og så er jeg spændt på at se hvor mange jeg vil modtage i retur fra ukendte bogelskere verden over.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *