The Stephen Fry Chronicles (Stephen Fry, 2010)

Stephen Fry is not just a multi-award-winning comedian and actor, but also an author, director and presenter. He is one of the most influential cultural forces in the country. This title details some of the most turbulent and least well-known years of his life.

(Tekst fra goodreads)

IMG_3993

Stephen Fry har altid fascineret mig, eller rettere det er nok hans stemme der har fascineret mig. Alle de gange jeg har lyttet til de engelske Harry Potter lydbøger, har det altid være Frys melodiøse stemmer der har fortryllet mig tilbage til Hogwarts, og det er det jeg altid vil forbinde hans stemme med. Derfor var det lidt med forbehold at jeg satte hans egen biografi, som han selv har indtalt, på for at høre hans egen historie.

Det var ærligt talt lidt af en blandet oplevelse. Der var nogle dele af hans liv som jeg syntes var helt vildt spændende at høre om, men det var mest på grund af de mennesker han lærte at kende, som Hugh Laurie og Emma Thompson bare for at nævne et par stykker. Hele Frys kamp med at blive kendt og komme igennem sin universitetstid virkede for mig ret ordinær, og ikke noget særligt – hvis man da lige tager hans optrædener fra i det tilfælde.

Desværre led Frys biografi under at jeg hørte dem som lydbog. Det endte simpelthen med at der var nogle dele jeg tunede helt og aldeles ud mens jeg hørte dem, fordi jeg jo lavede alt muligt andet imens. Så de ’kedelige’ dele af hans liv, blandt andet hans undervisning, endte jeg blot med at fange i periferien, mens jeg lyttede meget interessant til hans beretning om sit første møde med Rowan Atkinson og sine første spæde år på The Fringe Festival i Edinburgh.

Forståeligt nok er dette ikke det samme som at høre Harry Potter fortællingerne oplæst af Fry, og jeg må indrømme at det nok er der jeg foretrækker min Stephen. Hans egen historie er knap så spændende (og da slet ikke til mere end en bog – bemærk at jeg i skrivende stund er ved at lytte til hans efterfølgende biografiske bog).

3 star

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *