Nicholas St. North and the Battle of the Nightmare King (William Joyce, 2011)

Before SANTA was SANTA, he was North, Nicholas St. North—a daredevil swordsman whose prowess with double scimitars was legendary. Like any swashbuckling young warrior, North seeks treasure and adventure, leading him to the fiercely guarded village of Santoff Claussen, said to be home to the greatest treasure in all the East, and to an even greater wizard, Ombric Shalazar. But when North arrives, legends of riches have given way to terrors of epic proportions! North must decide whether to seek his fortune&amp…or save the village.

When our rebellious hero gets sucked into the chaos (literally), the fight becomes very personal. The Nightmare King and his evil Fearlings are ruling the night, owning the shadows, and sending waves of fear through all of Santoff Clausen. For North, this is a battle worth fighting…and, he’s not alone. There are five other Guardians out there. He only has to find them in time.

(Tekst fra goodreads)

IMG_4159

En anden af de bøger jeg læste op til jul var begyndelsen på endnu en serie, selvom jeg ikke var hundred procent sikker på at det faktisk var en serie. Det var først senere hen jeg fandt ud af at Nicholas St. North var den første i serien The Guardians, men ved nærmere eftertanke var jeg vist godt klar over det. For som julens film mindede mig om, så har jeg jo set tegnefilmen, som netop er baseret på bogserien.

Det kan tydeligt mærkes at det er en bogserie for børn, og de illustrationer bogen indeholder er også noget så fine. Det var nu alligevel synd at de var i sort/hvide i den e-bogsversion jeg læste den i. Jeg er sikker på de ville være endnu mere magiske i farver. Der er altid noget ekstra ved bøger der er illustreret, og når det er børnebøger i den her stil er de blot mere charmerende.

Historien om North der bliver suget ind i kampen mod det mørke mareridt starter ganske stille og roligt, og der går en del tid inden det bliver helt klart at North ender med at blive den kommende julemand. Billedet på forsiden af bogen afslører det meget fint, men ud fra historien alene er det faktisk først ganske sent at det bliver helt tydeligt, og det syntes jeg faktisk var fint. I december læste jeg en anden historie om hvordan julemanden blev til, og jeg må ærligt indrømme at jeg bede kan lide denne version med North. Der er lidt mere gods i North, og mere personlighed at føle på. Som karakter er han bare mere spændende, og derfor ærgrer det mig også at bogen næsten sluttede for hurtigt.

Jeg forestiller mig de her bøger vil virke helt perfekte som godnatlæsning til sine bøger. Siden jeg læste den første her om North, har jeg også ledt en smule efter nogle pæne udgaver af bøgerne, for jeg kunne godt tænke mig at have dem til fremtidig godnatlæsning – og ikke mindst for selv at læse de resterende i serien.

4-star1

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *