The Sound of Books #009

The Sound of Books er en feature jeg har kastet mig ud i her på bloggen. Ofte sidder vi med en bog og læser en scene med musikken i baggrunden, og nogle gange passer de to dele sammen og andre gange må vi slukke musikken eller lægge bogen fra os, fordi det overhovedet ikke spænder overens. Hvilket sætter nogle tanker i gang. Jeg vil derfor forsøge at finde en sang eller to, som jeg mener passer rigtig godt til den enkelte bog. Det er, kan man sige, mit forsøg på en mini playliste hvis man skulle lyste at læse pågældende bog.

Denne gang har jeg udvalgt en lidt mystisk bog, men om ikke andet en rigtig spøjs og underholdende bog der tager dig med på eventyr fra allerførste side. Det er selvfølgelig historien om pigen September der bliver fragtet af den Grønne Vind til Eventyrland hvor hun tager på lange udflugter for at udforske landet og finde svar på alle sine spørgsmål, det er jo The Girl who Circumnavigated Fairyland in a Ship of her Own Making. Historien er finurlig og underholdende på flere forskellige måder, ikke mindst i sit sprog og fortælleren der indhyller læseren i os i humor.

IMG_3835

Supercalifragilisticexpialidosious – Mary Poppins Soundtrack

Godt nok er det en sang fra en meget kendt film, men selve tonen og forvirringen i sangen syntes jeg passer utrolig godt til Septembers historie. Ikke mindst fordi den fortæller mange forskellige historier, men også fordi den gør det med rigtig meget gang i og en god portion humor.

Dream a Little Dream – Robbie Williams feat. Lily Allen

Det er nok mere lige præcis den her version af sangen jeg syntes passer godt til bogen. Det er den drømmende lyd der er formået at fremtrylle i sangen, som for mig passer rigtig godt på den tvivl September har nogle gange i fortællingen. For kan man virkelig blive ved med at tro på af Fairyland (Eventyrland) er virkeligt, eller er det bare en drøm?

Alice (Underground) – Avril Lavigne

Igen er det en sang fra en anden film, men her er det på grund af teksten i omkvædet jeg har valgt den. Jeg syntes omkvædet fanger Septembers oplevelser rigtig godt, og hvordan September selv vælger at tackle de udfordringer der bliver strøet på hendes vej. Egentlig er det et rigtig godt omkvæd som kan bruges på mange andre situationer, men især her vil jeg mene det passer ganske godt.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *