Winter (Marissa Meyer, 2015)

Princess Winter is admired by the Lunar people for her grace and kindness, and despite the scars that mar her face, her beauty is said to be even more breathtaking than that of her stepmother, Queen Levana.

Winter despises her stepmother, and knows Levana won’t approve of her feelings for her childhood friend—the handsome palace guard, Jacin. But Winter isn’t as weak as Levana believes her to be and she’s been undermining her stepmother’s wishes for years. Together with the cyborg mechanic, Cinder, and her allies, Winter might even have the power to launch a revolution and win a war that’s been raging for far too long.

Can Cinder, Scarlet, Cress, and Winter defeat Levana and find their happily ever afters?

(Text from goodreads)

IMG_4068

Lidt over et år har jeg ventet på denne afslutning, og jeg kunne næsten ikke gå i gang hurtigt nok. Lige så snart bogen kom ind af døren, gik der ikke mindre end et par timer før jeg fik vendt den første side og så var historien ellers i gang. Og sikke en start! Historien om Cinder og hendes venner begynder præcis hvor den tredje bog sluttede, og det giver så god energi og action fra start af.

Jeg syntes den her bog bliver ved med at fungere fantastisk med de mange fortællere. Det kan godt virke en smule overvældende at skulle forholde sig til omkring 10 forskellige fortællere til en historie, men lige i det her tilfælde virker det bare! Det gør netop at man oplever historien som den sker, at man følger med på sidelinjen ret direkte. Man skal ikke sidde og læse det som et flashback fra hvad der skete, og hvor ting kan blive sorteret fra. Man får hele historien fra punkt til prikke og man får den så detaljeret som muligt igennem de mange personligheder, og det er jeg vild med (i det her tilfælde.)!

”Cinder wished she could turn off her Lunar gift so she wouldn’t have to deal with her companions’ tirade of emotions in addition to their own. They’d lost Cress. Levana knew of Kai’s betrayal. Already their group was fragmented and her plan was falling to pieces.”

De forskellige karaktere er også blevet udviklet så godt efterhånden, at man føler man kender dem rigtig godt. Og jeg tror netop også det er derfor at det ikke var svært at skifte mellem de mange fortællere, fordi jeg føler jeg kender dem så godt. Selvfølgelig er Cinder den mest udførlige og hende vi hører mest fra, men derudover er jeg selv blevet rigtig glad for Scarlet. Hendes gåpåmod og ildånd tiltaler mig bare rigtig meget, og så er der altså også et eller andet med det forhold hun har fået til Wolf. Det er nok min egen fascination af bad boys nogle gange, for Wolf er da indbegrebet af en bad boy med et hjerte af guld, som man ikke kan lade være med at smelte over.

Jeg må (desværre, det kan jeg ikke blive helt enig med mig selv om) at jeg er tøet en hel del op overfor Thorne. Han gik mig grueligt på nerverne i de første par bøger og fungere primært bare som den humoristiske humørletter, men som bog 3 og ikke mindst den sidste bog her skred frem, udviklede han sig mere og mere som karakter og jeg begyndte at holde mere og mere af ham. Og det forhold han udvikler til Cress syntes jeg også blev finere og finere. Jeg vil ikke sige mere, for så spoiler jeg det sikkert bare.

”Cinder realized she was no longer paralyzed from Levana’s mind control – it was her own shock keeping her rooted to the ground. It was working. The queen was losing control. She was being forced to see the truth beneath her own glamour, and she could do nothing to stop it.”

Winter er en bog der spiller på alle følelserne! Bogstavelig talt! Jeg sad som på nåle størstedelen af tiden jeg læste den. Det var en følelsesmæssig rutchebane! Det gik både rigtig godt for dem alle sammen og rigtig skidt for dem. Og det var så dramatisk at jeg spændte så meget i ryggen at jeg til tider

5 star

You may also like

2 Comments

  1. Fedt! Det er altid dejligt, når man er tilfreds med slutningen på en serie 🙂

    Jeg er selv ret spændt på, hvad jeg vil synes om bogen, eftersom jeg ikke var særlig vild med 3. bog (i modsætning til de to første, som jeg slugte hurtigt). Nu er der ikke længe til, at jeg finder ud af det, eftersom jeg har planer om at læse den i juleferien 😀

    1. Jeg syntes godt du kan glæde dig!
      Personligt er Scarlet nok min favorit af bøgerne, så det var også kapitlerne med hende jeg foretrak i den sidste bog her. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *