Harry Potter and the Philospher’s Stone (JK Rowling, 2015) – Illustrated (Jim Kay)

Harry Potter thinks he is an ordinary boy – until he is rescued by an owl, taken to Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, learns to play Quidditch and does battle in a deadly duel. The Reason: HARRY POTTER IS A WIZARD!

(Tekst fra goodreads)

IMG_4072

Vi kender alle sammen historien om Harry Potter og hans første eventyr i den magiske troldmandsverden. Jeg tror da i hvert fald det er meget få der ikke kender til den, og hvis du er en af de få kan jeg kun anbefale at du kommer i gang med at lære Harry, og resten af hans venner, at kende. Personligt har jeg ikke tal på hvor mange gange jeg har betrådt Hogwarts genkendelige gange i selskab med Harry, Ron og Hermione, og af den grund virker Hogwarts bare som et andet hjem når man bladrer igennem siderne. Da det blev offentliggjort at bøgerne nu ville blive udgivet i illustrerede udgaver, var jeg ikke i tvivl om at de vil ende hjemme på mine hylder.

Jim Kay har gjort et fortrinligt stykke arbejde, og jeg kan stadig se en hel del af tegningerne for mine øjne. For selvom de ikke alle sammen er helt i trit med hvordan jeg selv har forestillet mig hvordan tingene ser ud, så kan jeg sagtens sætte mig ind i den tankegang Kay har gjort sig med at fremtrylle de fabelagtige tegninger. Nogle af de måske mest imponerende illustrationer er helsiderne med flotte portrætbilleder af nogle af de største (og vigtigste) karakterer. Siden med Dumbledores billede kan her nævnes som det ene, og det er simpelthen så smukt, og har de mindste detaljer med. Jeg ville næsten ønske at han var malet i shorts så man kunne få kortet af the tube med på hans knæ!

“There are some things you can’t share without ending up liking each other, and knocking out a twelve-foot mountain troll is one of them.”

Jeg vil ikke gå i for mange detaljer om selve historien fra De Vises Sten (igen, fordi jeg går stort ud fra at mange af jer læsere i forvejen kender den, og ikke har behov for at jeg genfortæller den endnu engang), men vil blot afslutte med at fortælle lidt om min læseoplevelse med denne bog. Min forventning var ikke voldsomt stor, for jeg kendte jo historien, men jeg blev alligevel utrolig positivt overrasket hvor stor virkning de flotte billeder har. Jeg læste bogen i stille og roligt tempo, ca med et kapitel om dagen, og det var ren fornøjelse. Det var simpelthen så fantastisk at fordybe sig i historien igen i det tempo. Billederne bidrog med meget mere end jeg havde regnet med, og selvom jeg endnu ikke har børn, så er jeg ret overbevist om at det er denne udgave jeg vil hive frem når mine børn skal introduceres for Harry og alle hans venner.

5 star

You may also like

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *