Harry Potter, The Creature Vault (Jody Revenson, 2014)

Dementors and House-elves, merpeople and Chinese Fireball Dragons—these are just a few of the magical creatures and frightening monsters populating J. K. Rowling’s wizarding world. Harry Potter: The Creature Vault is a fascinating look at how this menagerie was brought to life for the blockbuster Harry Potter film series. Detailed profiles of each creature include rare concept illustrations, behind-the-scenes photography, and filmmaking secrets from the Warner Bros. archive. A removable poster picturing each of the creatures and an interactive Eeylops Owl Emporium catalog complete this must-have package.

(Tekst fra goodreads)

IMG_3954

Egentlig har jeg nok læst min del af Harry Potter fanbøger, men der bliver ved med at dukke så mange op hele tiden og så igen, og de bliver ved med at se lige så pæne og indbydende ud at jeg ikke kan lade være med at ville læse dem. Det var da også tilfældet med The Creature Vault, og selvom der var mange informationer jeg havde læst om i forvejen eller havde hørt omtalt i diverse medier, så var det alligevel ganske underholdende at læse om.

Det jeg syntes var sjovest eller mest interessant ved denne bog var at man fik lidt mere insider viden i hvordan alle ’håndværkerne’ har haft det med at lave alle disse skabninger. Og ud fra hvordan de beskriver det, så lyder det til at de har haft det kolo-enormt sjovt på deres arbejde.

“And so you build a fire-breathing dragon,” which he and his crew did, although he admits doing so was because he always wanted to build a fire-breathing dragon.”

Jeg syntes det var rigtig underholdende at læse om de mange tanker og ideer der er lagt i alle disse skabninger, som førhen kun befandt sig i JK Rowlings hoved. Hele processen med at få det ud først på papir og senere hen med at skabe dem så de virkede så levende som muligt. For vi må jo alle indrømme at nogle skabninger så mere livagtige ud end andre, og det bliver da også gjort tydeligt hvilke skabninger der måske er gjort størst arbejde ud af.

“Richard Harris paid the creature designers the highest compliment when he was surprised to find out that Fawkes was anything other than a live, trained bird.”

Jeg ved at der næsten er planlagt en hel serie med de her Vault bøger, og jeg indrømmer at de da ser fristende ud at komme til at have stående på hylden sammen. Men jeg kan heller ikke lade være med at tænke at det bliver lidt for meget. Jeg har trods alt den store Page to Screen bog og det er der jeg havde læst mange af de ting der stod i denne bog. Så jeg tror jeg vil nøjes med at investere i The Character Vault som den eneste udover denne, bare så jeg heller ikke går over gevind.

4-star1

You may also like

2 Comments

    1. Den er nemlig rigtig flot, og de andre Vault bøger har samme design bare i andre farver, så de vil angiveligt se rigtig flot ud på hylden ved siden af hinanden. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *