Oktober Wrap-Up

Oktober har været en travl måned med mange indtryk, og det til trods for at efterårsferien har meldt sig og jeg havde mulighed for at slappe af fra arbejdet i en uges tid. Bogligt har jeg været vidt omkring og der har været både genlæsninger, klassikere, genfortællinger og læsemaratoner. Det forekommer mig helt utroligt at jeg har fået læst så mange bøger som jeg rent faktisk har, og når de står side om side ser der også overvældende ud. Alt i alt blev det altså til hele 10 bøger, på tværs af forskellige genrer.

IMG_3986

Måneden startede med en forlænget weekend i København sammen med Kæresten, for som han sagde; skulle jeg ikke bare tage lidt fri og bare slappe af? Det syntes jeg jo lød som en rigtig god ide, så mens han tog af sted på kursus nogle af dagene, slappede jeg af, shoppede og læste. I København blev jeg derfor færdig med The Wild Girl, som stadig sidder i hukommelsen som en fængslende bog. Historien om pigen bag de kendte Grimm eventyr var gribende på sin egen måde, men stadig med skær af de klassiske eventyr. Hjemme igen lurede efterårsferien rundt om hjørnet og alt imens blev jeg færdig med Isla og jagten på lykke, og fik en fin slutning på Perkins’ trilogi. Selvom den ikke helt levede op til sine forgængere var det en rigtig fin afslutning på en serie. I efterårsferien blev jeg først småsyg, senere rigtig syg for til sidst at miste min stemme helt og aldeles. Held i uheld kan man kalde det, at jeg havde fri fra arbejde og gik alene hjemme så min stemme kunne hvile. Lige med undtagelse af en dag hvor jeg tog en dagstur til København for at se The Sound of Music på Det Ny Teater, som var en fantastisk opsætning. Hvis du kan nå det, så tag ind og se den. I løbet af efterårsferien hvor jeg ikke måtte sige så meget, var det en god undskyldning for at læse noget mere. Min fælleslæsning endte vist med bare at være fælles med mig selv, men jeg fik stadig læst Dr Jekyll & Mr Hyde og selvom den ikke var uhyggelig, var den stadig et godt billede på hvad der var uhyggeligt for 100 år side.

Oktober var også Readathon måned, og for fjerde gang deltog jeg og læste mig igennem natten. Den første jeg læste var Fairest of All, som belejligt også kunne tilføjes til min liste af eventyrgenfortællinger. Den var ikke helt så god som forventet, men alligevel bedre end de andre i serien jeg har læst. The Graveyard Book af Neil Gaiman var også en knap så uhyggelig bog at læse i de sene nattetimer, og den overraskede mig rigtig positivt. Der blev også plads til lidt Harry Potter i The Creature Vault som gav et fint indblik i en masse detaljer bag scenen, mange af dem havde jeg dog læst mig frem til i andre Harry Potter bøger, men det var alligevel sjovt lige at læse om de forskellige ting igen. Så blev jeg endelig også færdig med 365 Stories som jeg har været i gang med lige siden sidst i juni. De små dagshistorier kan man vel kalde dem, har været rigtig søde og spøjse at læse nogle stykker om dagen.

Der blev også tid til en enkelt genlæsning denne måned, i form af Cress som optakt til den sidste bog i Lunar Chronicles serien, hvor den sidste bog udkommer i november. Og efter at have genlæst Cress glæder jeg mig bare endnu mere til at få fingrene i den sidste bog. En enkelt lydbog blev det til i denne måned, hvilket var The Stephen Fry Chronicles og det var desværre en lidt blandet oplevelse. Der var dele jeg fandt rigtig interessant, men også dele jeg bare tunede lidt ude imens jeg lavede alt muligt andet. Egentlig er det synd, for Fry har da levet et forholdsvist interessant liv. Dog ikke nær så interessant og imponerende som Nadia Plesner, hvis bog Simple Living var den sidste jeg kom igennem i denne måned. Af alle de bøger jeg har læst denne måned er det nok den der har gjort sit største indtryk, eller rettere det er nok bare Nadia og hendes historie der har gjort sit største indtryk og jeg kan blive ved med at blive forbavset over de ting hun har været igennem.

Når jeg ser tilbage og indser hvor meget jeg faktisk har nået at fået læst denne måned kan jeg ikke lade være med at lave store øjne. Jeg tror det er min bedste måned set på hele året. Nu kan jeg bare se frem til november måned og hvad denne måtte bringe. Jeg er sikker på at der vil komme mange gode læseoplevelser, taget i betragtning alle de gode bøger jeg har stående på hylden der venter på mig. Og ikke mindst nogle af de bøger som jeg stadig venter på at posten skal bringe.

Serier afsluttet i år:

  • Marissa Meyer – Lunar Chronicles
  • Chris Colfer – Land of Stories
  • Sarah J. Maas – Throne of Glass
  • Catherynne M. Valente – Fairyland
  • Sarah J. Maas – A Court of Thorns and Roses
  • Claudia Gray – Firebird
  • Genevieve Cogman – The Invisible Library
  • Robin LaFevers – His Fair Assassin
  • Emma Newmann – Split Worlds
  • Nanna Foss – Spektrum

Hvordan har jeres oktober måned set ud? Og hvad planlægger I at læse i november måned?

You may also like

4 Comments

 1. Sikke en imponerende stak! Kan umuligt måle mig med den, men takket være readathon har jeg heldigvis også fået krydset en del af listen. Den helt store læseoplevelse var helt sikkert David Mitchells “The Bone Clocks”, som var en helt vanvittig fortælling, der kommer til at sidde fast længe! 🙂

  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Jeg bliver også selv ved med at være overrasket over hvor mange jeg kunne læse mig igennem. 🙂
   Tror heller ikke det kan holdes ved lige i november, desværre.

 2. Jeg glæder mig også til at læse den sidste bog i Lunar-serien. Jeg var dog desværre ikke så vild med Cress som jeg var med de foregående bøger, så jeg håber på, at det blot var en
  undtagelse og ikke et tegn på, hvordan serien ender 🙂

  Jeg håber på at gå i gang med ‘The Lotus War’-trilogien i næste måned. Den har jeg længe ønsket at læse.

  1. Jeg var heller ikke nær så glad for Cress første gang jeg læste den, men her anden gang blev jeg mere glad for den. Og har gjort at jeg bare næsten ikke kan vente mere på den sidste bog! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *