Waiting on Wednesday #062

Waiting on Wednesday er beregnet til at vise bøger frem som jeg ser frem til at læse. Det er min måde til at inspirere til andre gode læseoplevelser i fremtiden.

Titel: Boy, Snow, Bird
Forfatter: Helen Oyeyemi
Udgivelsesdato (forventet): Er udkommet

In the winter of 1953, Boy Novak arrives by chance in a small town in Massachusetts, looking, she believes, for beauty—the opposite of the life she’s left behind in New York. She marries a local widower and becomes stepmother to his winsome daughter, Snow Whitman.

A wicked stepmother is a creature Boy never imagined she’d become, but elements of the familiar tale of aesthetic obsession begin to play themselves out when the birth of Boy’s daughter, Bird, who is dark-skinned, exposes the Whitmans as light-skinned African Americans passing for white. Among them, Boy, Snow, and Bird confront the tyranny of the mirror to ask how much power surfaces really hold.

Grund til jeg glæder mig: Jeg elsker jo eventyrgenfortællinger, det siger jeg tit (og det bliver ved med at være sandt), og det siges af denne er en ganske mystisk genfortælling af Snehvide. Den har fået meget blandede anmeldelser, men jeg syntes alligevel den lyder helt vildt spændende og jeg vil bestemt læse den, nu hvor jeg også har købt den.

Hvad glæder I jer ellers til at læse?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *