Read-a-Thon #4 Progress Update

For fjerde gang vil jeg i dag sætte mig til rette i sofaen og bruge største delen af de kommende 24 timer (fra kl 14.00) på at læse så meget som muligt. Det er selvfølgelig det halvårlige Dewey Read-a-Thon der løber af stablen hvor folk fra hele verdenen samles om at læse, og jeg agter at deltage så meget som muligt. De tre forrige gange jeg har deltaget har jeg endnu ikke formået at holde mig vågen i alle 24 timer, og det tvivler jeg på kommer til at ske denne gang også. Jeg skal trods alt op på arbejde mandag morgen, og jeg ved at jeg får brug for nogle timers søvn. Derfor har jeg også i sinde at snyde lidt, og begynde lidt før, hvis det kan lade sig gøre.

IMG_3881

De sidste ting er kommet på plads, i løbet af ugen har jeg bagt løs, mest af alt fordi jeg har været helt vildt i bagehumør, men meget af det er også praktisk til Read-a-thon. Så derfor har jeg hjemmebagte pølsehorn, kanelsnegle og vanillekranse tilføjet min snackbunke. Derudover er der handlet ind så jeg er fuldt lagret på varme drikke til at lindre min hals, som stadig ikke helt har fundet sin stemme. Kæresten er blevet sat på job at lave mad til aften og sørge for andre huslige ting herhjemme så jeg kan koncentrere mig om læsningen.

Dette indlæg vil fungere som mit opdateringsindlæg og vil blive opdateret løbende, både på dansk og engelsk i takt med timerne tikker forbi. Jeg vil skrive om min læsning og de forskellige mini-challenges der kommer for hver time. Desuden vil jeg opdatere, måske mere jævnligt, på Instagram og Twitter.

13:15 Pre-Party Post

1) What fine part of the world are you reading from today?
As per usual I’m at home here in little Denmark. My ambition to be able to say I’m reading from some place exotic is yet to be fulfilled.

2) Which book in your stack are you most looking forward to?
I think I can easily say the illustrated edition of Harry Potter and the Philospher’s Stone. It is just so beautiful, that I might spend too many hours just sitting looking at it. Otherwise A Little Princess has been on my list for such a long time, that I’m really looking forward to it.

3) Which snack are you most looking forward to?
All my homebaked goodies, as well as the Danish æbleskiver.(And whatever surprises the Boyfriend might bring.)

4) Tell us a little something about yourself!
Okay, well I teach English and as a result of that I’ve become educationally damaged in my daily life. Meaning I can’t help correct other people whether it be grammar or phonetically.

5) If you participated in the last read-a-thon, what’s one thing you’ll do different today? If this is your first read-a-thon, what are you most looking forward to?
This is my fourth read-a-thon and I don’t think I’ll do much differently as I think I’ve found a nice rhythm to my reading.

14:05 – Det er i gang! De 24 timer er officielt i gang og jeg er godt i gang, jeg har nemlig valgt at tyvstarte lidt i år, for at veje lidt op for at jeg nok bliver nødt til at sove i nat. Så jeg er faktisk halvvejs igennem min første bog allerede, hvilket er meget fint for Kæresten har lige forslået at vi skal gå en tur og få lidt frisk luft. Hvilket nok er en god ide så hovedet er klart til resten af dagen. Så vi ses igen lidt senere når jeg har været ude i den virkelige verden.

IMG_4456

17:30 – Efter en del pauser med meget sen frokost, gåtur for at få lidt luft og en Kæreste der bliver ved med at drille kan jeg nu lukke den første færdiglæste bog i. Fairest of All var en fin nem bog at starte med, og min erfaring siger at lette bøger er gode at starte med. Nu tror jeg at jeg skal opdatere mig lidt rundt omkring på nettet inden jeg tager fat på bog nr. to. Først skal jeg lige finde ud af hvad det skal være. Derudover skal vi finde ud af aftensmad, for i min sygdomsramte dage forinden har jeg kun fået købt ind til halvdelen af hvad vi rent faktisk skulle bruge til aften, hehe, ups.

19:45 – Efter en sen, men meget improviseret take out aftensmad (af en eller anden grund er det ved at blive en dårlig vane at jeg ender med junkfood til readathon, det må der altså laves om på på et eller andet tidspunkt!) som bestod af burgere er jeg nu tilbage. Jeg har læst lidt short stories i min 365 samling, men nu vil jeg finde ud af hvad jeg skal i gang med som bog nummer to. Jeg står lidt mellem Graveyard Book af Neil Gaiman eller The Creature Vault om Harry Potter. What to choose?

IMG_4471

22:05 – Efter aftensmaden har min læsning været noget sporadisk og delt. Jeg har læst lidt i 365 Stories, The Harry Potter Creature Vault og er nu for alvor begyndt på The Graveyard Book. Jeg ved egentlig ikke hvorfor jeg læser lidt over det hele lige nu, måske fordi jeg ikke kan bestemme mig for hvad jeg vil læse. På den anden side er de to første bøger lette at læse og ligge fra sig igen for at vende tilbage til senere. Så nu tror jeg at jeg vil fokusere lidt på Graveyard Book så længe mine øjne og hjerne vil tillade det. Snackmæssigt holder jeg lidt pause, kan mærke eftermiddagen gik lidt for vildt for sig, til trods for at jeg endnu ikke har været i kanelsneglene endnu. ?

23:55 – Om lidt rammer vi midnat og jeg kan mærke at mine øjne snart ikke kan mere. Dertil er der begyndt at blive noget mere fest i byen kan jeg høre, så jeg er spændt på om jeg overhovedet kan falde i søvn når jeg lige om lidt bevæger mig fra sofa til seng med dejlig varm dyne. Jeg er nået lidt over halvvejs i Graveyard Book og ser frem til at læse den færdig i morgen som det første, men nu kan jeg mærke at jeg trænger til søvn. Godnat, og vi ses i morgen.

IMG_3927

07:45 – Jeg har nu fået nogle timers søvn og er ved at være klar igen. Dynen har jeg taget med ind på sofaen til rigtig at putte mig med indtil Kæresten engang står op for at lave morgenmad til mig. Indtil da vil jeg læse lidt hist og her i de bøger jeg har gang i og stille og roligt vågne op igen. Og efter at have opdateret mig selv på diverse blog og sociale medier er jeg klar igen.

10:30 – Jeg har lige læst de sidste sider i The Graveyard Book og hvor var det en fin slutning. Den var lidt mystisk at komme i gang med, men så satte den sig alligevel et lille præg på mit hjerte til sidst. Nu vil jeg se om jeg kan færdiglæse min short story collection, eller måske lidt Harry Potter Creatures, eller en blanding af begge dele. Alt imens jeg kan høre Kæresten snorkboble i soveværelset, og jeg sidder bare her og venter på han skal stå op og lave morgenman. Min mave blev lidt utålmodig så jeg besluttede at gå i de hjemmebagte kanelsnegle som en slags for-morgenmad.

IMG_4477

12:15 – Så fik jeg noget morgenmad, eller nok nærmere det vi kan kalde en mini-brunch. Der er nu under 2 timer tilbage og jeg vil forsøge om jeg kan nå at læse de to færdig som jeg har gang i, nemlig 365 Stories og HP the Creature Vault.

13:00 – Så er det den sidste time og jeg er lige blevet færdig med Harry Potter The Creature Vault og det er spændende at se hvor meget arbejde der bliver lagt i det hele bag kameraet. Nu vil jeg se om jeg ikke kan gøre 365 Stories færdig, den har jeg efterhånden været i gang med i flere måneder.

13:35 – Jeg nåede heldigvis også at blive færdig med min fjerde og sidste bog. Alt i alt har jeg nået at læse lidt over 800 sider og det syntes jeg selv er ret godt gået, hvis jeg selv skal sige det. Nu vil jeg bruge den sidste tid til at kigge lidt rundt på diverse blogs og heppe til deres slutspurt, og måske også kigge lidt på bøger der skal klikkes hjem til mine hylder, som belønning for de sidste 24 timer.

IMG_3936

Tak alle sammen for et rigtig hyggeligt Readathon som altid. Jeg nåede måske ikke så meget som jeg havde håbet på, men jeg er alligevel godt tilfreds med hvad jeg kom igennem. Ikke mindst 365 Stories som jeg har været igang med siden Maj eller noget i den stil. 4 færdige bøger og lidt over 800 sider læst er også godt nok for mig. Nu vil jeg slappe af resten af dagen, på en helt anden måde end jeg har slappet af de sidste 24 timer. Vi ses igen til mere læseglæde i April.

You may also like

47 Comments

    1. Hehe, ja så kan jeg godt se det praktiske i det. Min mave får det bar altid så dårligt bagefter.
     Det er godt i øjeblikket man spiser det, men senere på aften er det ikke så godt.

   1. Det er da det! Jeg har også en skummel plan om at bage muffins i morgen tidlig, når koncentrationen flyver!

    jeg håber, læsningen går godt :’D

    1. Uh, det lyder som en god ide med muffins til en sen morgenmad eller noget i den stil.

     Det går stille og rolig med læsning, er lige blevet færdig med min første bog. 🙂

     1. Præcis. Og så er det altså bare noget så hyggeligt at bage.

      Hvor ser dit readathon hyggeligt ud. Jeg håber, du vil finde ‘The Graveyard Book’ ligeså fin, som jeg gør. Den er så livsbekræftigende og velskrevet 🙂

   1. Hmmm… mon jeg tør læse den så, jeg var nemlig ikke så vild med hendes Beast historie, som jeg synes var en mærkelig blanding af fanfiction og genfortælling.

    1. Jeg vil sige at den her er bedre end Beast, for den var jeg nemlig heller ikke tilfreds med.
     Der er mere baggrundshistorie som giver et andet billede af karakteren i den her.

 1. Øj, dejligt med en kæreste der laver morgenmad til én! Jeg tror, at morgenmaden her hos os, venter til senere idag – så der skal bare snackes videre. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *