‘Sund’ Brownie

Eftersom jeg havde fri i fredags og fik veninde på besøg besluttede jeg mig for at bageeksperimentere. Ikke fordi der skal nogen bestemt grund til at bage, jeg bagte også i mandags, men de squash/ananas cupcakes var ikke nær så gode som den brownie jeg begav mig ud i forleden. Det er en opskrift jeg fandt i denne udgave af Mad & venner som pralede af at være laktose fri, så lavet helt uden mælk. Da vi jo lever meget efter LCHF diet herhjemme tweaked jeg den lidt så den også blev glutenfri. Dermed fik jeg bikset en laktose OG glutenfri brownie sammen, som oven i købet smager lige så godt som hvis den var lavet på ’almindelig’ vis. Så selvom man er laktose intolerant eller/og allergisk overfor gluten kan man godt nyde af de søde sager. Heldigvis er der masser af chokolade i som man kan nyde godt af.

2014-03-21 13.37.09-2

Du starter med at smelte 150g mørk (70%) chokolade over vandbad. Imens det smelter lige så stille pisker du 1,2 dl solsikkeolie med 215g rørsukker (jeg brugte lyst rørsukker i det her tilfælde, da det var hvad jeg lige havde), 2 æg og 1 tsk. vanillesukker. Om du pisker med elpisker eller køkkenmaskine er sådan set lige meget, bare det bliver pisket godt og lettere skummende. Herefter hælder du den smeltede chokolade i og blander det godt sammen til det er jævnt fordelt. Ved siden af sigter/blander du 65g hasselnøddemel (du kan også bruge mandelmel hvis du vil, og om du køber det formalet eller selv maler nødderne er sådan set også lige meget), ½ tsk. bagepulver, ½ tsk. salt og 4 spsk. kakaopulver i en separat skål; hele den tørre blanding vender du i chokoladeblandingen. Hak så 40g mørk chokolade (50-70%) og bland i dejen og hæld den i en smurt form (eller bagepapirsforet) på ca. 22×22 cm. Den færdige dej er ret fast og skal smøres nogenlunde pænt jævn i formen, det kan godt være lidt svært hvis du forer den med bagepapir, men bare hold lidt fast i enderne så går det nok. Til sidst drysser du med ca. 75g hakkede valnødder på toppen inden du smækker den i ovnen ved 180 grader i 20-30 minutter. Lad den køle pænt af og spis så bare løs.

2014-03-21 12.56.01

2014-03-21 13.37.09-1Den her brownie er god og klæg og kan spises alene som den er, yum yum, eller du kan servere den med lidt frisk og måske syrlig frugt til. Hvis du er helt i det fine hjørne kan du servere vanilleis til og så vil dine smagsløg synge af glæde, det kan jeg næsten garantere.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *