Isla og jagten på lykke (Stephanie Perkins, 2015)

Tak til LovebooksDK / Lindhardt og Ringhof for anmeldereksemplar

Isla er vild med Josh, som hun går i skole med, men hvordan fortæller man det? Isla tager først mod til sig, da hun møder ham tilfældigt på en sommerferie. Får de mon hinanden?

“Isla og jagten på lykke” er skrevet af Stephanie Perkins, der tager os med på et romantisk og fint lille eventyr. Isla og Josh finder hinanden, men hvordan holder man fast, når den normale hverdag kommer igen? Og hvad med familien?

(Tekst fra goodreads)

IMG_3866

Jeg så meget frem til at komme til at læse den sidste del i Perkins søde ungdomsserie, som startede med Anna, forsatte med Lola og nu skulle slutte med Isla. Af en eller anden ukendt grund vil jeg faktisk mene at jeg havde størst forventning til den sidste bog her, og jeg må indrømme at det har noget at gøre med at jeg faktisk er ret glad for navnet Isla. Anna og Lola var for mig nogle solide karakterer som jeg godt kunne lide og jeg forventede noget af det samme med Isla, om ikke mere.

Desværre skulle det snart vise sig at jeg ret hurtigt ikke ville komme til at klikke med Isla på samme måde som jeg gjorde med Anna og Lola. Isla er så tydeligt teenager at det skinner for meget igennem. Hendes usikkerhed på sig selv tager fokus igen og igen at det til tider var trættende. Det ene kapitel tror hun gevaldigt på sig selv, det næste tvivler hun på sig selv igen helt vildt. Det blev en smule irriterende efterhånden som jeg læste videre.

”Jeg ved ikke, om han rent faktisk har brug for en ny pensel eller om det er en undskyldning for at være sammen med mig i et par minutter mere. Men jeg tager gerne imod det uanset hvad.”

Og det ærgrer mig for historien om Isla og Josh er faktisk helt vildt sød! Hele den her knap så uskyldige kærlighed som de åbenbart begge har holdt skjult for hinanden de sidste par år, der endelig kommer til overfladen og så springer ud i fuldt flor. Det lyder jo som en perfekt kærlighedshistorie, og det ville det også have været, hvis ikke det var fordi Isla gik mig sådan på nerverne meget af tiden.

Forholdet mellem Isla og Josh virkede meget udviklet meget hurtigt efter min mening. Jo jo, de har jo kunne lide hinanden i et par år inden de endelig rent faktisk finder sammen, men er det ensbetydende med at hele forholdet bare skal være perfekt og uden hæmninger lige fra start af? Der må jeg være ærlig og sige at den køber jeg ikke helt. Der var dele af deres forhold som var så sødt og uskyldigt, som deres første date! Det var nok en af de sødeste første dates beskrevet fordi den havde lige den fine balance mellem akavet og skjulte kærlige følelser, som man ikke ved hvordan man skal vise.

”Jeg skærer gennem tapen med en saks, folder flapperne ud og udstøder et taknemmeligt udbrud. Denne luft dufter af ham. Øverst er der en mørkeblå T-shirt, en af hans yndlings. Han havde den på første skoledag i år,. Jeg stikker min næse ned i bomulden. Citrus, blæk, ham. Mine knæ bliver bløde. Jeg knuger den ind til mit bryst, mens jeg undersøger indholdet nedenunder. Resten af min krop bliver blød.”

En af de ting jeg godt kan lide ved Perkins bøger i det hele taget er den måde hun beskriver det at være ung, hun fanger virkelig essensen ved mange ting. Og det gør hun også i denne sidste bog, men der er bare nogle af tingene der tager en smule overhånd. Jeg vil så gerne kunne lide den sidste bog lige så meget som jeg kunne lide de to første bøger, men desværre trækker Islas karakter bogen en del ned for mit vedkommende. Hendes evindelige klynken og selvmedlidenhed gik mig utroligt meget på nerverne mod slutningen af bogen at jeg næsten sad og håbede på en anden slutning end den der kom.

De små sløjfer som Perkins binder til sidst i bogen var nok noget af det jeg kunne lide bedst. For så kom jeg udover Islas karakter og fik et kort gensyn med dem fra tidligere bøger, og så blev jeg i lidt bedre humør. Der var altså rigtig mange gode ting i den her bog, de var desværre bare i mindretal i forhold til de ting jeg ikke brød mig om.

3 star

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *